Паразити в човешкото тяло

Във и върху човешкото тяло могат да обитават 300 вида паразити + 70 вида едноклетъчни паразити (протозои). Както и ние, така и паразитите искат да живеят нахранени и на топло. Тук интересите ни се разминават, затова идеята е за пречистване от паразити и техните яйца и ларви чрез храната, билките и хигиената. По този начин се поддържа едно приемливо ниво, което е различно за всеки човек. Е, логично е, че както чистим дома си, всеки ден и всяка седмица + 2 пъти годишно основно почистване, то по същата логика трябва да подходим и към нашето тяло. То е наш дом в този живот и ние трябва да се грижим добре за него, за да може то да ни служи добре. Тоест къпем го всеки ден отвън, но за вътрешното прочистване от паразити не се знае и говори. Желателно е веднъж годишно да се прави изледване за паразити. Вътрешното прочистване на организма от паразити се прави чрез:

 • храната,
 • чрез билки за вътрешен прием
 • чрез масла за външно и вътрешно прилагане
 • прием на хума, или прием на диатомит - диатомитна пръст
 • Тройчатка® Тинктура при чревни паразити, Bioherba, 100 мл.
 • Лечебен пелин - благоприятно при паразити, Bioherba, 260 мг, 100 капсули

 • Храна и диета

  Храната или диетата богата на зеленчуци и плодове, сурови и готвени увеличава количеството целулоза и хранене, паразити, храна, диета, режимхранителни вещества и не благоприятства така добре развитието на вътрешни паразити. Докато високо белтъчната храна като месо, яйца, обилно кашкавал и сирена, заедно с бяло нишесте са подходяща белтъчна и въглехидратна среда, която лесно образува слуз в червата. Слузта трудно се отстранява от стените на червата и така наречените чревни паразити чудесно се развиват в тази среда, някои прикрепени към стените на храносмилателната система, други в миграция. Те изсмукват първо захарта и витамините, затова при заразените хора е характерен гладът за сладко заедно с лесна уморяемост и обща отпадналост. Както е казано – Човек си копае гроба със зъбите.

  Липсата на движение

  Липсата на движение е една от причините за бурното развитие и размножаването на паразити в тялото във вече заразените хора. Паразитите живеят чрез безкислородно дишане. Движението доставя кислород до клетките, а както знаем кислорода е естествен дезинфектант и убиец за паразитите. Тоест движението, ежедневната кратка гимнастика, разходките на въздух и между дървета дават здраве за човека. Те раздвижват лимфата, включително и чревната перисталтика, и създават неблагоприятна среда за обитаване на нежелани гости.

 • Сурово тиквено семе белено - при паразити, глисти, Cucurbita рeрo
 • Нар кора от плод - при паразити и разстройство, Punica granatum
 • Билки лечение на паразити с билки при човека (за изчистване от паразити в организма)


  * това са пелин във вид на суха билка, чай или капсули, тинктура;
  * карамфил като билка на прах, тинктура или капсули;
  * зелен или черен орех обвивката на плода като билка на прах, тинктура или капсули;
  тиквено семе в закуската, салатата или на прах, за предпочитане сурово;
  * куркума – една прекрасна билка, или на прах натурално, или на капсули;
  кора от нар – тъй като е силно-действаща билка, първо вземете рецепта от личен лекар;
  вратига – тъй като е отровна билка, първо вземете рецепта от личен лекар;
  ангелика корен - като билка на прах, тинктура или капсули;
  * хидрастис канаденсис - като билка на прах, тинктура или капсули;
  * котешки нокът, като съпътстваща билка - на прах, тинктура или капсули;
  кисел трън - тъй като е силно-действаща билка, първо вземете рецепта от личен лекар;
  * кайен, червена люта чушка - на прах, тинктура или капсули;
  * чесън – суров, тинктура или на прах;
  * джинджифил – суров, тинктура или на прах;
  маслинови листа – като билка, тинктура или капсули;
  * прополис – тинктура или дъвка прополис със восък;
  * червена детелина – като билка, тинктура или капсули;
  * сарсапарила – като билка, тинктура или капсули;
  сена – като семена, листа или като тинктура или капсули;


  Минерали за лечение на опаразитяване

  * диатомита или инфузорната пръст

  е натурален силиций, който се добива чрез смилането на древни и микроскопични черупчици от ракообразни. На практика това са микрокристали силиций, който убива паразитите.

  * хума, глина, бентонит

  Хумата е минерално наслояване, което варира като състав, но основните химически вещества са еднакви с вариране на някои минерали, които определят цвета на глината. Тя също като диатомита има обезпаразитяващо плюс детоксикиращо действие в стомашно чревния тракт.


  Етерични масла срещу паразити в човешкото тяло

  Етеричните масла /натурални/ се приемат по една капка върху бучка захар, която се смуче. Етеричните масла от етерични масла, паразитиотровни или токсични билки като пелин, вратига могат да са опасни за здравето ви, ако не разреждате правилно. Затова не си експериментирайте с тях. Благоприятните против паразити масла са: мента с лавандула, мащерка, чаено дърво, салвия, бергамот, грейпфрут масло от семена, джинджифил, копър, карамфил.

  паразити в човека, паразити в тялото, вътрешни паразитиВиждате, че списъкът е дълъг и вие ще прецените какво и как да приемате. Ако еднократно направите една по-трайна и дълбока профилактика против паразити, то ви остава само да поддържате едно добро ниво. Смятам, че е илюзорно да си мислим, че можем да сме стерилни отвътре и отвън, но е важно да не допускаме паразитите да надделеят над нас и да ни отнемат ЗДРАВЕТО.

  Лично ние сме избрали, два пъти месечно по един прием на билково противопаразитно средство като Тройчатка по няколко капсули или някоя от гореспоменатите билки, обичайно на прах. Понякога редувам с тинктура от Черен орех. Във ежедневната си храна сме включили някои от гореспоменатите храни като куркума, джинджифил, тиквено семе, понякога спирулина.

  Варианти има много, най-важно е човек да има Знанието и за го ИЗПОЛЗВА, без да отлага да за друг път, защото животът е сега, а не утре!

  Желая ви от сърце да бъдете здрави и да се грижите за тялото си, за да може то да е достоен и удобен дом за вашите реализирани мечти.

   

   

  НАЧИНИ ЗА ЗАРАЗЯВАНЕ С ПАРАЗИТИ

  Знаем, че темата е деликатна и повечето хора не искат да я обмислят защото им е неприятна. В отговор на това ще кажа, че да се мият чиниите и да се чисти също не винаги е любимата ни дейност, но я правим за да сме здрави. Именно по тази причина ще ви запозная с много логични факти, които събирам от вече няколко години.

  Безспорно средата в която живеем не е идеална като хигиена. През деня докосваме десетки дръжки в градския транспорт, магазина, офиса, банкноти и монети. Те на свой ред са били докосвани от хиляди хора и едва ли някога са били хигиенизирани. Хората, които докосват дръжките или банкнотите често са с мръсни ръце, кашлят, секнат се без да се притесняват, с ръка, и е под въпрос колко от хората се мият след тоалетна. Това е факт, и сами можете да заключите какво сте „пипнали” след като докоснете дръжка на обществено място и колко е лесно за се зарази човек с вирусно и паразитно заболяване. Апропо вирусите също са паразити, както и гъбичките, бялото течение и кариесите. Тоест всички ги имаме, но не знаем че сме паразитоносители и как да се отървем от тях.

  Телата на млекопитаещите са сложни организми и в тях могат да обитават десетки видове паразити. Както изброих по-горе 95 процента от населението задължително има поне 5 паразита – гъбички, бяло течение, кариес, вирусни инфекции, а по кожата: няколко вида микро акари.  Хората по света са домакини на близо 300 вида паразитни червеи и над 70 вида протозои /едноклетъчни паразити/, някои от които са получени от нашите прародители, а някои са придобити от животните, които сме опитомили или влезли в контакт по време на историята на Земята.

   

  Паразити Кучета

  Кучешка тения

  България е на първо място по заразяване с кучешка тения в Европа. Неприятен факт, който дава да се разбере, че това води до голям брой заболявания, свързани с паразитите. Трябва също така да забравите илюзията, че паразити има само в червата, стомаха или дебелото черво. От схеми за миграция на съответния паразит ще видите, че различните видове живеят във или върху всяко едно кътче в тялото на човека. Кучешката тения например се развива в тревопасните и в човека като междинни гостоприемници. Понякога с години не се разбира, че в човека или животното има ехинококова киста. Ехинока се развива, понякога засягайки жизнено важни органи, като напълно ги унищожава.

  Котешка тения

  В котките могат да присъстват много различни паразити, най-често: аскари (кръгли червеи), кукести червеи (Анкилостома) и панделковидни червеи (плоски тении). Котките хапват мишки, хлебарки и други живинки или просто душат земята. Така те лесно се заразяват и стават опасни и за здравето на стопаните си, ако не се взимат регулярни обезпарязитяващи мерки.

  Свинска тения

  Редом с горните паразити свинската тения е широко разпространена, поради липсата на добър контрол върху месото и най-вече липсата на знания у много от производителите на месо за това как да поддържат хигиената и здравето на своите питомци. Няма да ви разказвам научни факти за нея, но тя е също много опасна и трудно се отстранява от организма.

  Какво да правим за да нямаме паразити в тялото?

  В крайна сметка е важно след като направим около 2-3 месеца чистене с някои от гореизброените методи с билки, масла или други методи, да поддържаме здравословния баланс в тялото си. Вие сами ще почуствате ефекта от обезпаразитяването. Висок тонус, намаляване на уморяемостта, намаляване на болките в различни части на тялото.

  След като вече сте направили курс на обезпаразитяване, не си мислете, че е възможно да останете стерилни. Дори във въздуха летят спори на гъбички и яйчица на паразити. Хигиената на обществените места е ниска. Важно е да запазите баланса и да не позволите на паразитите да се размножават и да изсмукват жизнените ви сили.

  Затова можете да изберете удобния за вас метод, а понякога и да редувате различни методи. Периодично, например един път месечно за един два дни приемайте обезпаразитяващи билки или минерали. Най-удобния ден е на пълнолуние, но ако го пропуснете, това не е фатално. По-важното е да приемате регулярно билки против паразити. 

  Бъдете здрави!