Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Здравинки

Обекти 1 до 10 от общо 300

на страница
Страница
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Задай във възходяща посока
Ползи от черния чай при високо кръвно налягане

Черния чай има редица полезни свойства, като почистване на тялото, укрепване имунитета и сърдечносъдовите стени. Не е тайна, че в черния чай се съдържа кофеин, но може ли да ни навреди на сърдечно съдовата дейност и кръвното налягане? 

Прочети повече
ПИКНОГЕНОЛ, ПРИМОРСКИЯТ БОР - МОЩЕН АНТИОКСИДАНТ

Пикногенолът е патентована формулировка на екстракт от Приморски бор, която е стандартизирана до 65-75% тегловни съединения на Процианидин. Той има дълга историческа употреба за лечение на възпаления и подобряване на здравето. Расте по крайбрежния югозапад на Франция. 

Прочети повече
Ползи от Витамин D3 при деца и възрастни. Дефицит на Витамин D през есенно - зимния сезон.

Витамин D пази здравето от ранна детска възраст до старини. Той участва в процеса на изграждане на костите и е неизменен фактор за здрава имунна система. 

Прочети повече
ДЖИНДЖИФИЛ – Мощен имуностимулатор и антиоксидант

Когато имунната система отслабва, е добре да се подпомогне с природни билки, които влияят върху укрепването на имунитета. Тези продукти  се приемат както превантивно, така и когато инфекцията вече е настъпила, така че да дадем възможност на организма да се възстанови по-бързо. Здравата имунна система ни защитава от инфекциозни заболявания в дългосрочен план, затова трябва  да предприемем надежни мерки, за да активизираме силата на нашите тела. 

Прочети повече
Как да поддържаме здравето на женската репродуктивна система

Като жени, нашите репродуктивни системи са центърът на нашата сила, мястото, от което се излъчва способността ни да променяме света около нас. Тъй като нашето жизнено Аз почива на тази част от тялото ни, е изключително важно да знаем как най-добре да го подкрепяме и да се грижим за него.

Прочети повече
ЕСЕННА БИЛКОВА АПТЕКА

Едни от най-полезните лечебни растения у нас се събират точно през есента, след като месеци са попивали слънчевата светлина, която ги е превърнала в мощни и безценни помощници на хората. Вълшебният месец е най-вече октомври, но нека се подготвим от рано и да подсилим организма в аванс точно в сезона, когато е най-необходимо.

Прочети повече
Див кестен за уморени крака и разширени вени

Разширените вени са не само болезнени, но и неестетични. Есцинът (веществото, което се извлича от див конски кестен) играе ролята на тоник за вените и капилярите. Той подобрява здравината на стените на вените. Това намалява задържането на кръв и последващия оток, който е често срещано явление в глезените и долната част на краката.

Прочети повече
Ползи от билковите чайчета и храни, с които да подсилим детския имунитет

Изборът на подходяща билка или комбинация от билки и храни може да помогне за подобряване на цялостното качество на живот на вашето дете или тийнейджър и в крайна сметка на цялото семейство през тази учебна година. Редовната консумация на чай не само е полезна за малчуганите. Билковият чай може да успокои болките в тялото и най-вече болките в корема, може да помогне за лечение на кашлица и настинка, хидратира тялото на детето.

Прочети повече
Акупунктура, самомасаж и точките на здравето

Акупунктура е древно изкуство, което може да отключи енергията необходима ца хармонизиране на блокажи и болки по цялото тяло. Освен многобройните си физически ползи, акупунктурата има дълбоки положителни ефекти върху психичното здраве. Акупунктурата може да бъде ефективна за преодоляване на гаденето и повръщането, на болки в долната част на гърба, главоболие при напрежение, болки в стомаха и други симптоми.

Прочети повече
Маските за лице и акне от носенето на маска - как да ги елиминирате?

Носенето на маска може да дразни лицето ви или да го възпали.
Носенето на маска помага да поддържате вас и другите здрави, когато става въпрос за covid-19. Но това може да има вредно въздействие върху лицето ви, което води до кожни раздразнения или акне. Почти всички типове кожа водят до някаква форма на дразнене от носенето на маска за лице, ако ги носим продължително време, всеки ден.

Прочети повече

Обекти 1 до 10 от общо 300

на страница
Страница
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Задай във възходяща посока