bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Здравинки

Обекти 1 до 10 от общо 294

на страница
Страница
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Задай във възходяща посока
Лаймска болест – естествени средства за лечение
Повечето случаи на лаймска болест могат да бъдат контролирани и лекувани с антибиотици за 2-3 седмици. И все пак, много хора се обръщат към естествени средства за лечение на лаймска болест. Прочети повече
Билки за отслабване, доказано действие на 13 ефективни билки за намаляване на теглото

Ако идеята ви за перфектна фигура е да гладувате или да се храните с еднообразна, безвкусна храна, тогава пропускате една съществена подробност: редица проучвания доказват, че употребата на билки и подправки, които помагат на тялото да изгаря мазнините, е ключова за поддържане на здравословно тегло и красива фигура.

Прочети повече
Как да запазим младостта и жизнеността си - съветите на Джейн Фонда

Ако има нещо, в което Джейн Фонда вярва, то е да не се спираш. И така, какво точно прави Фонда, за да остане активна, силна и здрава дори в своите 80 години? Ето всичко, което трябва да знаете, по думите на звездата.

Прочети повече
Нормално налягане 80 на 120, измерване на кръвното, разчитане на показателите

Кръвното налягане се измерва в милиметри живачен стълб (mmHg). Ако първото число е 120, а второто число е 80, това ще бъде записано като 120 / 80mmHg и бихте го нарекли ‘120 на 80’. Вижте и тоблица със стойностите на ниско, нормално и високо кръвно налягане, а също и предварителни показатели, че кръвното ви е с тенденция към хипертония.

Прочети повече
Житен режим за физическо и духовно пречистване на Петър Дънов

Житният режим е кратък процес на физическо и духовно пречистване, за обновление на тялото и душата, който е бил практикуван от Учителя Петър Дънов. Той има 3 етапа (подготвителен, същински и захранване), всеки от които продължава 10 дни. Може да го правим всяка година, започвайки 2-3 дни след февруарското пълнолуние.

Прочети повече
Ползи от черния чай при високо кръвно налягане

Черния чай има редица полезни свойства, като почистване на тялото, укрепване имунитета и сърдечносъдовите стени. Не е тайна, че в черния чай се съдържа кофеин, но може ли да ни навреди на сърдечно съдовата дейност и кръвното налягане?

Прочети повече
Пикногенол, Приморски Бор - мощен антиоксидант

Пикногенолът е патентована формулировка на екстракт от Приморски бор, която е стандартизирана до 65-75% тегловни съединения на Процианидин. Той има дълга историческа употреба за лечение на възпаления и подобряване на здравето. Расте по крайбрежния югозапад на Франция. 

Прочети повече
Ползи от Витамин D3 при деца и възрастни. Дефицит на Витамин D през есенно - зимния сезон.

Витамин D пази здравето от ранна детска възраст до старини. Той участва в процеса на изграждане на костите и е неизменен фактор за здрава имунна система. 

Прочети повече
Джинджифил – Мощен имуностимулатор и антиоксидант

Когато имунната система отслабва, е добре да се подпомогне с природни билки, които влияят върху укрепването на имунитета. Тези продукти  се приемат както превантивно, така и когато инфекцията вече е настъпила, така че да дадем възможност на организма да се възстанови по-бързо. Здравата имунна система ни защитава от инфекциозни заболявания в дългосрочен план, затова трябва  да предприемем надежни мерки, за да активизираме силата на нашите тела. 

Прочети повече
Как да поддържаме здравето на женската репродуктивна система

Като жени, нашите репродуктивни системи са центърът на нашата сила, мястото, от което се излъчва способността ни да променяме света около нас. Тъй като нашето жизнено Аз почива на тази част от тялото ни, е изключително важно да знаем как най-добре да го подкрепяме и да се грижим за него.

Прочети повече

Обекти 1 до 10 от общо 294

на страница
Страница
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Задай във възходяща посока