Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Здравинки

Обекти 1 до 10 от общо 280

на страница
Страница
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Задай във възходяща посока
Как да поддържаме здравето на женската репродуктивна система

Като жени, нашите репродуктивни системи са центърът на нашата сила, мястото, от което се излъчва способността ни да променяме света около нас. Тъй като нашето жизнено Аз почива на тази част от тялото ни, е изключително важно да знаем как най-добре да го подкрепяме и да се грижим за него.

Прочети повече
ЕСЕННА БИЛКОВА АПТЕКА

Едни от най-полезните лечебни растения у нас се събират точно през есента, след като месеци са попивали слънчевата светлина, която ги е превърнала в мощни и безценни помощници на хората. Вълшебният месец е най-вече октомври, но нека се подготвим от рано и да подсилим организма в аванс точно в сезона, когато е най-необходимо.

Прочети повече
Див кестен за уморени крака и разширени вени

Разширените вени са не само болезнени, но и неестетични. Есцинът (веществото, което се извлича от див конски кестен) играе ролята на тоник за вените и капилярите. Той подобрява здравината на стените на вените. Това намалява задържането на кръв и последващия оток, който е често срещано явление в глезените и долната част на краката.

Прочети повече
Ползи от билковите чайчета и храни, с които да подсилим детския имунитет

Изборът на подходяща билка или комбинация от билки и храни може да помогне за подобряване на цялостното качество на живот на вашето дете или тийнейджър и в крайна сметка на цялото семейство през тази учебна година. Редовната консумация на чай не само е полезна за малчуганите. Билковият чай може да успокои болките в тялото и най-вече болките в корема, може да помогне за лечение на кашлица и настинка, хидратира тялото на детето.

Прочети повече
Акупунктура, самомасаж и точките на здравето

Акупунктура е древно изкуство, което може да отключи енергията необходима ца хармонизиране на блокажи и болки по цялото тяло. Освен многобройните си физически ползи, акупунктурата има дълбоки положителни ефекти върху психичното здраве. Акупунктурата може да бъде ефективна за преодоляване на гаденето и повръщането, на болки в долната част на гърба, главоболие при напрежение, болки в стомаха и други симптоми.

Прочети повече
Маските за лице и акне от носенето на маска - как да ги елиминирате?

Носенето на маска може да дразни лицето ви или да го възпали.
Носенето на маска помага да поддържате вас и другите здрави, когато става въпрос за covid-19. Но това може да има вредно въздействие върху лицето ви, което води до кожни раздразнения или акне. Почти всички типове кожа водят до някаква форма на дразнене от носенето на маска за лице, ако ги носим продължително време, всеки ден.

Прочети повече
Комбуча оцетна чудотворна гъба - лекът на всички болести

Комбуча оцетната гъба е плесен, която се формира след завършването на уникален процес на ферментация. Получената чаена гъба от зелен и/или черен чай и захар от различни източници( мед, бяла, кафява, тръстикова захар), се използва като "стартер" за производството на освежаващата напитка. Комбуча се газира и се убеличава съдържанието и на витамини от група В, ензими, пробиотици и киселини. Съставките на получената напитка имат изразени антибиотични и пречистващи свойства.

Прочети повече
Умора през лятото и как да се справим с нея

Едно нещо, което притеснява много от нас през лятото, е усещането за мързел, умора и сънливост през цялото време. Може да отнеме няколко седмици, за да се адаптираме напълно към горещината. Един от ключовите реакции на адаптация към топлината е, че телата ни се научават да се потят по-добре и по-ефективно като средство за охлаждане.

Прочети повече
Как да разчитаме кръвните изследвания, тестове, ПКК

Резултатите от кръвните изследвания, които често са част от рутинни прегледи, често ни озадачават с медицински термини. Но не се страхувайте: можете да станете грамотни в резултатите от кръвните изследвания. Представяме Ви изчерпателен речник на техническите термини,  кръвните си изследвания с по-голяма увереност.

Прочети повече
Храни, богати на витамин B12 и фолиева киселина. Ползи за здравето
Липсата на фолиева киселина по време на бременност увеличава риска от дефекти на невралната тръба при новороденото, а когато нивата на витамин B12 са ниски, ĸогнитивните функции могат да бъдат нарушени. Фолиевата киселина / фолат и витамин В12 са два витамина от група В, които са необходими както за производството на червени кръвни клетки, така и за оползотворяването на желязо. Поради общото им действие дефицитът на фолиева киселина (витамин B9) и витамин B12 могат да протекат с общи симптоми. Прочети повече

Обекти 1 до 10 от общо 280

на страница
Страница
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Задай във възходяща посока