bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Цвят

Опции за преглед

Items 1 to 12 of 41 total

на страница
Loading...
 • чубрица балканска подправка

  Чубрица балканска стрък с цвят, Satureja montana, насипно

  Цена: 1,03 лв.
  Чубрицата е много ароматна подправка с характерен вкус и е една от най-предпочитаните в традиционната българска кухня. Използва се основно за ястия с бобови култури като боб, леща, грах, както и зеленчукови яхнии и супи. Освен като подправка, чубрицата може да се използва и като билка за полезен ароматен чай.
 • бял равнец билка, Чай от бял равнец цена

  Бял равнец стрък с цвят, Achillea millefolium L.

  Цена: 1,13 лв.
  Белият равнец е една от най-невероятните и впечатляващи със своите лечебни качества билки, които природата ни е дарила. За медицински цели обикновено се използва цъфтящата част на растението. При кръвотечения от матката, венците, носа, стомаха, хемороиди.
 • слез , лист с цвят, билка божа ръчица, горски слез, камбула, каминяк , malva sylvestris

  Слез лист с цвят, Malva sylvestris L.

  Цена: 1,24 лв.
  Преди откриването на синтетичните лекарства, лечебните билки представляват един от малкото инструменти, достъпни за лекарите по това време и сред многото билки, слезът със сигурност е една от най-използваните. Чай от слез е деликатен натурален лек, но в същото време ефективен, за лечение на храносмилателни разстройства, дихателни заболявания, възпаления на пикочния мехур и много други.
 • ехинацея стрък билка

  Ехинацея стрък с цвят, Echinacea purpurea

  Цена: 1,79 лв.
  Ехинацеята е една от най-изследваните и проучени билки и е доказано, че има много ценни лечебни свойства. Билката е силен природен имуностимулатор и мощен антиоксидант.
 • Cistus Incanus

  Памуклийка лист и цвят, Cistus Incanus

  Цена: 1,96 лв.
  Ценните ѝ съставки се комбинират с приятния вкус на чая. Не се страхувайте от грипа.
 • лопен билка

  Лопен лист с цвят, Verbascum phlomoides L.

  Цена: 1,34 лв.
  В продължение на много десетилетия, народни лечители са използвали лопенът като лекарство. Лопенът има противовъзпалителни, болкоуспокояващи и отхрачващи свойства. Различните части на растението се използва при лечение на заболявания на горните дихателни пътища, като магарешка кашлица и бронхит. Лопенът помага при пневмония.
 • иглика цвят билка

  Иглика цвят, Primula veris L.

  Цена: 5,80 лв.
  Игликата е едно от най-добре познатите пролетни цветя. Отличава се със прекрасен "слънчев" цвят и сладникаво ухаещи цветове. Но освен красиво цвете, игликата е и изключително лечебно растение, използвано за производството на билкови чайове и препарати с антиоксидантно и отхрачващо действие.
 • Лопен - цвят

  Лопен цвят, Verbascum phlomoides L.

  Цена: 4,33 лв.
  В продължение на много десетилетия, народни лечители са използвали лопенът като лекарство. Лопенът има противовъзпалителни, болкоуспокояващи и отхрачващи свойства. Различните части на растението се използва при лечение на заболявания на горните дихателни пътища, като магарешка кашлица и бронхит. Лопенът помага при пневмония.
 • лавандула билка

  Лавандула сух цвят, Lavandula angustifolia Mill

  Цена: 1,73 лв.
  Лавандулата е красиво растение, което пленява със своята красота и ухание. Но освен своята красота, тя има и различни ползи за здравето. Помага при тревожност, стрес, безсъние. Успокоява ума.
 • невен цвят билка

  Невен цвят - портокалово оранжев, Calendula officinalis L.

  Цена: 1,66 лв.
  Невен цвят портокалово оранжев. Невенът, цъфтящо растение, известно още като Calendula, може да се приема като чай или да се използва като съставка в различни билкови формулировки. Докато чаят се приготвя чрез накисване на цветовете във вряща вода, екстрактът се извлича както от цветовете, така и от листата.
 • кантарион жълт билка

  Жълт кантарион цвят и лист – отлично качество, Hypericum perforatum L.

  Цена: 1,20 лв.
  Природата е безкрайно щедра към нас, дарявайки ни огромно разнообразие от лековити билки. Такава е Жълтият кантарион - вълшебната "слънчева" билка! Естествен антидепресант.
 • червена детелина билка

  Червена Детелина цвят, Trifolium pratense

  Цена: 1,67 лв.
  Червената детелина се счита за един от най-богатите естествени източници на изофлавони (водоразтворими химикали, които действат като естрогени и се срещат в много растения). Билката е подходяща в периода на менопаузата. Червената детелина е билка, използвана в традиционната медицина за лечение на широк спектър от здравословни проблеми, като остеопороза, артрит и заболявания на кожата и косата.
Опции за преглед

Items 1 to 12 of 41 total

на страница

Билкови чаеве от цветовете на билките. Цветовете на билките са една от най-ароматните части от лечебните растения за направата на билкови чайове. Сушените цветове на различни билки се събират по време на техния цъфтеж, когато цялата лековита енергия и аромат на растението са събрани в цвета. Цветовете на растенията са изключително ефективни и лековити, тъй като събират в себе си енергията на живота и красотата.

Ние предлагаме билков цвят, който е събиран и сушен по традиционна технология, като са запазени качествата и аромата на билките. В bilki.bg се грижим за своите клиенти като пакетираме билките и билковите смеси в специална хартия PAP 22, подходяща за хранителни цели, в съответствие с европейския регламент EN 26590-1. По този начин, билките се съхраняват по най-добрия възможен начин - а именно: без контакт със светлина, с възможност да дишат през специалната хартия. По този начин ние запазваме качеството, аромата и цвета на билките.

Изберете желания грамаж от падащото меню над цената на продукта.