bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лист

Билкови чаеве от листа на различни лековити растения. Листата на билките са разположени в надземната част на растението. Поради това, те са свързани със слънчевата енергия и натрупват в себе си силата, необходима за живота на растението. Лечебните качества на листата са свързани с повишаване на енергията и тонуса на човешкото тяло. Листата се събират пролетта и лятото, когато цялата енергия на билката се намира в надземната част на растението.

Ние предлагаме оситнени, сушени листа от различни лечебни билки, които са събирани и сушени по традиционна технология, като са запазени техния цвят, аромат и лечебни качества. Билки бг се грижи за вас като пакетира билките в хартиени непрозрачни пликове от специална хартия, подходяща за съхранение на билков чай, в съответствие с европейския регламент. Билките се съхраняват по най-добрия възможен начин - а именно: без контакт със светлина, с възможност да дишат през специалната хартия.

Изберете желания грамаж от падащото меню над цената на продукта.

Опции за преглед

Items 1 to 12 of 75 total

на страница
Loading...
 • Ilex Paraguariensis

  Мате чай лист - Зелено, Ilex Paraguariensis, 500 гр.

  Цена:

  Редовна цена: 18,55 лв.

  Промо цена 12,50 лв.

  -33%

  Yerba mate e една чудесна и здравословна алтернатива на кафето и сигурен източник за вашето добро настроение. Води до най-качествения сън, ободрява мозъка и тялото, създава настроение и е чудесен източник на хранителни вещества.
 • хъни буш билка

  Хъни Буш лист, Cyclopia Intermedia

  Цена: 1,94 лв.
  Хъни Буш, познат още като Меден храст, е изключително рядко растение, срещащо се само в планинските части на Източен Кейп (ЮАР). Принадлежи към семейството на Ройбос. Има изключително приятен аромат и естествено сладък вкус.
 • кантарион жълт билка

  Жълт кантарион цвят и лист – Звъника, Hypericum perforatum L.

  Цена: 1,32 лв.
  Природата е безкрайно щедра към нас, дарявайки ни огромно разнообразие от лековити билки. Такава е Жълтият кантарион - вълшебната "слънчева" билка! Естествен антидепресант.
 • майорана билка

  Майорана лист, Origanum majorana

  Цена: 1,14 лв.
  Макар и подобен на риган, Майораната има по-мек вкус и често се използва за гарниране на салати, супи и месни ястия. Подходяща е за овкусяване и на зеленчукови ястия, пици, лазаня и паста. Има силен и приятен аромат, когато е изсушена, но може да се използва и прясна. Освен като подправка, Майораната може да се използва и с лечебна цел под формата на чай, тинктури или етерични масла.
 • Дафинов лист, Лавров лист, Лавър лист, Laurus nobilis, дафинов лист подправка

  Дафинов лист, Laurus nobilis

  Цена: 1,32 лв.
  Дафиновите листа се добиват от вечнозелен храст, който може да достигне височина 15 метра. Отглеждат за декоративна употреба, като листата се сушат и се използват в кулинарията. Най-често рецептите изискват сушени дафинови листа, които имат малко по-силен аромат от пресните. Дафиновият лист добавя прекрасен наситен аромат на ястията.
 • целина билка, при камъни в бъбреците, кервиз цена, целина мнения

  Целина лист, Apium graveolens L.

  Цена: 0,92 лв.
  Целината, позната още като Кервиз, е популярна подправка в българската кухня. Листата се използват за овкусяване на супи, зеленчукови и месни ястия, маринати и туршии. Повишава апетита. Улеснява храносмилането. Има диуретичен и антисептичен ефект.
 • естрагон билка

  Естрагон лист, Artemisia dracunculus L.

  Цена: 1,79 лв.
  Естрагонът, познат още като Тарос, е растение, което се използва като подправка в кулинарията и билка в народната медицина. Използва се за овкусяване на риба, яйца, сирена, картофи, задушени зеленчуци, гъби, дижонска горчица, макарони, паста, заешко месо. Улеснява дишането. Укрепва съня.
 •  глог червен, crataegus monogyna

  Глог лист с цвят - Червен, Crataegus monogyna

  Цена: 1,20 лв.
  В продължение на стотици години хората са използвали плодовете от глог като билково лекарство за храносмилателни проблеми, сърдечни проблеми и високо кръвно налягане. Успокоява нервната система. Действа хипотензивно, като засилва сърдечните съкращения. Подобрява кръвоснабдяването на сърцето и мозъка.
 • ранилист билка

  Ранилист стрък, Betonica officinalis

  Цена: 1,49 лв.
  Билката Ранилист възбужда апетита и подобрява храносмилането. Има общоукрепващо действие.
 • мате чай, оригинал

  Мате чай лист - Зелено, Южна Америка, Ilex Paraguariensis

  Цена: 1,45 лв.
  Yerba mate - една чудесна и здравословна алтернатива на кафето и сигурен източник за вашето добро настроение. Води до най-качествения сън, ободрява мозъка и тялото, създава настроение и е чудесен източник на хранителни вещества.
 • залист билка

  Залист корен – Див чемшир, Ruscus aculeatus

  Цена: 1,24 лв.
  Билката Бодлив залист, познат още като Див чемшир и Миши трън, е широко използвана в древността и е описана през 1-ви век от гръцкия лекар Диоскоридес, като средство за стимулиране отделянето на урина и при менструално кървене. Също така се смята за полезна билка при лечение на камъни в пикочния мехур, жълтеница и главоболие.
 • Cistus Incanus

  Памуклийка лист и цвят, Cistus Incanus

  Цена: 1,96 лв.
  Ценните ѝ съставки се комбинират с приятния вкус на чая. Не се страхувайте от грипа.
Опции за преглед

Items 1 to 12 of 75 total

на страница