bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Билки и чай

Билки и чай

Опции за преглед

Items 1 to 12 of 783 total

на страница
Loading...
 • хъни буш билка

  Хъни Буш лист - при висока кръвна захар и наднормено тегло, Cyclopia Intermedia

  Цена: 3,43 лв.
  Хъни Буш, познат още като Меден храст, е изключително рядко растение, срещащо се само в планинските части на Източен Кейп (ЮАР). Принадлежи към семейството на Ройбос. Има изключително приятен аромат и естествено сладък вкус.
 • кантарион жълт билка

  Жълт кантарион стрък – при депресия и тревожност, Hypericum perforatum

  Цена: 2,08 лв.
  Природата е безкрайно щедра към нас, дарявайки ни огромно разнообразие от лековити билки. Такава е Жълтият кантарион - вълшебната "слънчева" билка! Естествен антидепресант.
 • кардамон подправка

  Кардамон цял плод, Elettaria cardamomum

  Цена: 6,55 лв.
  Уникална индийска подправка, с която можете да придадете нов и интересен вкус на ястията си. Кардамонът, освен в кулинарията, се откроява и със своите полезни лечебни свойства. Има газогонно и антисептично действие, повишава апетита. Кардамонът има тонизиращо организма действие.
 • карамфил плод подправка

  Карамфил плод цял, Syzygium aromaticum

  Цена: 3,60 лв.
  Като кулинарна подправка, карамфилът добавя екзотична нотка към всяко ястие. Има антисептично и болкоуспокояващо действие. Повишава апетита. Освежава дъха и има противовъзпалителен ефект в устната кухина.
 • майорана билка

  Майорана лист, Origanum majorana

  Цена: 1,60 лв.
  Макар и подобен на риган, Майораната има по-мек вкус и често се използва за гарниране на салати, супи и месни ястия. Подходяща е за овкусяване и на зеленчукови ястия, пици, лазаня и паста. Има силен и приятен аромат, когато е изсушена, но може да се използва и прясна. Освен като подправка, Майораната може да се използва и с лечебна цел под формата на чай, тинктури или етерични масла.
 • кардамон подправка

  Кардамон плод на прах, Elettaria cardamomum

  Цена: 5,47 лв.
  Уникална индийска подправка, с която можете да придадете нов и интересен вкус на ястията си. Кардамонът, освен в кулинарията, се откроява и със своите полезни лечебни свойства. Има газогонно и антисептично действие, повишава апетита. Кардамонът има тонизиращо организма действие.
 • чубрица балканска подправка

  Чубрица балканска стрък с цвят, Satureja montana, насипно

  Цена: 1,94 лв.
  Чубрицата е много ароматна подправка с характерен вкус и е една от най-предпочитаните в традиционната българска кухня. Използва се основно за ястия с бобови култури като боб, леща, грах, както и зеленчукови яхнии и супи. Освен като подправка, чубрицата може да се използва и като билка за полезен ароматен чай.
 • сминдух подправка, сминдух ползи, сминдух цена

  Сминдух цяло семе – Чимен, метхи, за кърма и кости, Trigonella foenum-graecum

  Цена: 1,51 лв.
  Ако се питате, откъде да си купя чимен? В bilki bg при това на най-добра цена, цели семена и смлени. Семената се използват за подправка и като ценна билка за подкрепа на костите, диабета и за кърма.
 • бял равнец билка, Чай от бял равнец цена

  Бял равнец стрък с цвят - кръвоспиращо, при кисти, Achillea millefolium

  Цена: 1,96 лв.
  Белият равнец е една от най-невероятните и впечатляващи със своите лечебни качества билки, които природата ни е дарила. За медицински цели обикновено се използва цъфтящата част на растението. При кръвотечения от матката, венците, носа, стомаха, хемороиди.
 • джинджифил млян билка, джинджифил кръвно, джинджифил чай, джинджифил цена

  Джинджифил корен на прах - при артрит, Zingiber

  Цена: 1,70 лв.
  Джинджифилът се използва в готвенето и медицината още от древността. То е една от първите ориенталски подправки, внесени в Европа, като днес заема основно място в редица рецепти. Джинджифилът е мощен антиоксидант. Има противовъзпалителни, антибактериални и антивирусни свойства. Джинджифил може помогне за облекчаване на гадене и повръщане.
 • кимион подправка, кимион млян, кимион цена, кимион за отслабване

  Кимион семе мляно, Cuminum cyminum

  Цена: 2,15 лв.
  Кимионът представлява плодовете на растението Cuminum cyminum. Ароматът му е силен и топъл, дължащ се на високото съдържание на етерични масла, а вкусът му е горчив. В кулинарията се използва за овкусяване на кюфтета, кебапчета, колбаси, яхнии и бульони. Той е и една от основните съставки на кърито. Но освен като подправка, кимионът предоставя много ползи за здравето.
 • Дафинов лист, Лавров лист, Лавър лист, Laurus nobilis, дафинов лист подправка

  Дафинов лист - за храносмилане и при лош дъх, Laurus nobilis

  Цена: 1,80 лв.
  Дафиновите листа се добиват от вечнозелен храст, който може да достигне височина 15 метра. Отглеждат за декоративна употреба, като листата се сушат и се използват в кулинарията. Най-често рецептите изискват сушени дафинови листа, които имат малко по-силен аромат от пресните. Дафиновият лист добавя прекрасен наситен аромат на ястията.
Опции за преглед

Items 1 to 12 of 783 total

на страница

Bilki.bg предлага лечебни билки и лечебен билков чай, както и трапезни чаеве. Билки ЕООД предлага билкови смеси, моно билки и лечебни подправки от България и внос, с описание на лечебните им показания и действие. Винаги пресни и качествени насипни билки и подправки, пакетирани от нас, в лицензирано предприятие за пакетиране на билки.

Пакетираме в специални опаковки за хранителни продукти, за най-добро съхраняване на аромата, качеството и ефективността на билките. Предлагаме качествени билки от производители от цял свят, с които работим успешно над 10 години.

Имате възможност да избирате различни грамажи моно билки и лечебен билков чай, като посочите грамажа от указаното падащо меню. Възползвайте се от изгодна доставка до България и Европа.