bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лист - Страница 4

Опции за преглед

Items 37 to 48 of 75 total

на страница
Loading...
 • черница билка

  Черница лист, Morus nigra L.

  Цена: 1,06 лв.
  В продължение на векове листата й са били използвани в традиционната медицина като естествено лечение за различни състояния. Те са заредени с мощни растителни съединения като полифенолни антиоксиданти, както и витамин С, цинк, калций, желязо, калий, фосфор и магнезий.
 • бръшлян билка

  Бръшлян лист, Hedera helix L.

  Цена: 1,54 лв.
  Бръшлянът има мощни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Ефективен е кашлица, в резултат на инфекции на горните дихателни пътища и настинки.
 • подбел билка

  Подбел лист - за отхрачване при бронхиални заболявания, Tussilago farfara L.

  Цена: 1,32 лв.
  Листата на подбелът са широко използвани в народната медицина под формата на билков чай при респираторни инфекции, възпалено гърло, подагра, грип и треска. Подбелът може да помогне за намаляване на възпалението, да насърчи здравето на мозъка и да повлияе благоприятно хронична кашлица.
 • върба лист билка

  Бяла върба лист, Salix alba L.

  Цена: 1,34 лв.
  Бялата върба е красиво дърво, което расте във влажни зони като бреговете на реките, около потоци и езера. Но знаете ли, че върбата притежава прекрасни лечебни свойства?
 • ясен билка

  Ясен лист - противопаразитен чай, Fraxinus excelsior L.

  Цена:

  Редовна цена: 1,01 лв.

  Промо цена 0,80 лв.

  -21%

  Ясенът съдържа много вещества, известни със своите лечебни ползи. Листата, кората и младите клонки съдържат кумарини (фраксин, ескулин и сродни вещества), които инхибират (потискат) растежа на бактерии и гъбички.
 • ягода горска билка

  Ягода горска лист, Fragaria vesca L.

  Цена: 1,42 лв.
  Листата на растението дива ягода отдавна се използват за лечение на стомашно-чревни проблеми, включително запек, диария, гадене и гастрит. Те също така са изключителни за насърчаване на апетита и подобряване на храносмилателната ефективност и усвояването на хранителни вещества.
 • глухарче, лист

  Глухарче стрък с лист, Taraxacum officinale L.

  Цена: 1,39 лв.
  Най-мощните лекарства са тези, които растат под краката ни! Глухарчето е една от най-старите документирани лечебни билки с много лечебни свойства. Препоръчва се за лечение на анемия, авитаминоза С, атеросклероза, диабет и кожни болести.
 • теснолист жиловлек билка

  Теснолист Живовляк лист, Plantago lanceolata L.

  Цена: 1,66 лв.
  Проучванията показват, че билката Живовляк може да помогне за намаляване на възпалението в тялото. По-специално, листата съдържат няколко противовъзпалителни съединения, включително флавоноиди, терпеноиди, гликозиди и танини. Освен това, Живовлякът притежава отхрачващо, антибактериално, имуностимулиращо действие.
 • босилек лист билка

  Босилек лист ронен, Ocimum basilicum

  Цена: 1,00 лв.
  Босилекът е една от най-старите билки, познати на човечеството. Ценен като кулинарна подправка и лековита билка. Ocimum basilicum L. (Сладък босилек) принадлежи към семейство Lamiaceae, което включва около 200 вида, които се срещат в различни растителни разновидности и форми. Традиционно сладкият босилек се използва като лечебно растение при лечение на главоболие, кашлица, диария, запек, брадавици, глисти и бъбречни проблеми.
 • оман черен, зарасличе, лист

  Черен Оман лист – Зарасличе, Symphytum officinale L.

  Цена: 1,94 лв.
  Употребата с лечебна цел на корен от Черен оман, датира от преди 2000 години. Растението е ценено в традиционната медицина заради своите противовъзпалителни, аналгетични и стягащи свойства. За улесняване заздравяването на рани, костни счупвания, рани, язви, при кървене.
 • алое вера, прах, билка

  Алое Вера лист на прах, Aloe Barbadensis

  Цена: 2,82 лв.
  Алое е уникално лечебно растение. Химичният му състав е уникален - в сока на растението се съдържат около двеста и петдесет активни биологични вещества. Листата на алое са 97% вода - самият сок, който е концентрат от хранителни вещества.
 • маслина билка

  Маслина лист, Olea europaea L.

  Цена: 2,03 лв.
  Маслиновите листа съдържат няколко ключови полифенола, като олеацеин и олеуропеин. Полифенолите се срещат естествено в растенията и изследванията показват, че те могат да помогнат за защита срещу редица състояния, като сърдечни заболявания и рак.
Опции за преглед

Items 37 to 48 of 75 total

на страница

Билкови чаеве от листа на различни лековити растения. Листата на билките са разположени в надземната част на растението. Поради това, те са свързани със слънчевата енергия и натрупват в себе си силата, необходима за живота на растението. Лечебните качества на листата са свързани с повишаване на енергията и тонуса на човешкото тяло. Листата се събират пролетта и лятото, когато цялата енергия на билката се намира в надземната част на растението.

Ние предлагаме оситнени, сушени листа от различни лечебни билки, които са събирани и сушени по традиционна технология, като са запазени техния цвят, аромат и лечебни качества. Билки бг се грижи за вас като пакетира билките в хартиени непрозрачни пликове от специална хартия, подходяща за съхранение на билков чай, в съответствие с европейския регламент. Билките се съхраняват по най-добрия възможен начин - а именно: без контакт със светлина, с възможност да дишат през специалната хартия.

Изберете желания грамаж от падащото меню над цената на продукта.