Пушен Червен пипер - подправка
Capsicum annuum
Пушеният червен пипер се произвежда от изсушен смлян червен пипер (Capsicum Annum), мек сладък сорт, бавно изсушен на слънце, за да запази всичките си естествени качества. След това е опушен на дъбова жар, за да се придаде богат опушен аромат. Използва се широко в кухнята поради богатия си аромат и дълбок червен цвят, като основна съставка или просто като поръска за добавяне на цвят към ястие.
Подходяща продправка за боб, леща, маринати, зеленчуци, супи и други ястия. Придава уникален вкус и аромат на ястията, така сякаш са приготвени на дървени въглища.
Една чаена лъжичка в ястие за четирима души, често е повече от достатъчна. Внимавайте, когато го използвате, за да не доминира вкусът му. Когато се съмнявате, винаги добавяйте малко по-малко и първо опитайте ястието, за да определите дали имате нужда от повече.
Начин на употреба на Пушен Червен пипер
За овкусване на боб, леща, маринати, зеленчуци, супи, яйца, сирена, месо на скара, печени картофи.
1/2 - 1 чаена лъжица е достатъчна за 4-6 порции.
Състав
Сушен червен пипер, опушен, смлян и термично обработен (Capsicum annuum).
Произход
България
Мнения на клиенти
-
4692 Мнение на bilki.bg
-
Здравейте, Силвия, билките, които предлагаме са с високо и гарантирано качество. Тези, които не се срещат по нашите географски ширини са внос, добити и предлагани от доказани и квалифицирани специалисти. (Публикувано на 11.05.2017)
-
4689 Мнение на Силвия
-
Какъв е произхода на подправките, които предлагате? А за българските билки от къде са брани? Освен за пипера се интересувам живо от липа, лайка, куркума, индийско орехче. Искам да купя липов чай, който да давам на бебето си, но трябва да съм сигурна, че ще бъде безвреден за него. Можете ли да дадете гаранция за произход и качество? (Публикувано на 11.05.2017)