- Начало /
- Розов пипер на зърна, Schinus terebinthifolius, насипно
Розов пипер на зърна - подправка
Schinus molle L., Pink pepper
Розовият пипер представляват плодовете на растението Schinus terebinthifolius, което произлиза от Южна Америка. Той има мек и сладникав, леко пикантен вкус и приятен плодов аромат. Използва се за овкусяване на рибни специалитети, ризото, меса, хлебни изделия и сладкиши, сосове, сирена.
Лечебно действие на Розов пипер зърна
Чудесно естествено лечебно средство със своите диуретични, антисептични и дезинфекционни свойства. Прилага се при ревматизъм, менструални спазми, бронхит, инфекции на пикочната система. Дъвче се като средство за лечение на настинки, кашлица и астма,
Начин на употреба на Розов пипер на зърна
Кулинарна цел: За подправяне на рибни специалитети, ризото, меса, хлебни изделия и сладкиши, сосове, сирена. Добавяйте в началото на готвенето и извадете след в края.
Чай: 1/5 ч.л. счукан пипер се залива с 250 мл вода. Запарва се за 5 минути, плътно похлупен. Прецежда се. Пие се топъл и подсладен, след хранене.
Състав
Розов пипер на зърна (Schinus molle L.).
Пакетирано от
БИЛКИ ЕООД
Напишете своето собствено мнение
Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте