Чили кълцано, пипер за шкембе чорба, на люспи, Capsicum annuum

В наличност
Останали са само %1
кат №
b504conf
Червеният лют едросмлян пипер е подправка, която се получава чрез смилане или счукване на сушени червени чушки или чушлета.
1,55 лв.
1,55 лв.

Безплатна Доставка над 59 лв до 6 кг.

Чили кълцани чушлета, червен пипер на люспи

Capsicum annuum L.

Червеният лют едросмлян пипер е подправка, която се получава чрез смилане или счукване на сушени червени чушки или чушлета.

Лют червен пипер (чили) се приготвя от узрели лютиви чушлета и се използва за подлютяване на ястия, сосове и подправкови смеси. Този пипер е особено подходящ за шкембе чорба.
Червеният лют пипер оцветява ястията в приятен оранжев до керемиден цвят. Понякога се използва за поръсване на различни продукти, но тогава ароматът му не се освобождава напълно и постигнатият ефект е повече естетичен, отколкото вкусов.

Чили и неговите ползи

Чилито (Solanaceae) се използва широко в средиземноморската диета, а също и като лечебно растение.

Фитохимикалите, открити в включват капсаициноиди (капсаицин и неговите аналози), фенол гликозиди (икаризиди, флавоноиди , ванилоиди и др.) и алкил-гликозиди (капсозиди и капсианозиди). Няколко от тези съединения имат огромен потенциал като лекарствени средства. Един от най-забележителните е капсаицинът. Той има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Капсаицинът може да подобри определени аспекти на сърдечно-съдовото здраве, включително функцията на кръвоносните съдове. Предотвратява образуването на кръвни съсиреци. 

Използването на лют червен пипер може да помогне за намаляване на употребата на добавена сол, което може да бъде от полза за здравето.

Начин на употреба на Чили 

Кулинарна цел: За подправяне на люти сосове, паста, зеленчукови и месни ястия.

Състав

Чили чушлета, кълцани (Capsicum annuum L.).

Пакетирано от

Билки ЕООД
Напишете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация