bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Pinterest

Канела Касия на пръчки 5-6 см – Канелени пурички, Cinnamomum cassia

Цена:

Редовна цена: 4,52 лв.

Промо цена 4,30 лв.

* Задължителни полета

+
ИЛИ

Бърз преглед

Канелата придава изкушаващ наситен аромат на ястия и напитки. Парченца от пръчицата могат да се поставят по време на готвене, за овкусяване на солени и сладки ястия, чайове и други напитки. Подобрява храносмилането. Повишава апетита. Има антисептично и противопаразитно действие.

Кат. №: b275conf

Производител: Bilki.bg - Билки ЕООД

канела касия подправка, канела пурички

Още изгледи

  • канела касия подправка, Канелени пурички, Канела Касия , Кора на пръчици , Cinnamomum verum
  • cinnamomum cassia, cinnamon, канела употреба, канела подправка, канела кора пръчици, канела пурички
Описание на продукта Мнения (9) Свързани продукти Препоръчваме още

Най-нови мнения от клиенти

3739 Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте Николета, няма определена бройка, тъй като зависи от големината на пръчките. Всички са по 8 см и цената зависи от общия грамаж. (Публикувано на 22.06.2016)
3325 Мнение на Николета
Оценка
Колко броя пръчици са в една опаковка? (Публикувано на 14.01.2016)
2796 Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте. Разбира се всеки може да изказва своето мнение. Страните членки на EU имат правото да прилагат регламента. Например във всяка страна членка регламента за билките е различен. Но не разбирам какъв е проблема. Както вие сама казвате, канела касия е ограничена за употреба в храните над определена доза. Под тази доза ТЯ НЕ УВРЕЖДА ЧЕРНИЯ ДРОБ нито друга част на тялото. Ние сме указали препоръчителната дневна доза за максимална употреба, препоръчана от Агенция по храните в България и от Европейското законодателство. Който желае разбира се може да ползва цейлонска канела, която ние също предлагаме в сайта, при това с био качество. Искам да допълня, че много храни и лекарства при превишаване на дозата стават токсични за организма, въпреки, че в малки дози са лечебни. Ще изброя, за да се уверят читателите, че дозата прави отровата: аспирин, аналгин, парацетамол, магданоз, босилек, девесил, ким, кимион, коприва. Предполагам всеки е ползвал някое от тези лечебни средства като лекарство или храна, но в големи дози тези билки и лекарства може да предизвикат в отделни индивиди алергизиращи или токсични реакции. Това разбира се не е причина да спрем да ползваме магданоз всеки ден, защото в малки дози той е лечебен. С пожелание за здраве - bilki.bg (Публикувано на 2.04.2015)
2792 Мнение на Стефка Райкова
Оценка
Здравейте, според мен коментарът даден на 20 март, 2015 е подвеждащ, в частта си в която изказва твърдение, че Българското законодателство не ограничава употребата на канелата.
Българското законодателство е напълно синхронизирано с Европейското законодателство. А съгласно генералните принципи на законодателната система в Европа, когато дадени заководателни изисквания са определени чрез Регламент на ЕС, то тогава те са автоматично валидни на територията на всички държави членка каквато е и България. В тази връзка европейският Регламент 1333-2008, налага ограничение за определени храни, относно съдържанието на канела, чрез количеството на кумарин (съгл. чл. 6, параграф 2 от Регламента). Именно кумаринът е въпросната естествено присъстваща в канелата съставка, която в по-големи дози може да има отрицателен ефект върху черния дроб. (Публикувано на 1.04.2015)
2768 Мнение на bilki.bg
Оценка
В медиите се спекулира доста по темата за Канела. Ще внесем яснота. Ние не подвеждаме хората, в текста е написано, че става въпрос за Канела Касия и в какви количества е безопасна /3г дневно/. В сайта предлагаме и Цейлонска канела, за да можете да изберете какво да ползвате. Свойствата на двата вида канела са индентични, разликата е само в съдържанието на кумарин в едната, което е по-високо отколкото в Цейлонската, в аромата и структурата на самата кора. Също така искам да подчертая, че Българското законодателство не ограничава употребата на двата вида канела. Канела касия се употребява от десетки години в Европа, отскоро е с лимит за дневна употреба в Англия и Германия например. Искам да внеса яснота, че ако растението Канела Касия или Канела Цейлонска се отглежда в Цейлон, Индонезия, Виетнам или в саксия в България, то това не променя генеричното му име и свойствата му. Тоест растението Цейлонска канела се отглежда в няколко топли страни.
И двата вида канела толкова ефективно свалят кръвната захар, че в големи количества могат да предизвикат хипогликемия. Което доста говори за ефективността на канелата като билка. Безопасното количество от Канела касия е 1 чаена лъжичка на ден за възрастен с тегло 60кг. Това количество няма да увреди черния ви дроб. Моля разгледайте сайта на BFR, за да се уверите сами и не приемайте всички спекулации по темата за чиста монета. С уважение и пожелание за здраве! (Публикувано на 20.03.2015)
2763 Мнение на коментар
Оценка
ТОВА НЕ Е ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА, А КАСИЯ.
Отговор: Да, прави сте, но в текста е указано, че е касия. В сайта ни предлагаме и двата вида Канела, както Цейлонска Канела, така и Канела Касия. И двата вида Канела се продават на пръчки или на прах. Цейлонската ни канела е с БИО сертификат. Потърсете я в поле ТЪРСЕНЕ. (Публикувано на 18.03.2015)
2751 Мнение на Галя Иванова
Оценка
Моля ви, не подвеждайте хората. Описанието, което сте написали не е за този вид канела, а за Цейлонската канела. Има разлика и то огромна. Тови вид cassia - по произход Индонезийска - не е полезен, дори е вреден в големи количества и за ежедневна употреба. В Европа дори е забранен в някои страни! ОТГОВОР: Какъв е произхода на канелата няма нищо общо с качествата й - Канела касия може да се отглежда в Индия, в Цейлон, в Индонезия. Видът растение, не се определя от мястото, където се отглежда. В Индонезия се отглежда и Цейлонска канела и Канела касия.
(Публикувано на 14.03.2015)
2254 Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте
Пазарна икономика - всеки преценява на какви цени да продава.
Нашата политика е голям оборот, изгодни цени, истински продукти. Ние прикачаме към видовете канела и сертификати.
Вижте няколко варианта ни на мляна Цейлонска канела. Имаме ВАЛИДЕН сертификат, прикачен към нея. Има прекрасен мек вкус, по който можете да познаете оригиналната цейлонска канела.
Вече имаме и цейлонска канела и на пръчици: ползвайте поле ТЪРСЕНЕ
Поздрави (Публикувано на 10.09.2014)
2237 Мнение на Неделчо Неделчев
Оценка
Здравейте,
мога ли да разчитам на 100%, че канелата е т.нар. Цейлонска ( истинска ). Въпросът ми е провокиран от факта, че намирам въпросната канела в други сайтове на несъпоставимо по-висока цена за същото количество от 50 грама (Публикувано на 3.09.2014)
Вижте още мнения на клиенти