Гарам Масала - смес от подправки, рецепта на bilki.bg

В наличност
Останали са само %1
кат №
b198conf
Гарам Масала е комбинирана подправка за традиционно индийско приготовление „тика масала“, което се приготвя със сос от сметана, домати и тази готова комбинация от подправки. За тези, които са запознати с екзотичната кухня на Индия, мистериозната фраза "garam masala" означава много...
2,36 лв.
2,36 лв.

Безплатна Доставка над 59 лв до 6 кг.

Гарам Масала – смес от подправки за индийски рецепти

Гарам Масала е смес от невероятни уханни подправки, хармонично комбинирани помежду си. 

За тези, които са запознати с екзотичната кухня на Индия, мистериозната фраза "garam masala" означава много...

Предлаганата от нас Гарам Масала се приготвя с първокласни, ръчно подбрани и висококачествени подправки.

Гарам Масала – ароматната комбинация от уханни подправки

Гарам масала е незаменима съставка в толкова много ястия, което им придава уникалност и помага да разкрият напълно истинската си същност. Тази подправка е особено популярна в кухнята на Северна Индия и някои други страни от Южна Азия. Можете да я използвате както самостоятелно, така и в комбинация с редица други подправки. Гарам Масала се различава не толкова в своята острота, колкото в богатството на използваните подправки.

Гарам Масала с право може да се нарече универсална подправка, точно като къри. На външен вид това е фин прах с приятен орехов аромат и остро-сладък вкус. Цветовата схема на garam masala може да бъде светло-кафява, шоколадово-кафява, червено-кафява или дори зеленикаво-кафява.

Гарам Масала в индийската кухня

Тази популярна индийски подправка често се използва като допълнение в рецептите към различни ястия с пиле, зеленчуци или плодове. Добре върви и с ориз и бобови растения - грах, боб и леща. Освен всичко друго, гарам масала се използва при приготвянето на всякакви мезета, сосове, супи, яхнии, както и салати. Перфектно се комбинира и със сладки и сладкиши. Подходяща за кифли и пудинги, плодови пайове, както и бисквитки с овесени ядки и елда. Много често гарам масала се използва и за ароматизиране на сокове, билкови чайове и плодови напитки.

Струва си да се отбележи, че в зависимост от региона, съставът на подправката за гарам масала може да варира.

Един от важните нюанси на приготвянето на тази подправка е, че всички подбрани подправки в състава й, първо трябва да бъдат пържени и едва след това старателно смесени заедно, за да достигнат до вас в готов смесен вид. 

Гарам Масала в Аюрведичната медицина

Освен като прекрасна подправка, Гарам Масала притежава и лечебни свойства като пречистване от токсините, повишаване на имунитета, понижаване на кръвната захар, насърчаване загубата на тегло.

Гарам Масала повишава настроението, особено в студените тъмни зимни дни. Сгряващите подправки не само затоплят тялото, те стоплят и повдигат духа.

Начин на употреба на Гарам Масала

Нагорещете мазнината бързо и веднага изсипете подправките, разбъркайте докато броите до 5 (5 секунди) и веднага след това добавете предварително приготвените съставки и сметана за ястието към подправките и мазнината. Ако се забавите подправките ще загорят и вкусът им ще стане неприятен.

Състав на Гарам Масала

Смлени подправки - кориандър, кимион, черен пипер, канела, кардамон, карамфил.

Без съдържание на сол.

Производител

Билки ЕООД

Напишете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация