- Начало /
- Гарам Масала , Тикка Масала смес , подправка
Гарам Масала, Тикка Масала, смес подправка
Действие на Гарам Масала, Тикка Масала
Тика Масала е комбинирана подправка за традиционно индийско приготовление „тика масала“, което се приготвя със сос от сметана, домати и тази готова комбинация от подправки.
Съдържание на Гарам Масала, Тикка Масала
Смлени подправки - кориандър, кимион, чесън, червен пипер, джинджифил, чили, мента, черен пипер. Без съдържание на сол.
Начин на употреба на Гарам Масала, Тикка Масала
Нагорещете мазнината бързо и веднага изсипете подправките, разбъркайте докато броите до 5 ( 5 секунди ) и веднага след това добавете предварително приготвените съставки и сметана за ястието към подправките и мазнината. Ако се забавите подправките ще загорят и вкусът им ще стане неприятен.
Гарам Масала
За тези, които са запознати с екзотичната кухня на Индия, мистериозната фраза "garam masala" означава много ...
Гарам масала подправка
Гарам масала е незаменима съставка в толкова много ястия, което им придава уникалност и помага да разкрият напълно истинската им същност. Този важен атрибут не е нищо повече от смес от невероятни подправки, хармонично комбинирани помежду си. Тази подправка е особено популярна в кухнята на Северна Индия и някои други страни от Южна Азия. Можете да го използвате както самостоятелно, така и в комбинация с редица други подправки. Гарам Масала се различава не толкова в своята острота, колкото в богатството на използваните подправки.
Гарам Масала с право може да се нарече универсална подправка, точно като къри. На външен вид това е фин прах с приятен орехов аромат и остро-сладък вкус. Цветовата схема на garam masala може да бъде светло кафява, шоколадово кафява, червено кафява или дори зеленикаво кафява.
Гарам масала в индийската кухня
Тази популярна индийски подправка често се използва като допълнение към различни ястия с пиле, зеленчуци или плодове. Добре върви и с ориз и бобови растения - грах, боб и леща. Освен всичко друго, гарам масала се използва при приготвянето на всякакви мезета, сосове, супи, яхнии, както и салати. Перфектно се комбинира тази универсална подправка и със сладки сладкиши. Така че, често се подправя с кифли и пудинги, пайове от плодове от плодове както и бисквитки с овесени ядки и елда. Добавя се и в тестото, което се използва за пържене на парчета от различни плодове или зеленчуци. Много често гарам масала се използва за ароматизиране на сокове, билкови чайове и плодови напитки.
Гарам масала начин на приготвяне
Струва си да се отбележи, че в зависимост от региона съставът на подправката за гарам масала може да варира. Един от важните нюанси на приготвянето на тази подправка е, че всички подбрани подправки първо трябва да бъдат пържени и едва след това старателно смесени заедно.
Напишете своето собствено мнение
Маркирай артикули за добавяне в количката или маркирай всичко
-
ГЛУХАРЧЕ КОРЕН , Taraxacum officinale L., БЪБРЕЧНА БИЛКА , грамаж по избор
Цена: 1,68 лв.1,68 лв.
-
КАНТАРИОН ЖЪЛТ , ЗВЪНИКА , САМО ЦВЯТ И ЛИСТ , без клечки , Hypericum perforatum L.
Цена: 0,98 лв.0,98 лв.
Може би ще проявите интерес и към следните продукти
![]() МАТЕ ЧАЙ ЛИСТ , ЮЖНА АМЕРИКА , ЗЕЛЕНО , Ilex Paraguariensis
Цена:
1,33 лв.
1,33 лв. |
![]() ЧАЙ С ОБЛЕПИХА, РОЗА, ШИПКА и НЕВЕН, БЕЗ ИСКУСТВЕНИ АРОМАТИЗАНТИ
Цена:
5,48 лв.
5,48 лв. |
![]() ОЧАНКА , стрък , Euphrasia officinalis , Радост за очите
Цена:
1,14 лв.
1,14 лв. |
![]() МАТОЧИНА , ЛИМОНЧЕ , САМО ЛИСТ ВИСОКОКАЧЕСТВЕН ЧАЙ , Melissa officinalis L.
Цена:
0,98 лв.
0,98 лв. |
Маркирай артикули за добавяне в количката или маркирай всичко
-
ГЛУХАРЧЕ КОРЕН , Taraxacum officinale L., БЪБРЕЧНА БИЛКА , грамаж по избор
Цена: 1,68 лв.1,68 лв.
-
КАНТАРИОН ЖЪЛТ , ЗВЪНИКА , САМО ЦВЯТ И ЛИСТ , без клечки , Hypericum perforatum L.
Цена: 0,98 лв.0,98 лв.