- Начало /
- Къри люто на прах - оригинална смес от смлени подправки, насипно
Насладете се на Първокласно Люто Къри на прах
Кърито е изключителна смес от ръчно подбрани и прясно смлени подправки, която приготвяме с внимание и гиржа. Кърито, чиято дума произлиза от тамилското "kari", означава "сос" и представлява многообразие от индийски ястия с уникални вкусове и аромати.
Приготвянето на къри е изкуство, което изисква практика и експериментиране с различни съставки и техники. Насладете се на процеса и открийте вашата любима рецепта за къри с нашата готова къри смес на прах!
Какво е Къри?
Кърито е кулинарна експлозия от попдравки, която докосва вкусовите ви рецептори и предизвиква топли емоции. В Индия и по света съществуват хиляди разновидности на къри, чийто вкус и консистенция се адаптират към географията, наличието на съставки и културните предпочитания.
Основни Съставки и Видове Къри
Кърито е смесица от различни смлени подправки като кориандър, куркума, чимен, фенел, чесън, канела, синап, карамфил и джинджифил, които създават неповторими сосове. Може да бъде сладко или лютиво, в зависимост от използваните подправки. Обикновено се приготвя със зеленчуци и месо, и се сервира върху ориз.
Разновидности на Къри
Съществуват множество видове къри ястия, които могат да включват риба, месо, птици или черупчести, самостоятелно или в комбинация със зеленчуци.
Интересни Начини за Използване на Къри на Прах
В Германия, къри на прах се смесва с кетчуп и се сервира с наденица и пържени картофи като национално улично ястие "къри вурст". Може да се използва и като марината за месо, подправка за пуканки или като пикантна добавка към саламури и мариновани зеленчуци.
Традиционен Метод на Приготвяне на Къри
Традиционният начин за използване на подправки в кърито е чрез създаване на "tarka" - подправки, които се пържат в олио. Топлината освобождава вкусовете и ги влива в маслото, което след това се добавя към основните съставки. Това смекчава суровите тонове на подправките и придава неповторим вкус на ястието.
Популярни Ястия с Къри
Най-популярните индийски къри ястия, като пилешка тика масала, виндалу и пиле с масло, са разпознаваеми и обичани по целия свят.
Видове Къри: Сухо и Мокро
Сухо къри се приготвя с минимално количество течност, която се изпарява, оставяйки месото и зеленчуците овкусени с подправки. Мокрото къри съдържа значителни количества сос на базата на бульон, кокосов крем, мляко, млечен крем или кисело мляко. И при двата вида, оризът е идеалната гарнитура.
Открийте магията на лютото къри на прах и добавете незабравими аромати и вкусове към вашите ястия!
Начин на употреба на Люто къри на прах
Добавете 1-2 супена лъжица от сместа към сгорещеното олио, в което сте сотирали месо, зеленчуци, морски дарове или тофу, и деглазирайте с течен бульон или кокосово мляко. Върнете зеленчуците и месото в готовия сос и оставете на силен огън за 10-20 минути, в зависимост от съставките.
Препоръчва се да не се използва вечер.
Съвети и Трикове
- Време за мариноване: Мариновайте месото с малко йогурт и подправки за няколко часа или за през нощта за по-интензивен вкус.
- Контрол на лютивостта: Регулирайте количеството на лютите чушки според вашите предпочитания.
- Търкане: Не пропускайте стъпката на търкане (пържене на подправките), тъй като тя е ключова за освобождаването на ароматите.
Състав
Смес от смлени подправки: кимион, червен пипер, ким, лют кайенски пипер, синап, куркума, кориандър, кардамон, карамфил, канела.
Противопоказания
Да не се ползва от бременни, кърмачки и деца до 14 години. Дразни стомаха!
Напишете своето собствено мнение
Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте
-
Чили мляно – Лют червен пипер, Capsicum annuum
Цена:Запази в желаниРедовна цена: 1,43 лв.
Промо цена 1,14 лв.
-20%
Може би ще проявите интерес и към следните продукти
-
Чили мляно – Лют червен пипер, Capsicum annuum
Цена:Запази в желаниРедовна цена: 1,43 лв.
Промо цена 1,14 лв.
-20%