- Начало /
- Биряни Масала - ароматна подправка за ястия, рецепта на bilki.bg
Биряни Масала - смес от ароматни подправки за ястия
Перфектната комбинация от първокласни подправки, за перфектното биряни! Биряни Масала добавя не само вкус, но и невероятен аромат към ястието.
С тази ароматна подправка биряни на прах ще имате богато и комплексно биряни ястие - популярните Биряни ориз и Биряни пиле. Той ще вдъхне на вашите ястия експлозия от вкус, осигурявайки едно наистина незабравимо сетивно изживяване. Удивете приятелите и семейството си, като отделите малко повече време и усилия, за да донесете незабравимо празнично ястие на масата.
Биряни Масала е пищно оризово ястие, приготвено с месо, пиле, риба и/или зеленчуци и специален микс от подправки. То е една от звездите на индийската кухня и е много популярно навсякъде, където се яде къри. В Индия Biryani се сервира като основно ястие, обикновено придружено от едно или две малки зеленчукови кърита. Въпреки това, е отличен и като гарнитура.
Известно е, че карамфилът, канелата и черен пипер, използвани в тази смес, подобряват храносмилателните оплаквания и имунните функции.
Гаранция за качество
Предлаганата от нас Биряни Масала се приготвя с първокласни, ръчно подбрани и прясно смлени подправки.
Биряни рецепта
Най-лесният начин да приготвите Биряни е да приготвите месото или предпочитаната съставка с няколко лъжици смес от подправки масала и малко натурално кисело мляко. След това сварете ориз басмати, отново подправен с лъжица масала. Смесете ориза и месото заедно и запечете за 10 минути във фурната, след което сервирайте, гарнирани с хрупкав лук, твърдо сварено яйце, резен домат и наситнен кориандър. Празник за очите и за стомаха! Като алтернатива, за нещо малко по-различно, смесете подправката биряни с изстискан лимонов сок, зехтин и чесън, за да направите ароматна марината за говеждо или агнешко. Също така Биряни Масала може да се използва за овкусяване на ежедневен пържен ориз.
Начин на употреба на Biryani Masala подправка
Нагорещете мазнината. Бързо и веднага изсипете подправките. Разбъркайте, докато броите до 5 (5 секунди), и веднага след това добавете предварително приготвените съставки за ястието, към подправките и мазнината.
Състав на Биряни Масала
Чесън на прах
Ким на прах
Индийско орехче мляно
Червен пипер чили лют на прах
Кимион на прах
Кориандър на прах
Мейс на прах
Куркума мляна
Кардамон смлян
Фенел смлян
Карамфил на прах
Канела на прах касия
Червен пипер на прах лют
Бахар млян на прах
Съхранявайте в херметически затворен стъклен буркан, далеч от топлина и светлина.
Напишете своето собствено мнение
Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте