Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Рак – предпазни мерки, лечение, хранене, хомеопатия, билки

Това е общоприетият термин за неограниченото разрастване на клетки в орган или тъкан на организма, които пречат на нормалното им функциониране. Ракът най-често поразява белите дробове, гърдите, червата, кожата, стомаха и панкреаса. Симптомите варират според видовете рак, макар даденият по-долу списък да включва общите признаци и най-ранните симптоми, които изискват лекарски преглед:Рак

Рязко намаляване на теглото без видима причина. Рана, която не заздравява до 3 седмици. Бенка, която сърби, кърви или расте. Силни главоболия. Трудно преглъщане. Продължителна хрипливост. Постоянна коремна болка. Промяна в размера и формата на тестисите. Бучка или промяна в размера и формата на гърдите, нагнояване или кървене на гръдните зърна. Вагинално или интерменструално кървене. Често храчене на кръв.

Предпазни мерки

Причината за рака никога не е само една; следните указания може да се считат за предпазни мерки:

• Избягвайте цигарения дим.

• Не излагайте кожата на силна слънчева светлина.

• Смята се, че около 70% от раковите образувания се дължат на неправилното хранене; яжте храни, богати на целулоза (пресни плодове и зеленчуци, особено броколи, брюкселско  и цветно зеле, зърнени храни, сушен боб и грах);ограничете употребата на мазнини, месо, захар и алкохол;яжте храни, богати на бетакаротин (зеленчуци със зелени листа или с оранжев цвят), селен (морски деликатеси,бирена мая, зърнени храни), витамин С (пресни плодове и зеленчуци) и витамин Е (семки, ядки и покълнала пшеница).

• Избягвайте да слагате подправки в храната.

. Избягвайте нитратите, които се съдържат в обработените месни продукти (пушена сланина, наденица).

• Избягвайте развалени или плесенясали храни, фъстъци.

• Намалете теглото си, тъй като мазнините предразполагат към ракообразуване.

• Редовно правете упражнения и избягвайте излишния стрес.

• Редовно се изследвайте за рак на гърдите, на матката и на червата. Ранното му откриване дава много по-големи шансове за лекуване.

Лечение

Билколечение при рак

• В литературата се споменават множество билки, който имат благоприятно въздействие при ракови заболявания. При рак на матката или миома - турта и невен са подходящи билки. При рак на други части на тялото - известни с действието си са билките клинавиче, бъзак, бял трън, мужик корен, чесън. В САЩ има сериозни научни изследвани по специално за ефектите от дейтвието на чесъна върху клетките, на болния от рак организъм.
На Изток известни билки в тази област са ганодерма / рейши / и агарик блазей.

Лечение с глина, хума

• В България от векове е известно и лечението с хума или глина. Различните видове имат различна насоченост и ефективност. Но като цяло важно е да се разбере, че в глината се съдържат ниски дози радиоактивност, която въздейства на болните клетки. Колкото повече хумата е облъчена от слънцето, толкова повече притежава радиоактивна енергия. 
Съдържанието на радиоактивното вещество в хумата е напълно пригодно за нашия организъм и можем да го ползваме без страх. Нейното противобактериално действие е научно доказано. Поради тези нейни свойства египтяните са я използвали при мумифициране. Елиминирайки противопричинителите /микроорганизмите/ хумата не разрушава атакуваните клетки, възвръща ги в равновесие с останалите клетки и им дава нова жизненост. Въздейства върху всеки тумор - злокачествен или доброкачествен, както и върху всяка язва. 

Хомеопатия

• Правени са опити в европейски болници да се лекува рак с помощта на хомеопатията. Свържете се с националните хомеопатични организации за по-подробна информация.

Традиционна медицина

• Обикновено се налага оперативна намеса, лъчение(рентгенови лъчи или присаждане) и/или хемотерапия (лекарства, които да унищожат рака). Те може да се използват с успех при лечението на някои видове рак, а на други - не. Всички те имат странични ефекти и е препоръчително да се потърси колкото се може повече информация за това какво може в действителност да се очаква, като се вземат предвид страничните ефекти, рецидивите и степента на оцеляване. За да изберете лечението, потърсете второ или трето мнение, говорете с хора, болни от рак или се присъединете към помощна група.

Други терапии

За лекуването на рака се прилагат и някои нетрадиционни терапии, които в наше време се предлагат и в традиционните болнични заведения. Основната цел на тези методи е да подготви тялото и съзнанието за борба с болестта и за правилен начин на живот. Подходите по-надолу дават представа за леченията, с които ще се срещнете.

Хранене

• Като се базира на схващането, че болният от рак е физически изтощен, лечението чрез хранене цели възстановяване на енергията. Главното условие е да се наслаждавате на храната и напитките (включително и на алкохола, ако желаете) умерено, докато в същото време те имат висока хранителна стойност.

• Яжте колкото се може повече прясна храна, особено органични продукти.

• Избягвайте обработените храни.

• Ограничете животинската мазнина (млечни продукти, месо).

• Яжте много пълнозърнести варива и пресни плодове и зеленчуци.

Масаж

• Редовният масаж води до отпускане и до облекчаване на болката. Той освобождава насъбралите се емоции и осигурява терапевтичния физически контакт, който често липсва на хората, болни от рак. Потърсете квалифициран специалист по масаж, с когото да се чувствувате свободно и на когото можете да се доверите.

Релаксация

• Медитацията, йога, дихателните упражнения и визуализацията - смята се, че те всички премахват неудобството, потиснатостта, стреса и депресията, които са свързани в с рака. Постигането на отпуснато състояние облечава болката и се смята, че подпомага оздравителния процес.

Рефлексотерапия

• Според изследванията също помага. Не е толкова лична като масажа, но оказва подобно въздействие

Терапия чрез говорене

• Съветите, груповата терапия и психотерапията се използуват за намаляване на напрежението, помагат за отпускането и освобождават от потиснатост. Всичко това подготвя тялото за борба с болестта и за по-пълно ценен живот.

• Изследванията показват, че болните от рак, които посещават помощни групи, са в по-висока степен оптимистично настроени от онези, които не посещават.

Естествено никой лек не работи еднакво за всеки, но е важно и самовнушението и позитивното мислене.

 


 

  1. ТИНКТУРА ТРОЙЧАТКА 100МЛ, БИОХЕРБА Р - Детоксикация при паразити
  1. DEMIR BOZAN Билки за отслабване - Демир Бозан 120гр
  1. ЧЕРЕН ОРЕХ ОБВИВКА , ПЛОД НАТРОШЕН