bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Рак – предпазни мерки, лечение, хранене, хомеопатия, билки

Това е общоприетият термин за неограниченото разрастване на клетки в орган или тъкан на организма, които пречат на нормалното им функциониране. Ракът най-често поразява белите дробове, гърдите, червата, кожата, стомаха и панкреаса. Симптомите варират според видовете рак, макар даденият по-долу списък да включва общите признаци и най-ранните симптоми, които изискват лекарски преглед:Рак

Рязко намаляване на теглото без видима причина. Рана, която не заздравява до 3 седмици. Бенка, която сърби, кърви или расте. Силни главоболия. Трудно преглъщане. Продължителна хрипливост. Постоянна коремна болка. Промяна в размера и формата на тестисите. Бучка или промяна в размера и формата на гърдите, нагнояване или кървене на гръдните зърна. Вагинално или интерменструално кървене. Често храчене на кръв.

Причини за преобразуване на нормалните клетки в ракови

Превръщането на нормална клетка в тумор се извършва на два етапа: трансформация и злокачествено заболяване. На първия етап клетките започват да се делят неконтролируемо и дори в лабораторни условия - в колба с хранителен разтвор. Въпреки това, такива клетки в повечето случаи не предизвикват злокачествен растеж в жив организъм. Механизмите на трансформация са проучени доста добре - онкогените играят главната роля тук.

Вторият етап - придобиването на злокачествено заболяване - позволява на такива клетки да се размножават в тялото. В същото време туморните клетки не растат самостоятелно - животният или човешкият организъм им помага да направят това. Активно стимулирайки растежа на тумора, плътта на пациента се извършва бавно самоубийство. Тялото прави всичко възможно, за да расте туморът. Той внимателно го прониква с хиляди нови кръвоносни съдове и капиляри, той прикрепя околните здрави клетки, както и кръвни и лимфни клетки към поддържането на тумора, позволявайки му да расте в широчина. Стотици биохимични реакции участват в този процес.

Предпазни мерки при рак

Причината за рака никога не е само една; следните указания може да се считат за предпазни мерки:

• Избягвайте цигарения дим.

• Не излагайте кожата на силна слънчева светлина.

• Смята се, че около 70% от раковите образувания се дължат на неправилното хранене; яжте храни, богати на целулоза (пресни плодове и зеленчуци, особено броколи, брюкселско  и цветно зеле, зърнени храни, сушен боб и грах);ограничете употребата на мазнини, месо, захар и алкохол;яжте храни, богати на бетакаротин (зеленчуци със зелени листа или с оранжев цвят), селен (морски деликатеси,бирена мая, зърнени храни), витамин С (пресни плодове и зеленчуци) и витамин Е (семки, ядки и покълнала пшеница).

• Избягвайте да слагате подправки в храната.

. Избягвайте нитратите, които се съдържат в обработените месни продукти (пушена сланина, наденица).

• Избягвайте развалени или плесенясали храни, фъстъци.

• Намалете теглото си, тъй като мазнините предразполагат към ракообразуване.

• Редовно правете упражнения и избягвайте излишния стрес.

• Редовно се изследвайте за рак на гърдите, на матката и на червата. Ранното му откриване дава много по-големи шансове за лекуване.

 • Клинавиче стрък с плод – Орлови нокти, за имунитет, Astragalus glycyphyllos
 • GE132 Органичен германий - мощен антиоксидант, 60+30 капс.

  GE132 Органичен германий - мощен антиоксидант, 60+30 капс.

  Цена:

  Редовна цена: 118,88 лв.

  Промо цена 94,99 лв.

  -20%

 • Лечение при рак

  Билколечение при рак

  • В литературата се споменават множество билки, който имат благоприятно въздействие при ракови заболявания. При рак на матката или миома - турта и невен са подходящи билки. При рак на други части на тялото - известни с действието си са билките клинавиче, бъзак, бял трън, мужик корен, чесън. В САЩ има сериозни научни изследвани по специално за ефектите от дейтвието на чесъна върху клетките, на болния от рак организъм.
  На Изток известни билки в тази област са ганодерма / рейши / и агарик блазей.

  Лечение с глина, хума при рак

  • В България от векове е известно и лечението с хума или глина. Различните видове имат различна насоченост и ефективност. Но като цяло важно е да се разбере, че в глината се съдържат ниски дози радиоактивност, която въздейства на болните клетки. Колкото повече хумата е облъчена от слънцето, толкова повече притежава радиоактивна енергия. 
  Съдържанието на радиоактивното вещество в хумата е напълно пригодно за нашия организъм и можем да го ползваме без страх. Нейното противобактериално действие е научно доказано. Поради тези нейни свойства египтяните са я използвали при мумифициране. Елиминирайки противопричинителите /микроорганизмите/ хумата не разрушава атакуваните клетки, възвръща ги в равновесие с останалите клетки и им дава нова жизненост. Въздейства върху всеки тумор - злокачествен или доброкачествен, както и върху всяка язва. 

  Хомеопатия при рак

  • Правени са опити в европейски болници да се лекува рак с помощта на хомеопатията. Свържете се с националните хомеопатични организации за по-подробна информация.

  Традиционна медицина при рак

  • Обикновено се налага оперативна намеса, лъчение(рентгенови лъчи или присаждане) и/или хемотерапия (лекарства, които да унищожат рака). Те може да се използват с успех при лечението на някои видове рак, а на други - не. Всички те имат странични ефекти и е препоръчително да се потърси колкото се може повече информация за това какво може в действителност да се очаква, като се вземат предвид страничните ефекти, рецидивите и степента на оцеляване. За да изберете лечението, потърсете второ или трето мнение, говорете с хора, болни от рак или се присъединете към помощна група.

  Други терапии при рак

  За лекуването на рака се прилагат и някои нетрадиционни терапии, които в наше време се предлагат и в традиционните болнични заведения. Основната цел на тези методи е да подготви тялото и съзнанието за борба с болестта и за правилен начин на живот. Подходите по-надолу дават представа за леченията, с които ще се срещнете.

  Хранене при рак

  • Като се базира на схващането, че болният от рак е физически изтощен, лечението чрез хранене цели възстановяване на енергията. Главното условие е да се наслаждавате на храната и напитките (включително и на алкохола, ако желаете) умерено, докато в същото време те имат висока хранителна стойност.

  • Яжте колкото се може повече прясна храна, особено органични продукти.

  • Избягвайте обработените храни.

  • Ограничете животинската мазнина (млечни продукти, месо).

  • Яжте много пълнозърнести варива и пресни плодове и зеленчуци.

  Масаж при рак

  • Редовният масаж води до отпускане и до облекчаване на болката. Той освобождава насъбралите се емоции и осигурява терапевтичния физически контакт, който често липсва на хората, болни от рак. Потърсете квалифициран специалист по масаж, с когото да се чувствувате свободно и на когото можете да се доверите.

  Релаксация при рак

  • Медитацията, йога, дихателните упражнения и визуализацията - смята се, че те всички премахват неудобството, потиснатостта, стреса и депресията, които са свързани в с рака. Постигането на отпуснато състояние облечава болката и се смята, че подпомага оздравителния процес.

  Рефлексотерапия при рак

  • Според изследванията също помага. Не е толкова лична като масажа, но оказва подобно въздействие

  Терапия чрез говорене при рак

  • Съветите, груповата терапия и психотерапията се използуват за намаляване на напрежението, помагат за отпускането и освобождават от потиснатост. Всичко това подготвя тялото за борба с болестта и за по-пълно ценен живот.

  • Изследванията показват, че болните от рак, които посещават помощни групи, са в по-висока степен оптимистично настроени от онези, които не посещават.

  Естествено никой лек не работи еднакво за всеки, но е важно и самовнушението и позитивното мислене.

   

  Продукти свързани със статията

  1. Тройчатка Тинктура при чревни паразити, Bioherba, 100 мл.
  2. Демир Бозан Чай - Оригинал, оздравително и регенеративно действие, 100 гр.

   Демир Бозан Чай - Оригинал, оздравително и регенеративно действие, 100 гр.

   Цена:

   Редовна цена: 11,99 лв.

   Промо цена 10,79 лв.

   -10%

  3. Черен орех обвивка - при паразити, Juglans nigrum

   Черен орех обвивка - при паразити, Juglans nigrum

   Цена: 8,36 лв.