Могат ли билките да лекуват алкохолна или наркозависимост?

Алкохолизъм - лечение, хранене, билки, китайска медицина

Алкохолът толкова често се превръща в част от живота ни, че ние не осъзнаваме кога сме станали зависими от него. Всеки, който прекалява с алкохола, се сблъсква с физически и психически здравни проблеми. Могат да пострадат личните отношения, работата и финансовото състояние.

Алкохолизъм - лечение, хранене, билки, китайска медицина

Следните признаци говорят дали имате нужда от помощ, за да сложите край на злоупотребата с алкохол:

•  Обръщате се към чашката, когато сте тъжен или имате проблеми.

•  Понякога не си изпълнявате задълженията поради тежко пиянство.

•  Вашето пиене безпокои някой от близките ви.

•  Понасяте тежки странични ефекти, след като престанете да пиете.

•  Пиете тайно и сте гузен.

Лечение на алкохолизъм

Злоупотребата с алкохол трудно се лекува по естествен път. Групи за самопомощ предлагат лечение на страдащите от това заболяване и помагат на семействата на алкохолици. Можете да се обърнете за помощ и към лекар или психотерапевт, специализиран в злоупотребата с алкохол, към хомеопат или хипнотерапевт. Лечението има за цел не само да ви помогне да спрете пиенето, но и да си изясните защо пиете и да ви помогне да си създадете нов начин на живот, в който няма да се нуждаете от това. Следните лечения допълват професионалната терапия:

Билки при алкохолизъм

•  Алкохолиците обикновено страдат от липса на ГЛК (гама-линолинична киселина). Тя се съдържа в маслото от жълта иглика, което се смята, че предотвратява честата промяна в настроението и увреждането на черния дроб. Да се вземат по 4 капсули дневно. 

•  За да преодолеете усамотението, направете си настойка от лимонче или лавандула: 2 чаени лъжички от билката се заливат с гореща вода, запарват се 15 минути и се пие 3 пъти дневно.

Хранене при алкохолизъм

Непълноценното хранене при алкохолиците оказва влияние върху останалите усложнения, причинени от злоупотребата с алкохол. Изследванията показват, че доставянето на следните хранителни вещества в организма помага за ускоряването на алкохолната детоксикация и предпазва черния дроб от увреждане:

•  Цинк - съдържа се в крехкото месо, птичето месо, рибата, зърнените храни.  Препоръчват се по 15 мг. дневно.

•  Увеличете употребата на витамин С, съдържащ се в пресните плодове и зеленчуци, и на витамин Е, съдържащ се в покълналата пшеница, маслата от семена и в ядките.

•  Аминокиселината глутамин способствува за намаляване на желанието да се пие алкохол. Вземат се 2-4 г. дневно извън часовете за хранене.

Хомеопатия при алкохолизъм

•  Тинктура от черен дъб: разтворете 3 капки в малко вода и пийте 2 пъти дневно, за да уталожите алкохолния глад.

Китайска медицина

• Препоръчват се билки, които да прочистят тялото от топлината. Силният зелен чай „охлажда“ черния дроб и стомаха. Може да се направи програма за детоксикация с консултантски и помощни групи.  Кудзу корен (Kudzu Root) помага в бората със зависимостите от алкохол или тютюнопушене.

Цветолечение на Бах при алкохолизъм

На онези, които се обръщат към алкохола, за да преодолеят трудностите, се препоръчва чотика (камшик) и трепетлика за онези, които страдат от натрапчиви мисли. Маслина за оздравяващите.

 

  1. МАТОЧИНА , ЛИМОНЧЕ , САМО ЛИСТ ВИСОКОКАЧЕСТВЕН ЧАЙ
  1. ЛАВАНДУЛА ЦВЯТ - сърцебиене , раздразнителност , грип
  1. ЗЕЛЕН ЧАЙ СЕНЧА ЕКСТРА - BOF