Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Никнене на млечни зъби, лечение с билки при децата

mle4eni-zybi.jpgКакво представлява никненето на млечните зъби

Никненето на млечните зъби при бебета обикновено започва към 5 месец. През първите три години от живота на детето поникват около 20 зъба. Тези зъби са временни и частично са формирани във венците още при раждането. Възрастта и последователността на изникването на зъбите варира значително при различните деца. Най – често първо поникват долните резци, следвани от горните четири резеца и долните странични резци. На една година поникват учешките зъби, кътниците на две годинки.

Симптоми при никненето на млечните зъби

Никненето на млечните зъби често се придружава от симптоми, като дъвчене на пръстите на ръцете и предмети, червени подути венци, капризност, раздразнителност, нарушения на съня, обрив на лицето и липса на апетит. Увеличено слюнкоотделяне, възпаление на венците или други симптоми.  В този период детето може да получи вторично заболяване или симптоми на треска, болки в ушите, инфекция на горните дихателни пътища, жълтеникава секреция от носа, диария или кашлица. Ако на детето ви никнат зъби и има придружаващи симптоми, от изброени по-горе, бъдете сигурни, че началните симптоми не са индикация заболяване.

Лечение при никнене на млечни зъбки с билки

Давайте билки, за да намалите болката, да успокоите възпалението и да подкрепите имунната система. Това ще помогне да се избегнат вторичните инфекции и треска. Използвайте цветове от невен, коча билка, ехинацея, цветове от бъз, блатен тъжник или маточина. Смесете ги с билки за успокояване и отпускане, за да се намали болката като цветове от лайка, липов цвят, върба кора или голтерия листа. Тези билки могат да се използват под формата на чай или тинктура. Замразяването на чая е чудесен начин да се прилага билката върху венците. Студът е полезен, тъй като има противовъзпалително и болкоуспокояващо действие.

Билкови пръчициза дъвчене

Дълги тънки парчета корен от женско биле или корен от бяла ружа могат да се дадат да се дъвчат. Сладкият вкус на двете билки е много приятен.

Билкова дъвка

Венците могат да се трият с мед в съчетание с капка етерично масло от карамфил или голтерия. Това ще помогне за изтръпване на венците и за намаляване на подуването. Втривайте във венеца 2 до 3 пъти на ден.

 

 

Продукти свързани със статията

  1. НЕВЕН , ЦВЯТ ПОРТОКАЛОВО ОРАНЖЕВ , Calendula officinalis L.
  2. ЕХИНАЦЕЯ , КОРЕН , SuperorderEchinacea
  3. ЧЕРЕН БЪЗ , ЧЕР БЪЗ , РОНЕН ЦВЯТ , Sambucus nirga L .
  4. БЛАТЕН ТЪЖНИК , СПИРЕЯ , Ливадно отвратниче цвят , Filipendula ulmaria L.
  5. РУЖА МЕДИЦИНСКА , БЕЛЕН КОРЕН , Althaea officinalis