bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Циреи – лечение, хранене, аромотерапия, билки, хомеопатия

Фактори, които увеличават риска от появата на циреи

Възпалено гнойно образувание по кожата, обикновено резултат от бактериална инфекция. Най-често се появява по врата, мишниците, слабините и седалищните части. Честото им появяване е знак за неправилно хранене или за ранни симптоми на диабета.

Циреи – лечение, хранене, аромотерапия, билки, хомеопатия

Видове циреи

Папулни циреи са вид възпалени и болезнени пъпки, които изпъкнали върху кожата и имат характерен червен оттенък.
Генерализирана е заразен папула, съдържащ себум, който на върха се е превърнал в гной. Увреждането може да има червеникава основа, но в горната част има белезникава или жълтеникава точка.
Нодулите са по-големи лезии, които са относително дълбоки в кожата и са трудни и чувствителни.
Кистозна пъпки означават, че има болезнени дълбоки лезии вътре в космените фоликули, които могат да се усещат нестабилни поради разкъсване на фоликула.

Усложнения при циреи

Ако не успеете да изстискате цирея той ще се увеличи по размер и ще се въпали още повече. Раната, образувана на мястото се превръща в магнит за бактериите и какви ще бъдат последствията-не е известно. След изстискване на циреите, веднага се разпространява инфекция по цялото лице или мястото на което се е намирал.

Лечение,  превенция и домашни рецепти за справяне с проблемапри циреи

Билки при циреи

Чесънът е ефикасно антисептично средство, което изхвърля токсините от организма. Яжте колкото се може повече.

Хомеопатия при циреи

• Смъдящ, зачервен и пулсиращ: Беладона.

• Много болезнен, срязващи болки: сяра.

• Когато не се образува връхче: върба (Silicea).

Взема се на всеки час до четири дози; при необходимост се повтаря

Тъканна солева обмяна при циреи

• Калциев сулфат, 4 пъти дневно.

Аромотерапия при циреи

• Етерично масло от чаено дърво: мажете леко циреите 4-6 пъти дневно.

Китайска медицина при циреи

• За да се намали температурата на тялото, която образува циреи, се препоръчват следните билки: китайска златна нишка, глухарче или дива хризантема и теменуга се дават във вид на чай.

Хранене при циреи

• Недостигът на цинк може. да образува циреи. За да увеличите употребата му, яжте много птиче месо, риба, черен дроб, боб, сбинско месо, покълнала пшеница и пълнозърнест хляб и варива.

• Природолечителите смятат, че циреите са един от начините организмът да се освободи от непотребните вещества. Те също твърдят, че прекалената консумация на мазнини (месо и млечни произведения стимулира образуването на циреи. Те препоръчват очистителна диета за една седмица, която включва плодови сокове, пресни плодове (особено цитрусови) и зеленчуци (особено зелени), заедно с много минерална вода.

• Понякога запекът причинява циреи .

Хидротерапия при циреи

• Баня с английска сол стимулира кръвообращението и улеснява отделянето чрез кожата: пръснете 1/2 кг английска сол в гореща вана и лежете в нея 10-12 минути преди лягане. Не трябва да се прави повече от 2 пъти седмично и не се препоръчва на отпаднали или болнави.

Традиционна медицина при циреи

• Големите циреи се спукват и се предписват антибиотици, които да прочистят инфекцията. Лекарите съветват да не се изцеждат, тъй като това поражда риск от разпространяване на инфекцията.