Отслабнете с Мехурчесто водорасло


Опитайте Мехурчесто водорасло! Полезно и при проблеми с щитовидната жлеза!

Какво лекува Bladderwrack?

Bladderwrack става известно като растение чудо, използвано за лечение на заболявания като наднормено тегло, запек, кашлица, астма, хемороиди, циреи, стомашни заболявания, инфекции на пикочните пътища, и главоболие (мигрена).

Високата концентрация на йод прави Bladderwrack полезно растение за медицински цели, особено при лечение на заболявания на щитовидната жлеза, които причиняват проблеми на метаболизма Тъй като екстрактът от Bladderwrack подобрява функцията на щитовидната жлеза, човешкия метаболизъм се подобрява. По-високия метаболитен процент, обикновено води до повишена загуба на тегло, така че използването на екстракт от Bladderwrack може да се разглежда като средство за ефективно намаляване на теглото. Много хора взимат хранителни добавки, съдържащи екстракт Bladderwrack, като начин за увеличаване на метаболитния процес и по-ефикасно отслабване.

 • Мехурчесто водорасло на прах - за отслабване, Fucus vesiculosus
 • Мехурчесто водорасло рязано - за отслабване, Fucus vesiculosus
 • Мехурчесто водорасло

  Наднормено тегло и щитовидната жлеза

  Неправилно функциониране на щитовидната жлеза може да бъде причинено от различни причини. Ще разгледаме нещо друго - какви са провалите и как те се отразяват в теглото. Първият вид е ниска активност на хормонална продукция - хипотиреоидизъм. Първите му признаци са:

  постоянна умора
  мързел,
  притъпяване на емоциите
  неясна тревожност
  раздразнителност.

  Факт е, че производството на допамин (хормона на радостта) и серотонин намалява, за да ги компенсира, производството на адреналин и кортизол, които са отговорни за напрежението и стреса, се увеличава. Човек се чувства изтощени и обезпокоени едновременно. Скоростта на метаболизма при хипотиреоидизъм намалява, протеините и мазнините се обработват по-бавно, а въглехидратите се абсорбират по-лесно. Намалява жизнеността. И килограми започват да растат дори без да се увеличава количеството храна.

  Вторият тип - повишена активност, хипертиреоидизъм. Накратко, „газ” педалът на тялото ви постоянно се натиска, всички процеси се ускоряват. Сърце, кръвоток, храносмилане, метаболизъм - всичко работи по-бързо от необходимото. Тялото е извън равновесие. Безсъние, неспособност да се концентрира, раздразнителност, бърз пулс и задух. Всичко това става на фона на загуба на тегло, без значение колко храна се яде.

  Наднорменото тегло заради щитовидната жлеза

  Ниската активност на производството на хормони и метаболизма води физиологично директно до увеличаване на теглото. В допълнение, например, при хипотиреоидизъм, телесната температура пада под 36,6 градуса. Когато ни втриса, ние се опитваме да пием нещо горещо, да се стоплим и да ядем нещо, превключвайки телевизионните канали. Това означава, че наднорменото тегло, дължащо се на щитовидната жлеза, се влошава от намаляване на общия тонус и лошото хранене.

 • Мехурчесто водорасло Тинктура за щитовидна жлеза, Bioherba, 100 мл

  Мехурчесто водорасло Тинктура за щитовидна жлеза, Bioherba, 100 мл

  Цена:

  Редовна цена: 10,90 лв.

  Промо цена 9,80 лв.

  -10%

 • Мехурчесто водорасло - натурален йод, за щитовидна жлеза, Bioherba, 400 мг, 100 капсули

  Мехурчесто водорасло - натурален йод, за щитовидна жлеза, Bioherba, 400 мг, 100 капсули

  Цена:

  Редовна цена: 9,34 лв.

  Промо цена 8,40 лв.

  -10%

 • Какво да правим?

  Преди всичко - отидете при ендокринолог, дарете кръв. Днес има редица анализи, които дават точна оценка на неработещата щитовидна жлеза. Хипотиреоидизмът се лекува с хормонална заместителна терапия, предназначена за много внимателно "събуждане" на щитовидната жлеза, стимулиране на обмяната на веществата.

  Не се страхувайте да се възстановите с още повече от хормоните. В този случай, те са предназначени за ускоряване на метаболизма, т.е. директно допринасят за преработката на мазнините! Нормализирането на храненето е вторият важен аспект на лечението. Зеленчуци, плодове, фибри, трици, бяла риба, постно месо, извара. Имате нужда от елда, овес, морски дарове и водорасли, смокини и сушени кайсии. И пийте много вода!

  Не забравяйте, че при хипотиреоидизъм се нуждаете от 3-4 пъти повече време, за да "загубите" теглото си от здрав човек. Важно е да се върне жизнеността - започнете с разходки, постепенно увеличете физическата активност, опитайте се да изпитате повече положителни емоции. И тогава тялото ще започне да връща скоростта на метаболизма все по-активно.

  Какво е Bladderwrack?

  Bladderwrack или по-известнот у нас мехурчесто водорасло, представлява форма на морски водорасли известна като Fucus Vesiculosus. Среща се предимно в горната част на крайбрежните райони на САЩ и част на Атлантическия океан и в Балтийските региони на Европа. Bladderwrack получава името си от изпълнените с въздух торбички или мехурчета, които се намират по цялото му протежение, и благодарение на които той плава по повърхността на океанските води. Центъра на стъблата на мехурчестото водорасло обикновено се използва за медицински цели.

  Какво съдържа мехурчестото водорасло ?

  Тъй-като Bladderwrack расте в морето, той съдържа висока концентрация от различни минерали и хранителни вещества, които не се намират лесно в растенията растящи на сушата. Един от най-важните елементи, намерени в мехурчестото водорасло е йодно съединение, ценено заради неговите антисептични свойства и въздействие му върху човешката щитовидната жлеза. Още през 1811 г., мехурчестото водорасло става популярен източник на лекарствен йод.

  Има три основни активни съставки в Bladderwrack:

  • йод
  • алгинова киселина
  • фукойдан

  Една голяма част от мехурчестото водорасло може да съдържа йод необходим за поддържане на нормалната функция на щитовидната жлеза при възрастни (бебета и деца се нуждаят от много по-малкои дози). По този начин, при хора с недостатъчно йод в хранителния режим, Bladderwrack може да служи като допълнителен източник на йод. Болести, като хипотиреоидизъм или гуша поради недостатъчен прием на йод, могат  да се подобрят с добавки, като Bladderwrack с препоръката и под контрола на лекуващия лекар.

  Алгиновата киселина е вид стабилизатор, който може да бъде  използван, за да помогне за облекчаване на запек и диария.

  Съдържащите се в Bladderwrack магнезиев карбонат и натриев алгинат (натриева сол на алгинова киселина) доказано ефикасно облекчават симптомите на киселини в сравнение с други антиациди. Благодарение на тях Bladderwrack може да помогне при нарушено храносмилане. Алгиновата киселина може да помогне за по-ниски нива на LDL ("лош холестерол”).

  Въпреки, че това не е категорично доказано, фукойданът предотвратяване свързването на бактерии и вируси с човешките клетки.

  Как и защо да го използвам?

  За краткотрайна употреба (няколко дни) за облекчаване на запек, хранителната добавка Bladderwrack може да бъде взимана в размер на 1 капсула дневно, заедно с най-малко 250 мл вода. За проблеми с щитовидната жлеза, гастрит или киселини е препоръчително 1 до 2 капсули Bladderwrack дневно. Билката мехурчесто водорасло може да се приема като чай, като се слага 1 чаена лъжичка в чаша топла вода. Могат да се изпиват по три чаши чай на ден. Това ще набави на организма Ви около 150 мкг йод. Въпреки многостранните благоприятни влияния на Bladderwrack, преди употреба е добре да се консултирате с лекар.