Скарлатина, лечение с билки при децата
Какво представлява скарлатина
Някои болки в гърлото са причинени от определен вид бактерии, наречени бета-хемолитични стрептококи група А. Тези бактерии произвеждат токсин, който предизвиква обрив, който е типичен за скарлатината. Инкубационният период на скарлатината е от 4 до 8 дена и се предава от дете на дете, чрез устата и секрети от носа. Тя може да се разпространи, чрез заразен човек, който няма симптоми на заболяването.
Симптоми на скарлатина
Началото е внезапно, започва с главоболие, повишена температура до 38 ° С, болки в гърлото, петна в гърлото, подути лимфни възли в областта на шията, болки в корема и повръщане. Обривът се развива от 24 до 72 часа под формата на фини повдигнати червени петна, наподобяващи на ситна шкурка. Той се появява на задната част на шията, под мишниците и слабините, а след това слиза по крайниците. Обривът трае 3 до 14 дни.
Лечение на скарлатина с билки
За да подпомогнете овладяването на инфекцията използвайте имунностимулиращи билки, като ехинацея, брадат лишей, клинавиче и чесън. За треската се комбинират с коча билка, цветове от бял равнец, блатен тъжник, липов цвят. За подобряване на лимфния дренаж и освобождаването от токсините, добавете невен, репей или мента.
За раздразнителността и безпокойството включете лайка, лавандула или коча билка.
Скарлатина рецепта
2 части ехинацея тинктура, 1 част сироп от чесън, 1 част мента тинктура, 1 част астрагал тинктура, 2 части тинктура коча билка, 2 части цветове от бъз. Давайте от 1 до 2 чаени лъжички 4 пъти на ден. Същата тази формула може да се направи със сушени билки под формата на инфузия и подсладено с мед.
• Подкрепете имунната система с витамини и минерали:
Витамин С, 200 до 500 мг три пъти на ден.
Цинк, 10 до 15 мг дневно.
Биофлавоноиди, от 100 до 500 мг дневно.
• Давайте много течности, като вода, разреден плодов сок, билкови чайове. Това поддържа гърлото влажно и предотвратява втрисането. Избягвайте твърди храни, когато температурата е висока, вместо това давайте супи и сокове.
• Билковите чайове и плодови сокове са чудесен начин за предотвратяване на дискомфорта в гърлото и устата. Използвайте замразен чай от лайка, цветове от бъз, мента, женско биле, маточина, голтерия, червена детелина и липов цвят. Добавете и плодов сок за подслаждане.
• Използвайте лопен за вртриване от 1 до 2 пъти на ден.
• Топли гаргари, направени от инфузии на смирна, хамамелис, градински чай, розмарин, ехинацея и хидрастис, могат да се използват по няколко пъти на ден.