Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Микоза (трихофития), лечение с билки при децата

mikoza.jpg

Какво представлява микозата

Микозата е гъбична инфекция на кожата. Тя се разпространява чрез директен контакт със заразен човек или животно или от замърсени предмети, като например гребени, възглавници, кърпи, дрехи, бани, душове и басейни. Различните гъби предпочитат различни части на тялото.

Микоза видове и симптоми

Трихофитията на скалпа се проявява под формата на люспести, овални сухи петна върху скалпа с окапване на косата върху тези места или накъсани косми. Трихофитията на тялото се проявява под формата на кръгли или овални червени петна, които се разпространяват навън. Трихофития на слабините се появява като червено-кафяв, люспест обрив с добре дефинирани маржове, които се разпространяват. Микозата на краката се разпространява под формата на червени люспести петна по краката, пръстите и глезените. Микозата може да предизвика интензивен сърбеж и напукване на пръстите на краката и ходилата.

Лечение на микозата с билки

Вътрешно

Използване на билки и хранителни добавки за стимулиране на имунната система. Ограничете вредните храни и увеличете фибрите, за да осигурите достатъчно протеини. Билковото лечение може да включва билкови антимикотици, алтернативни стимуланти за кръвообращението. Опитайте смес от равни количества ехинацея, невен, женско биле и мента. Пийте в продължение на няколко месеца, в съчетание с локално лечение на засегнтия участък. Ако използвате под формата на чай, пийте по 1 чашa 2 пъти на ден, за тинктура дозата е по една чаена лъжичка 2 пъти на ден.
mikoza-2.jpg

Локално приложение

Комбинацията от няколко локални лечения могат да бъдат ефективно средство, като баня за краката всяка вечер с употреба на крем или масло.
• Билкови отвари и настойки могат да се използват, за да се киснат краката или да се прилагат за измиване. Мийте засегнатия участък в продължение на 20 минути и след като изсъхне добре нанесете билков прах. Изберете билки като невен, градински чай, ехинацея, смирна, хамамелис или тинтява.
• Билковият прах помага да се поддържа зоната суха и без влага. Използвайте смес от прах от хидрастис, хлъзгав бряст, лавандула, хамамелис и бяла хума. Нанасяйте няколко пъти на ден след къпане.
• Етерични масла от мащерка, чаено дърво, лавандула, например туя и розмарин могат да се прилага върху лезии по няколко пъти на ден. Маслата могат да се прилагат неразредени или леко разредени, ако кожата на детето е чувствителна. Разреждат се 5 капки етерично масло с 2 до 3 капки зехтин или масло от сладък бадем.
• Билков мехлем, направен от комбинация от тинктури, може да се прилага от 3 до 4 пъти дневно. Смесват се равни части от две или три от тези тинктури: смирна, невен, риган, туя, градински чай и ехинацея.
• Йодът за измиване или под формата на компрес също може да бъде полезен.


 

Продукти свързани със статията

  1. РИГАН , КЪРМЪЗ , КАРМЪЗ ЧЕРВЕН СТРЪК С ЦВЯТ , Origanum vulgare L.
  2. НЕВЕН , ЦВЯТ ПОРТОКАЛОВО ОРАНЖЕВ , Calendula officinalis L.
  3. МАЩЕРКА , БАБИНА ДУШИЦА, РОНЕНА  само лист и цвят , Thymus serpyllum
  4. ЕХИНАЦЕЯ , КОРЕН , SuperorderEchinacea
  5. ГРАДИНСКИ ЧАЙ , САЛВИЯ , КАКУЛА ЛИСТ, АДА ЧАЙ, ШАЛФЕЙ , Salvia officinalis L.