Кориандър семе брашно, Coriandrum sativum, насипно

В наличност
Останали са само %1
кат №
b684conf
Семената от кориандър имат приятен лимонов вкус и флорален аромат. Смлените семена понякога се използват за мариноване и осаламуряване, като подправка в ястия като къри и в печива. Използват се в ястия и консерви от овнешко и свинско месо, като се комбинира с лук, чесън, черен пипер и риган.
1,44 лв.
1,44 лв.

Безплатна Доставка над 59 лв до 6 кг.

Кориандър на прах

Coriandrum sativum

Кориандърът, наричан още Кишниш, е подправка, произведена от кръглите, жълтокафяви семена на растението кориандър (Coriandrum sativum). 

Семената от кориандър имат приятен лимонов вкус и флорален аромат. Вкусът си подхожда много добре с кимиона и много рецепти включват равни количества от двете подправки. Листата на растението и узрелите семена имат напълно различен вкус и не могат да се заменят едно с друго.

Смлените семена понякога се използват за мариноване и осаламуряване. Използват се в ястия и консерви от овнешко и свинско месо, като се комбинира с лук, чесън, черен пипер и риган. Смлян кориандър се използва като подправка в ястия като къри и в печива. Със смлян кориандър се ароматизират някои сладкиши, меденки, ликьори и др.

7 изненадващи ползи за здравето на Кориандър

Кориандърът може да понижи кръвната захар чрез активиране на определени ензими. Всъщност, той е достатъчно мощен, така че хората с ниска кръвна захар трябва да го използват предпазливо.

Кориандърът е пълен с антиоксиданти, които демонстрират имуностимулиращи, противоракови, противовъзпалителни и невропротективни ефекти.

Кориандърът може да защити сърцето ви чрез понижаване на кръвното налягане и LDL (лошия) холестерол, като същевременно повишава HDL (добрия) холестерол. 

Антиоксидантите в кориандъра могат да намалят мозъчното възпаление, да подобрят паметта и да намалят симптомите на тревожност.

Насърчава здравословното храносмилане като намалява образуването на газове и повишава апетита.

Кориандърът проявява антимикробни ефекти, които могат да помогнат в борбата с хранителни заболявания и патогени като салмонела.

Лактогонно средство при кърмачки.

Начин на употреба на Kориандър млян

Кулинарна цел: За овкусяване на супи, сосове, дресинги, маринати и месни ястия. Слага се в началото на приготвянето на ястието.

Запарка: 1 чаена лъжичка се залива с 250 мл вряла вода и се запарва за 10 минути. Прецежда се. Пие се 2 пъти дневно по 120 мл, преди хранене.

Състав

100% Фино смлени семена на кориандър (Coriandrum sativum L.).

Напишете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация