bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Pinterest

Джинджифил корен на прах - при артрит, Zingiber

Цена: 1,33 лв.

* Задължителни полета

+
ИЛИ

Бърз преглед

Джинджифилът се използва в готвенето и медицината още от древността. То е една от първите ориенталски подправки, внесени в Европа, като днес заема основно място в редица рецепти. Джинджифилът е мощен антиоксидант. Има противовъзпалителни, антибактериални и антивирусни свойства. Джинджифил може помогне за облекчаване на гадене и повръщане.

Кат. №: b217conf

Производител: Bilki.bg - Билки ЕООД

джинджифил млян билка, джинджифил кръвно, джинджифил чай, джинджифил цена

Още изгледи

  • джинджифил млян билка, джинджифил кръвно, джинджифил чай, джинджифил цена
  • ДЖИНДЖИФИЛ , ИСИОТ КОРЕН МЛЯН , Zingiber officinale, млян, на прах
Описание на продукта Мнения (3) Свързани продукти Препоръчваме още

Най-нови мнения от клиенти

Отговор до Видин Мнение на bilki.bg
Оценка
В мета-анализ през 2019 г. учени от Иран анализираха няколко проучвания относно ефекта на джинджифила върху кръвното налягане. Анализът показа, че джинджифилът, когато се приема ежедневно, помага за понижаване на систолното кръвно налягане средно с 6 мм и диастолично налягане при 2 мм.

Това се дължи на подобряването на липидния профил, предотвратяването на тромбозата, подобряването на кръвообращението и антиоксидантния ефект на корена на джинджифила, което води до подобряване състоянието на кръвоносните съдове и нормализиране на кръвното налягане.

Въпреки това, анализът е бил ограничен до малък брой участници (345 души) и учените съобщават, че е твърде рано да се правят точни заключения. В крайна сметка може да се получи така, че при някои хора джинджифилът все пак повишава кръвното налягането. Следователно трябва да се приема с повишено внимание при хипертоници, но и да се има предвид, че е строго индивидуално.
Ако тялото реагира нормално на джинджифила, тогава той може да се консумира без страх.
(Публикувано на 10.02.2020)
във връзка с кръвното Мнение на Видин
Оценка
Относно регулиране на кръвното с тази билка, до колкото зная то е полезно както за леко повишено - първа степен-когато не пием специални лекарства, така и за леко понижено, но има важна особеност. Когато имате високо кръвно от 2 или 3 степен, проблема е сериозен ако приемате джинджифил и то защото в тези случаи се пият лекарства за високо кръвно и:
1. Джинджифила взаимодейства с някои от лекарствата, като усилва действието им и може рязко да ви падне кръвното под нормалното, което е вредно.
2. Ако пиете бета-блокери за кръвното, то джинджифила блокира действието им, което е опасно за вашето здраве и живот.
Затова в случай 1 пробвайте малки количества и следете кръвното си, а в случай 2 просто забравете за тази билка.
Иначе билката е чудесна и аз я харесвам много.
По тези въпроси, моля да вземат отношение и професионалните специалисти от bilki.bg, защото може в някои отношения да греша. (Публикувано на 8.02.2020)
1591 Мнение на Биляна Даракчиева
Оценка
До колкото знам, е доста добро и за регулиране на кръвното налягане. Добре е да се слага в храната като готвим.
Отговор: Здравейте, джинджифилът е прекрасна лечебни билка и подправка. Използвайте го като подправка в сосове, орис и др. Ще се наслдите на невероятен вкус и подчертан аромат на всяко ястие. Поздрави bilki.bg (Публикувано на 2.02.2014)
Вижте още мнения на клиенти