Тинктура Чеснови капки при високо кръвно и холестерол, Bioherba, 100 мл
Безплатна Доставка над 59 лв до 6 кг.
- Производител: Биохерба Райхенбах ООД
Тинктура Чеснови капки Bioherba с детоксикиращо, имуностимулиращо, витализиращо действие
Allium sativum
Екстрактът от Чесън пoдпoмaгa пpeдпaзвaнeтo oт cъpдeчни нарушения, вĸлючитeлнo при aтepocĸлepoзa, виcoĸ xoлecтepoл и виcoĸo ĸpъвнo нaлягaнe. Стимyлиpa cъpдeчнo-cъдoвaтa cиcтeмa. Toй мoжe дa спомогне да нaмaли нивaтa нa xoлecтepoл и тpиглицepиди в ĸpъвтa, възпpeпятcтвa слeпвaнeтo нa тpoмбoцититe (aгpeгaция) и насърчава фибpинoлизaтa, ĸoeто вoди дo нaмaлявaнe нa ĸpъвнaтa ĸoaгyлaция. Използва се профилактично против инсулт и инфаркт. Стимулира имунната система като въздейства пряко на вирусите и бактериите, носещи грип. Чесънът подобрява апетита, стимулира отделянето на стомашен сок, на смилателни ферменти и с това подобрява храносмилането.
Освен, че засилва имунната система, той има антимикробно действие, притежава противовъзпалителни свойства, предпазва черния дроб от вредни въздействия, възпрепятства развитието на атеросклероза, възстановява организма след стрес и претоварване. Организмът се изчиства от излишните мазнини и холестерол. Подобрява се обмяната на веществата. Кръвното налягане се балансира след 5-6 дни. Кръвоснабдяването на сърдечния мускул се активира. Благоприятно при слединфарктно състояние. Отлична терапия при артрити, ставни и костни болки. Благоприятно за слуха и зрението. Благоприятства храносмилането, успокоява и има терапевтичен ефект при гастрит и колики. Детоксикира и тонизира изключително ефективно.
Съдържание в дневна доза
Чесън 140 мг,
от който Алицин 0.45 мг
Тиамин 1.1 мг
Базови вещества: Пречистена вода, органичен глицерин. Активни вещества: Чесън луковица екстракт, Витамин В1 (Тиамин).
Начин на употреба и дозировка
Като хранителна добавка приемайте по 35 капки, два пъти дневно, разтворени във вода /35 капки = 1.4 ml/.
Хранителна добавка:
Да не се превишава препоръчителната доза. Да не се използва при деца под 18 години. Да не се използва от бременни и кърмачки. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Противопоказания
Срок на годност след първо отваряне на опаковката
2 месеца.
Производител
Биохерба ООД
Малко история
От хилядолетия наред чесънът се споменава в различни медицински източници като универсална панацея за лечение на всякакви болести. Неслучайно Питагор го нарича "цар на всички билки", защото няма друго растение в света, което да лекува така успешно човечеството от древността до наши дни. Съществуват данни, които доказват, че той е използван 2000-3000 г. пр. н. е., а археолозите твърдят, че и в Шумерия чесънът бил използван заради неговите антисептични свойства. Чесън е открит и в гробницата на Тутанкамон, а гръцките олимпийски атлети редовно консумирали тази билка. Развитата търговия на Китай пък пренася чесъна в Европа и Средния Изток. И дори основателят на съвременната медицина - Хипократ, предписва чесън на своите пациенти при бронхит и пневмония, но той предупреждава, че прекомерната му употреба може да доведе до газове и изпотяване.
Много отдавна са установени антимикробните свойства на чесъна. През 1858 год. Луи Пастьор потвърждава това, а през ХХ век Алберт Швайцер успешно използва ароматната билка при лечение на дизентерия в Африка.
Химичен състав на чесъна
Чесънът е с разнообразен химичен състав и в сравнение с кромида е значително по-богат на хранителни вещества, витамини (А, В1, В2) и минерали. Според японски учени в 100 г чесън (около 2-3 глави) се съдържат: 30.8 г въглехидрати, 6.2 г белтъчини, 1.5 г целулоза, 0.2 г мазнини, 0.15 г желязо, 0.2 г фосфор, 0.15 г аскорбинова киселина.
Тази билка - зеленчук съдържа и над 200 биоактивни съставки, като най-важните от тях са алиин и алицин. Алиинът е органично съединение, в молекулата на което се съдържа сяра. То е производно на аминокиселините и няма аромат. Когато чесънът се стрие, ензимът алиназа превръща алиина в алицин, които придава характерния аромат и лютивина на чесъна. Важно е да се отбележи, че отделянето на алицин е правопропорционално на механичната обработка. Но той е нестабилен като химично съединение и при термична обработка се разпада, като по този начин значително намалява лютивината и миризмата на чесъна.
Научно доказано е, че алицинът представлява изключително силен антибактериален агент, като по своето бактерицидно действие 1 мг алицин отговаря на 15 единици пеницилин.