bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Инфектирани синуси и лечение с билки

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Инфектирани синуси и лечение с билкиИнфектиране на синуси

Синусите са важна част за резонанса на гласа ви. Когато се инфектират, както става при обикновената хрема, гласът звучи глухо и казваме, че ни е запушен носът. Обикновено когато настинката се изчисти, кухините на синусите в костите около носа възвръщат нормалното си положение. Понякога синусите се инфектират за дълго време, причинявайки главоболие, болки в ушите или дори болки в лицето, а всичко това кара страдащия да се чувства раздразнен и в дискомфорт.

Етерични масла при алергии като сенна хрема

Алергии като сенна хрема, непоносимост към домашен прах, та дори и хранителни алергии могат да предизвикат синузит. Моят син, който е алергичен към млечни продукти и чувствителен към цигарения дим и изпаренията от колите, често е с възпалени синуси. Констатирах, че лавандуловото масло, когато се втрива нежно в синусите от двете страни на носа, го прочиства за няколко дни. Още по-сензационни резултати се постигат с малко известното масло инула. Инула трябва да се смеси добре с жожоба или с орехово масло. Когато се втрива нежно в синусите, инфекцията се прочиства за 24 часа. Установила съм, че само 2 или 3 намазвания са достатъчни.

Инула е чудесно при лечението на синузит - остър или хроничен Промените в надморското равнище провокират инфектираните синуси и те се чувстват много дискомфортно. Препоръчвам инула на всички, които пътуват със самолет и на екипажите на полетите.