wi-fi, рутери, интернетИнтернет вълните в ежедневието ни и влиянието на здравето на човека

Интернет улеснява живота ни, тъй като можем да се възползваме от него вече почти навсякъде, онлайн от кафене или от дома си. Но това удобство си има цена за здравето на хората.

Опасностите за здравето от интернет лъчението ежедневно стават все по-силни заради кумулативния ефект

 Безжичните устройства - както и други подобни безжични системи имат електромагнитно излъчване в ниска честота на гигахерца. Това ниво се счита за потенциално опасно за хората, а опасността се усложнява от няколко фактора:

Подобно на безжичните сигнали, електромагнитните вълни могат да преминават през стени, съответно през телата на хората.

Повечето маршрутизатори не са изключени през нощта, така че сте изложени 24 часа в денонощието на излъчване от тези вълни.

Изложени сте на електромагнитни вълни не само от вашето собствено устройство, но и от устройствата на съседи и други сгради около вас. При търсене на сигнал, можете да видите не само вашата безжична мрежа, но и този на вашият съсед, и този от бизнес сградата надолу по улицата, както и много други. Всички те излъчват електромагнитни вълни.

Все по-често, учени и изследователи, разкриват рисковете за здравето от електромагнитните вълни. В зависимост от нивото и продължителността на излагането тези рискове могат да варират от напрежение, безсъние и главоболие до тумори.

 • Тибетски капки на живота® Тинктура - пречиства и детоксикира, Bioherba, 100 мл
 • Защитете себе си и семейство си!

  Вероятно не могат да се премахнат изцяло ефектите на интернет вълните, дори и да прекъснете връзката със собственото си устройство за разпространение. Вие и семейството ви сте изложени на интернет лъчите на работното място, докато пазарувате и във вашия квартал. Установено е, че интернет лъчите не вредят само на хората, но и на растенията. Това е практически експериментирано, а това ни кара да се замислим отново за неговата вреда за нашето здраве.

  WI-FI РУТЕРИТЕ УДОБСТВО ИЛИ ОПАСНОСТ

  Как влияе интернет на хората и растенията в дома

  На 4 април 2017 г. сайтът Safe Living публикува статия, в която се съобщава, че учени правят научен експеримент, включващ билката кресон и нейното облъчване със интернет вълни. В тази публикация те твърдят, че безжичното свързване е вредно за разсада, като има негативен еферк за скоростта на растеж, а също предизвиква промяна във формата и качеството на растенията.

  Чуждестранните изследователи са били изключително развълнувани от биологичен проект с растения направен от пет двойки ученици в 9 клас в Дания. Двойките ученици взели по 400 семена от билката кресон и ги поставили в 12 тарелки, като разположили шестте тарелки в две различни стаи при една и съща температура. Давали им еднакво количество вода и билките били изложени по еднакъв начин спряво слънцето.

  Шест от тарелките със семена били поставени в стая без излъчване, а останалите шест били поставени в друга стая до две устройства, които излъчвали интернет вълни. Такива устройства излъчват същия тип вълни както и обикновения мобилен телефон. Експеримента е продължил 12 дни.

  Резултатът бил ясен: семената от билката кресон до интернет излъчвателя не пораснали, а някои от тях дори мутирали или били мъртви.

  Гардиън смята, че топлината, генерирана от рутери, би могла да бъде потенциален инхибитор на растежа на растенията, и отбелязва, че при учениците най-често срещаните причини за смущения в съня, са в резултат от близост до мобилни телефони (както светлини или общи разсейващи свойства).

  Макар това проучване да е направило тестове за въздействието на интернет вълните и върху други растения (броколи, червена детелина и грах) и са намерили отрицателни ефекти и върху тях, науката все още чака успешна репликация на изследването на датския кресон (както и репликация на новите резултати, представени в настоящата статия).