Натурална Закваска за Българско Кисело мляко, Йогурт, Лактина 10 гр
Безплатна Доставка над 59 лв до 6 кг.
ЗАКВАСКА ЗА БЪЛГАРСКО КИСЕЛО МЛЯКО, 10 гр
Начина на употреба е описан върху опаковката.
В закваската за българско кисело мляко и подобните му продукти началото е положено с мащабна изследователска работа в рамките на която са изолирани уникални щамове млечнокисели бактерии от екологично защитени високопланински резервати на България - планините Рила, Родопи, Пирин и Стара Планина. Създадена е колекция от млечнокисели микроорганзими, които се съхраняват в замразено и лиофилизирано състояние, която непрекъсното се обогатява с нови щамове.
Основен приоритет на фирмата е да предложи Български закваски за млечни продукти, които да допринесат за запазване на вековната традиция и автентичност на оригиналните продукти българско кисело мляко, сирене и кашкавал на вътрешния пазар.
Предимства на закваската за българско кисело мляко е оригинален вкус, аромат и структура на традиционното кисело мляко твърдо и с разбит коагулум
всяка отделна култура е със собствена идентичност, особено видовете кисели млека произведени със симбиотични млечнокисели култури
не се използват генетично модифицирани млечнокисели микроорганизми. Специална група многощамови фагоустойчиви култури с участието на повече от по четири щама Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus.
Закваската за българско кисело мляко ще ви даде продукт, който е храна, която да поддържа здравето и дълголетието при хората. Характеризираща се с това, че съдържа голям брой живи полезни млечнокисели бактерии, чийто брой се движи в границите от 400 милиона до 1 милиард в грам кисело мляко. Тези микроорганизми по време на ферментация предизвикват дълбоки промени в състава на млякото, а освен това синтезират вещества, които оказват благотворно влияние върху целия организъм.
Състав на едно саше: не по-малко от 100000000 живи лиофилизирани клетки от млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus
Производител: Лактина ООД