Сладка Кайсия ядка на прах – Кайсиево брашно, Prunus Armeniaca, насипно
Безплатна Доставка над 59 лв до 6 кг.
- Производител: Bilki.bg - Билки ЕООД
Брашно от кайсиеви ядки
Кайсиевото брашно се произвежда чрез внимателно подбиране, сушене, смилане и пресяване на първокласни кайсиеви ядки.
Брашно от кайсиеви ядки на прах е богат източник на диетични протеини и фибри, съдържащи всички незаменими аминокиселини. Присъстват минерали като калий, магнезий и калций, както и желязо и цинк. Неговият състав и свойства са идеални за приложение в напитки, десерти, сладкарски и хлебни изделия. Лекият бадемов аромат на брашното го прави специална съставка, която подпомага цялостното подобряване на вкуса на крайния продукт.
Подходящо като безглутенова съставка за всички видове хлебни изделия. Протеинова добавка и ароматизатор за коктейли, мюсли или кисело мляко. Може да се добави към сладолед, глазура, кремове, вафли, десерти и други ястия. Придава на тортата нотка изтънченост и необичаен вкус.
Фино смлените кайсиеви ядки са и чудесен натурален ексфолиант за лице и тяло. Те могат да бъдат компонент на домашно приготвени маски, сапуни, скраб.
Ядките на кайсията съдържат потенциални биоактивни компоненти и хранителни вещества
В кайсиевите ядки се съдържат каротеноиди, въглехидрати, витамини, феноли, терпеноиди, естери и летливи съединения. Те имат противоракови, антиоксидантни, антимикробни, антиастматични, възпалителни, атеросклеротични, антианалгетични и антихиперлипидемични свойства.
В кайсиевите ядки има естествено съдържание на Амигдалин, известен още като витамин В17
Витамин В17 (наричан още лаетрил, амигдалин) е вещество, което според някои учени е активно при онкологични заболявания. Освен това, веществото има аналгетични свойства, подобрява обмяната на веществата, облекчава хипертония, артрит и забавя процеса на стареене.
Антиоксидантният потенциал на кайсиевите ядки може да помогне срещу различни хронични заболявания като рак, диабет и др. Освен това, те могат да действат като диетични фибри и имат голям брой полифенолни съединения. Доказано е, че голямото количество диетични фибри има голямо въздействие върху човешкото здраве, тъй като може да бъде полезно за здравето на червата и усвояването на холестерола и има свойства против затлъстяване и диабет.
Начин на употреба на Брашно от кайсиеви ядки
Прибавете в напитки, десерти, сладкарски и хлебни изделия. Използвайте не повече от 1 равна чаена лъжица дневно.
Състав
100% Фино смлени сурови ядки от сладка кайсия (Prunus Armeniaca).