Сибирска Чага Късове, Verde Vita, 500 гр.
Предназначена за получаване на водна настойка в домашни условия с приложени 3 традиционно руски рецепти със Сибирска Чага, доказали своята ефективност във времето. Подходяща за приготвяне на чай-запарка в домашни условия.
Безплатна Доставка над 59 лв до 6 кг.
Сибирска Чага Късове Verde Vita
За получаване на водна настойка в домашни условия с приложени 3 традиционно руски рецепти със Сибирска Чага, доказали своята ефективност във времето.
Подходяща за приготвяне на чай-запарка в домашни условия.
- 100% натурална и без добавки
- антиоксидант
- имуностимулиращото действие
Описание:
Сибирската гъба Чага съдържа вещество, наречено супероксид дисмутаза (СОД), което е изключително силен ензим, спиращ окисляването, особено на токсичните свободни радикали в кислорода. Това е този тип кислород, който води до окисление и увреждане на тъкани, което пък от своя страна, води до тяхното стареене.
Предназначена за класическа запарка чай в домашни условия.
Сибирската гъба Чага е изключително мощен биостимулатор. Увеличава защитните свойства на организма, стимулира централната нервна система и подобрява обмяната на веществата. Сибирската Чага активира процесите по обработка на ферменти в организма, пречиства черния дроб от токсини, регулира дейността на сърдечно-съдовата и дихателна системи, действа като общо укрепващ имунномодулатор.
Начин на употреба:
Водна екстракция: Няколко къса Чага се накисват в съд с вода за 4-5 часа. След това парчетата се настъргват или начукват, добавя се вода загрята до 40 – 50°С, в съотношение 1:5 с водата, в която гъбата е била. Оставя се да престои на тъмно хладно място , след което цялото количество се прецежда и се добавя вода до първоначлния обем. Може да се съхранява до 4 дни в хладилник. Консумира по 200 мл преди хранене, 3 пъти на ден в продължение на 1 месец, след което се прекъсва за 10 дни.
100 г счукана Чага се поставя в 500 мл вода за 2 седемици на тъмно и хладно, като приодично се разбърква. Приема се по 1 чаена лъжичка разтворена в 30 мл вода, загрята до 40 – 50°С, 3 пътни дневно, с продължение на 2 седмици. Прекъсва се за 2 седмици.
Поставя се счукана или настъргана Чага във вода загрята до 40 – 50°С, в сътношение 1:5, за 2-4 часа. Количеството се приема на няколко равни дози дневно.
Препоръчително е спазването на диета с продукти от растителен произход.
Внимание:
Не е подходящо гъбата Чага да се употребява при прием на антибиотици, глюкоза, както и по време на бременност или кърмене.
Състав и хранителна стойност:
Състав: сушена гъба Чага (Inonotus obliquus)
Хранителна стойност за 100 гр.
Енергийна стойност 779 KJ/190 KCal
Мазнини 1,1 г
от които наситени мастни киселини 0,5 г
Въглехидрати 12,5 г
от които захари 0,5 г
Белтъчини 3,6 г
Съдържание на сол 0,03 г
Опаковка: 500g късове, Плик
Произход: Извън ЕУ