Орех преградки - за чай при упорита кашлица, Juglans regia

В наличност
Останали са само %1
кат №
b603conf
Всеки е чувал за ползите от орехите. Но малко хора знаят, че не трябва да изхвърлят черупките и корите на плодовете. Когато се използват правилно, те могат да бъдат от голяма полза за човека.
6,70 лв.
6,70 лв.

Безплатна Доставка над 59 лв до 6 кг.

Орех преградка на прах - за чай

Juglans regia

Всеки е чувал за ползите от орехите. Но малко хора знаят, че не трябва да изхвърлят черупките и корите на плодовете. Когато се използват правилно, те могат да бъдат от голяма полза за човека.

Ореховата черупка съдържа цинк, желязо, калций, протеини, омега, фосфор, магнезий, селен, витамини A, B1, B2, B6, C. Съответно, ореховите черупки имат множество предимства в тяхната влажна или суха форма. Въпреки, че не е толкова популярен като плода му, черупката на ореха играе важна роля за човешкото здраве.

Орехови преградки - ползи

Най-известната полза от ореховите черупки, по специално преградките им е традиционната им употреба при магарешка кашлица. Този чай заедно с мед, със стайна температура, прави чудеса със упоритата кашлица.

Ореховите преградки имат и положителен ефект върху човешката кожа. Поради тази причина често се използва в козметичната индустрия. Използва се както за подхранване, така и за овлажняване на кожата. Често се използва за премахване на акне и възстановяване на загубения блясък на кожата.
Когато орехова черупка се вари 10 минути във вода и се нанесе върху кожата, тя помага при акне и петна по кожата. Акнето и петната по лицето избледняват, когато върху кожата се нанесе вода, в която са врели сухи орехови черупки.

За укрепване на слабата коса, козметичните компании все по-често използват орехови черупки. Ореховите черупки помагат на хората, които се оплакват от косопад и гарантират, че косата е подхранена и плътна. Когато се прилага редовно, ползите могат да бъдат забелязани за кратко време. 

Едно от предимствата на ореховите черупки е, че се използват при лечението на заболявания на храносмилателната система. Ореховите черупки имат влакнеста структура, подобна на тази на ореховите ядки. Когато ореховите черупки се сварят и водата им се консумира, тя регулира перисталтиката на червата и намалява проблемите с храносмилателната система. Благодарение на това, метаболизмът и загубата на тегло се ускоряват. Препоръчва се редовно да се консумира орехова вода от хора, които искат да отслабнат.

Ореховите черупки могат да се погрижат за хигиената на устната кухина. Ореховата вода премахва лошия дъх, почиства венците, както и зъбите. Пригответе си орехова вода за уста: 5-6 орехови черупки се държат в 1 чаша вряща вода. Зъбите се мият с тази вода, която е престояла за определен период от време. Освен за четкане, тази течност може да се използва и като вода за уста.

Ореховите черупки имат антиоксидантни свойства. Като щит действат ореховите черупки, които се консумират при обикновени настинки и по-сериозни заболявания. Чаша чай от орехови черупки, изпивана всеки ден, укрепва имунната система.

Орех черупка - действие

Може да се ползва при възпаление на венците, при кожни инфекции, диарии, за лечение на бяло течение, благоприятно при нестихваща кашлица, захарна болест, при разстройства на менструалния цикъл и др.

Начин на употреба на Орехова черупка

Чай: 1 чаена лъжичка от орехови черупки се вари за 10 минути със 300 мл вода. Оставя се похлупена за 10 минути. Прецежда се и се пие приятно топъл извлек на малки глътки, през 10 минути до изпиване на чая.
*За деца над 6 години, при кашлица, половин доза, подсладена с мед или небет шекер на малки глътки.

Нежелани реакции

За жените и мъжете има противопоказания, при които ядката е изключена от диетата:
Затлъстяване 2-4 степен. На хората с наднормено тегло е забранено да ядат орехи, тъй като те са висококалорични. Първо трябва да намалите теглото, а след това да включите орехите в диетата. За да избегнете преяждане и наддаване на тегло, се препоръчва да ядете около 20-30 грама - 6-7 нуклеоли на ден.
Индивидуална непоносимост и алергия. Алергична реакция може да възникне върху всеки химичен компонент на орех. Проявите на симптомите на алергия са индивидуални. Ако се почувствате неразположение след ядене на орехи, спрете да ги ядете, вземете антихистамин и се консултирайте с вашия алерголог.
Повишена коагулация на кръвта. Присъстващите калций и протеин могат да причинят образуването на фибринов протеин в нездравословно или отслабено тяло, което води до тромбоза.
Възпаление на панкреаса и чревни разстройства. В острия стадий на стомашно-чревни заболявания орехите трябва да бъдат изключени от диетата.
Заболявания на епидермиса: екзема, невродерматит и псориазис. Дори малко количество орехи може да причини сърбеж и нови обриви.
Напишете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация