Магданоз лист – Мерудия, при възпаление и камъни в бъбреците, Petroscinum crispum Mill

В наличност
Останали са само %1
кат №
b353conf
Магданозът, познат още като Мерудия, е една от най-известните български подправки. Подходяща е за овкусяване на различни ястия и салати. Придава изкушаващ вкус и аромат на месо, зеленчуци, маринована риба, супи салати, бульони. Като билка има основно диуретично и спазмолитично действие.
1,36 лв.
1,36 лв.

Безплатна Доставка над 59 лв до 6 кг.

Магданоз лист - билка и подправка

Petroselinum crispum Mill.

Магданозът, познат още като Мерудия, е една от най-известните български подправки. Подходяща е за овкусяване на различни ястия и салати. Придава изкушаващ вкус и аромат на месо, зеленчуци, маринована риба, супи салати, бульони.

Освен като кулинарна подправка, магданозът има и немалко ползи за здравето.

Билкатa Mагданоз има основно диуретично (отделящо урина) и спазмолитично (отпускащо гладката мускулатура) действие. В билколечението коренът от магданоз е по-често предписван от семената или листата. Приема се при метеоризъм, цистит, ревматични състояния, за предизвикване появата на менструация и облекчаване на болките от нея. 

Приложение на Магданоз лист

При възпаление и камъни в бъбреците и пикочния мехур.
*Външно: при петна, обриви, при ужилване от насекоми. 

Начин на употреба на Магданоз лист

Кулинарна цел: За овкусяване на месо, зеленчуци, маринована риба, супи салати, бульони. Добавете към все още горещата готова гозба или няколко минути преди приключване на готвенето.

Чай: 2 чаени лъжички листа се запарват с 250 мл вряща вода за 15 минути. Прецежда се и се изпива за 1 ден.

Състав

Магданоз лист (Petroselinum crispum Mill.).

Противопоказания

Билката не трябва да се прилага при бременни, понеже може да предизвика продължителен спазъм на матката и загиване на плода!

Напишете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация