Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лечение на хранителна алергия


hrani-2.jpg
Ключът за работа с алергии е не само за идентифициране на алерген, но и да разгледа всички други фактори, които застрашават правилното функциониране на имунната система. Ако алергена се отстранява и имунната система продължава да се поврежда, то тогава има много голям шанс детето да започне да реагира на някои други алергени с течение на времето. Цялото лечение се състои не само от избягване на алергените, но също и за подобряване на функцията на храносмилателната система и имунната система и коригиране на хранителните дефицити.

Подходящите билки при алергии

Подходящите билки, които действат за намаляване на алергичните реакции, намаляване на хистамина в организма и засилването на съпротивителните сили на организма са клинавиче, цвят от лайка, цветове от бъз, очанка, ехинацея, женско биле, коприва и червена детелина.

Идентифицирането и премахването на вредните храни може да премахне стреса върху организма и да позволи на тялото да се лекува. Храните, които трябва да се подложат на съмнение са тези за които е известно, че са алергени или храни, които детето приема дневно или дори жадува. Опитайте премахването на тези храни от менюто на детето за две три седмици. Наблюдавайте внимателно, за да видите, дали алергичните симптоми се променят през това време. След това добавяйте по една нова храна на всеки три дни и наблюдавайте дали симптомите се влошат или се връщат. Ако откриете симптом, който е свързан с определена храна, избягвайте я. Използвайте билкови и хранителни добавки за подобряване на храносмилателната система и функцията на имунната система. Опитайте се да запазите детето си на конкретно меню за най-малко три месеца. При повторно въвеждане на храна в менюто за няколко седмицата започнете да го разнообразявате и никога не позволявайте на детето да яде едно и също всеки ден. Разнообразявайте менюто, така че то да не се повтаря всеки ден. Не винаги е лесно да се каже точно на коя храна ще реагира детето, но в този случай се избягват най-честите хранителни алергени в продължение на няколко месеца.

Хранителните добавки за укрепване на имунната система

Хранителните добавки за укрепване на имунната система, както витамините и минералите могат да намалят хистамина, възпалението и да увеличат имунния отговор, както и да подобрят жизнеността на лигавиците. Използвайте буфериран витамин С, 250 мг до 500 мг 4 пъти на ден за намаляване на антихистамина, биофлавоноиди за противоалергично действие (кверцетин 300 мг 2 до 3 пъти на ден), бета-каротин и цинк за мембраните и имунния отговор, и есенциални мастни киселини.

Нарушенията на стомашно-чревния тракт, като нисък растеж на микрофлората, храносмилателна дисфункция на ензимите, запек, дразнене и възпаление на стомаха или червата, могат да окажат алергични реакции. Дайте ацидофилус между отделните хранения 1 чаена лъжица. една доза  2 до 3 пъти на ден. Използвайте растителни храносмилателни ензими с храната, за да помогне на храносмилателната системата за намаляване на напрежението върху нея.

 

Продукти свързани със статията

  1. Сурово белено тиквено семе - тиквени семки - тиква семе - насипно , Cucurbita рeрo
  2. ТИКВЕН ТАХАН 100% фино смляно тиквено семе, 250гр
  3. Годжи Бери , Лиций , Гоуци плод НАСИПНО , Lycium Barbarum
  4. КАКАОВИ ЗЪРНА ТРОШЕНИ ,  НАТУРАЛНО КАКАО НА ЗЪРНА , Theobroma cacao
  5. ЛЕН , ЛЕНЕНО СЕМЕ , Linum usitatissimum L.
  6. БЕЗГЛУТЕНОВ МИКС ОТ ЧИА, КОНОП И ЛЕН НА ПРАХ, 150 ГР, ОМЕГА 3-6-9,  Биохерба
  7. БИО КОКОСОВА ЗАХАР 150 ГР, БИОХЕРБА, Кокос
  8. ЗЛАТНО МЛЯКО НА ПРАХ, 150гр, Bioherba, за здрави стави и чист черен дроб