Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Коксаки вирус – (синдромът ръка – крака – уста), лечение с билки при децата

koxaki.jpgКакво представлява коксаки вирус – (синдромът ръка – крака – уста)

Това е общо заразно заболяване, причинено от вируса коксаки. Заболяването е често срещано явление при топло време, а средният инкубационен период е от 4 до 57 дни. Предава се, чрез контакт "уста в уста" или по орално - фекален път. Често срещано е в дневни центрове и детски градини. Заболяването се характеризира с мехури и рани в устата по бузите, езика, устните, гърлото), плюс малки, ясни мехури по ръцете, краката и пръстите на краката. Трае три до пет дни. Ако бебето се зарази незабавно се свържете с вашият лекар.

Лечение на коксаки вирус с билки

Вътрешни лечения

• Подкрепете имунната система с имунно повишаващи билки и помогнете за разрешаването на инфекцията с антивирусни билки като женско биле, маточина, ехинацея, лишеи, клинавиче и чесън.

Ако е наличие треска билките се съчетават с липов цвят, цветове от бял равнец, коча билка и блатен тъжник. Добра комбинация е: 1 част ехинацея тинктура с една част чесън сироп, 1 част корен от клинавиче, 1 част тинктура женско биле, 2 части джинджифилов сироп, 1 част тинктура от репей.

Давайте по 1 чаена лъжичка 4 пъти на ден. Същата тази рецепта може да се направи под формата на инфузия и подсладена с мед.

• Подкрепете имунната система с витамини и минерали.

Витамин C, от 200 до 500 мг три пъти на ден.

Цинк, 10 до 15 мг дневно.

Биофлавоноиди, от 100 до 500 мг дневно.

• Давайте много течности; вода, разреден плодов сок и билкови чайове. Това поддържа гърлото влажно, тялото хидратирано и се предотвратява треската. Използвайте чай от лайка, от цветове на бъз, мента, женско биле, маточина, голтерия, върба, джинджифил и липов цвят.

Външни лечения

Използвайте бани за ръцете и краката, направени от билкови настойки и отвари, за да изсъхнат мехурите и да се лекува кожата. Съчетавайте две или три от следните билки, корен от репей, цветове на равнец, черен оман, листа от мента, цветове от невен, кора на хамамелис или малинови листа. Същите билки може да се използват и за направата на билкови промивки за лечение на мехурите в устата.

 

Продукти свързани със статията

  1. ДЖИНДЖИФИЛ , ИСИОТ КОРЕН ЦЯЛ , Zingiber officinale
  2. МАТОЧИНА , ЛИМОНЧЕ , САМО ЛИСТ ВИСОКОКАЧЕСТВЕН ЧАЙ , Melissa officinalis L.
  3. МЕНТА РОНЕНА , САМО ЛИСТ ,  Mentha piperita L. , ВИСОКОКАЧЕСТВЕН ЧАЙ
  4. ЧЕРЕН БЪЗ , ЧЕР БЪЗ , РОНЕН ЦВЯТ , Sambucus nirga L .
  5. ЛАЙКА ЦВЯТ И СТРЪК , Matricaria chamomilla L. , БИЛКОВ ЧАЙ НАСИПЕН