Коледен чай – Подправки за Греяно вино, насипен
В наличност
Останали са само %1
кат №
b63conf
Греяното вино с подправки е прекрасен начин да се стоплите в студените зимни вечери! Тази традиционна топла напитка с ароматни подправки, червено вино и сладка кафява захар, стопля тялото и душата.
5,59 лв.
Безплатна Доставка над 59 лв до 6 кг.
- Производител: Bilki.bg - Билки ЕООД
Коледен чай – Подправки за греяно вино
Греяното вино с подправки е прекрасен начин да се стоплите в студените зимни вечери! Тази традиционна топла напитка с ароматни подправки, червено вино и сладка кафява захар, стопля тялото и душата.
Сгрява и отпуска, като същевременно има страхотен вкус. И не само това!
Мнозина смятат греяното вино за "древно естествено средство" срещу сезонни настинки и грип, точно като класически билков чай.
Отпуснете се в прегръдката на чаша от тази "коледна магия".
И не забравяйте, за да се насладите на прекрасните вкусови качества на греяното вино, е нужно и самото червено вино, да бъде качествено.
Малки тайни за най-вкусното греяно вино
1. Най-доброто червено вино за греяно вино е Мерло, Бордо, Портвайн. Тези вина са тъмни, плодови и плътни, което означава, че могат да поддържат всички вкусове, които ще добавим. Потърсете етикети, които описват виното като „сладко“ или с „нотки на ванилия“.
Избягвайте червени вина с високо съдържание на танини или супер дъбов вкус, като Каберне Совиньон (казвам това като човек, който обикновено се наслаждава на Каберне Совиньон). Също така избягвайте много леки червени вина, като Пино Ноар, защото те не предлагат достатъчно тяло, за да понесе подправките.
2. Когато затопляте греяното вино, разбърквайте често и внимавайте да не заври. Ако това се случи, деликатните плодови аромати ще се загубят, алкохолът ще се изпари и напитката ще стане горчива.
3. Греяно вино може да се направи до 3 дни предварително. Оставете го да се охлади до стайна температура, преди да го приберете в хладилника.
Ако към греяното вино сте използвали плодове, то тогава годността му е 24 часа, тъй като след това плодовете започват да ферментират.
4. За претопляне: леко затоплете в голяма тенджера на котлона на слаб огън.
Гаранция за качество:
100% натурален състав. Без изкуствени добавки, оцветители или аромати.
Начин на употреба на Коледен чай за греяно вино
За приготвяне на 2 чаши:
2 чаени лъжички от сместа се добавят към 500 мл червено вино. Загрява се на слаб котлон при непрекъснато бъркане, като се внимава да не завира. Отстранява се от котлона и се оставя похлупено за 10 минути, за да поеме напитката аромата на подправките. Прецежда се, разпределя се в огнеупорни чаши и се пие горещo.
По желание можете да подсладите със захар или мед.
Добавете щипка черен пипер за още повече сгряващо усещане.
За допълнителен вкус и аромат, можете да обелите и нарежете на парченца ябълка или круша. Разпределете в подходящи огнеупорни чаши и залейте с горещото греяно вино.
*Този чай позволява втора запарка, в рамките на няколко часа след първата.
Състав на Коледен чай за греяно вино
Канела, портокалови корички, кардамон и карамфил.
Пакетирано от
Билки ЕООД
Напишете вашето мнение