Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Новини

2014-02-20

Иригатор за клизма с кранче, Италия, 2 литра, 1,3 метра, 2 накрайника

ВИЖ КОМЕНТАРИТЕ>>> 10 Обща оценка: 5.0000 от общо гласували: 6

Цена: 14.99лв.
Брой:
Добави в харесвания Изпрати на приятел
  • Подробно описание
  • Детайли

Иригатор за клизма с кранче, Италия, 2 литра, 1,3 метра, 2 накрайника - за клизма и за вагинална промивка

Висококачествен комплект иригатор за многократна употреба с два накрайника. Продукта съдържа накрайник за клизма и такъв за вагинална промивка.

Производител: GIMA Италия /Произведено в Египет/

Пречистване на дебелото черво чрез клизми
 
Ако дебелото ни черво не е в перфектна форма, най-вероятно ще имаме оплаквания от най-различни неразположения до доста сериозни заболявания. Всъщност всички болести водят началото си от затлаченото дебело черво, но сега няма да обръщам внимание на последствията, а само на методите на пречистване с клизма.
Когато започнем цялостно пречистване на нашия организъм, първо трябва да се заемем с дебелото черво. Дори да направим всякакви пречистващи процедури, ако не сме се погрижили за червата си, ефекта от другите пречиствания ще бъде слабо осезаем, някой път дори незабележим или бързо след пречистванията проблемите ще се завърнат. 
Пречистването на дебелото черво става много лесно – това може би е най-лесната процедура за изпълнение. Не отнема много време, няма никакви неразположения, болки, не се налага да си взимаме отпуска. А именно това е клизмата. Тя явно е все още табу в България. Когато се заговори за клизма се изпитва някакво неудобство, настъпва мълчание, споглеждания, шептене. А това всъщност би трябвало да се възприема като нормална здравна процедура, която би трябвало всеки да може сам да си направи и да не изпитва неудобство от споменаването на този термин. Всеки полага грижи за външната чистота, нормално е да се погрижи и за вътрешната си чистота, като започне най-напред с дебелото черво. 
Какво ни е необходимо, за да си направим клизма:
* иригатор
* подходяща течност
* около 1 час свободно време и
* свободна тоалетна на изцяло наше разположение
Течността, която ще ползвате за направата на клизма, може да е следните варианти. 
* вода със сол – преварявате няколко литра вода, изчаквате да изстине до телесна температура и на всеки литър вода разтваряте 2 с.л. морска сол. Така получаваме физиологичен разтвор с малко повече концентрация на сол. Това е важно, защото когато вкараме в червата си по-солен разтвор от физиологичния се получава обратна осмоза или засмукване на течност от вътрешната ни среда към дебелото черво. Именно по този начин се предизвиква изкъртването на налепите от стените на червото и изчистване на чревните власинки. А това е и нашата цел.
* билкова отвара – може да си направим отвара от много полезните и антисептични билки пелин, жълт кантарион, лайка, змийско мляко и други. 
 * с лимонов сок или истински ябълков оцет – в 1 литър преварена, леко топла вода се разтварят 1-2 лъжици лимонов сок или ябълков оцет.
 * слаб разтвор на калиев перманганат – оказва антисептично влияние.
 * медена вода – в 1 литър преварена, леко топла вода разтваряме 1 лъжица чист пчелен мед. Той оказва леко благотворно действие върху чревния тракт.
И така, когато решите каква течност да използвате може да пристъпите към подготовката:
1) Не е задължително, но е в помощ на доброто изчистване – няколко дена преди клизмите е добре да загрявате тялото си с някоя от следните спа терапии – парна баня, сауна, топла вана, обливане с топла вода в коремната област, масажи с растителни масла, кратки нагрявания с ел. възглавница. Топлината омекотява организма ни и твърдите наслоявания, разширява съдовете и подобрява кръвния поток. Същия този ефект може да постигнем с бягане.
2) Непосредствено преди клизмата, трябва да изпразним червата си или по естествен път или с разхлабителни. Не бива да се прави клизма с пълни черва или ако правим – тогава първо вкарваме малко течност, след като излезе, вкарваме малко повече течност и т.н докато излезе цялото съдържание на червата ни. Идеята на клизмата е не да изпразним червата си, а да ги накиснем и да ги изчистим от самите налепи (а не от фекалното съдържание). Но за да постигнем тази цел първо трябва и да ги изпразним от това фекално съдържание. 
След като се подготвим може да пристъпим към изпълнението на процедурата:
1) Напълнете иригатора с течността и го закачете на около 1,5 метра височина.
2) Намажете накрайника с растителна мазнина (също и ануса)
3) Застанете на земята на колене и лакти и пъхнете накрайника в ануса
4) Бавно започнете да пропускате течността (с притискане и отпускане на маркуча или със завъртане на кранчето, ако иригатора притежава такова). Може да има нужда от 10тина секунди почивка, за да се намести течността в червата (необходимостта от почивка се усеща от лекото напрежение).
5) Когато вкарате известно количество течност (по личен усет), легнете на пода по гръб и заемете поза СВЕЩ или РАЛО за около минута. 
Това спомага преминаването на течност нагоре по низходящия дял и към напречния дял на червата. След това легнете отново по гръб и се обърнете на дясната страна за няколко минути. Това спомага движението на течността към възходящия дял и сляпото черво. Много е важно течността да достигне до всички части на дебелото черво, за да може да се изчисти равномерно и пълноценно.
6) Полежете си така докато можете да издържите – обикновено между 5 и 15 минути. В началото ще издържате кратко време, но в последствие ще успявате и по-дълго. Идеята е добре да се накиснат червата. Ако след 15 минути още нямате позив за изхождане не се притеснявайте – станете, поразходете се, свършете нещо и след малко време ще усетите желание за изхвърляне на съдържанието.
7) След това направете още 2-3 клизми. Ако вкарвате повече течност наведнъж, ще успявате да задържате по-кратко време.
8). Когато завършите клизмите, може да усетите, че в червата ви има останала течност, която желаете да изхвърлите, но не можете. В този случай вкарайте допълнително течност (по-голямо количество) и веднага след това ще усетите позив. Това ще спомогне да отделите цялата задържана преди това течност. 
За пълноценното пречистване на дебелото черво е необходимо да се следва следната СХЕМА на изпълнение с продължителност 1 месец:
 * първа седмица – правете клизма всеки ден по едно и също време (приблизително)
 * втора седмица – правете клизма през ден
* трета седмица – през 2 дена
* четвърта седмица – през 3 дена
 След това може да се прави още няколко пъти веднъж на седмица. Този курс на лечение може да се повтори след половин година или да се прави веднъж на година, обикновено на пролет или когато е активността на дебелото черво. 
Добре е когато правим целия курс на изчистване да се храним предимно с естествена растителна храна (суровоядна), защото, ако продължим да се храним с вредни храни, прочистването до някъде се обезсмисля. 
Няколко съвета:
 * винаги намазвайте накрайника и ануса с растително масло
* най-подходящо място за изпълнение на процедурата е може би банята (тоалетната), а самото престояване в съседната стая
* най-добре е да правите процедурата непосредствено преди изпразването на червата
* добре е да се прави, когато има чувство на спокойствие и във ведра обстановка
* запознайте се с разположението на дебелото черво, за да може да разбирате по-добре процедурата
 
С благодарност за авторската статия от сайта zemianazaem.com
Цена:
Цена: 14.99лв.


СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ, ТО Е ВАЖНО ЗА НАС:

Моля, попълнете задължителните полета, маркирани с *
bilki.bg

   bilki.bg
   18 Сеп 2017


Здравейте, Кали, няма такава функция.

0 0
Кали

   Кали
   17 Сеп 2017


Здравейте Има ли функция за контролиране\спиране на силата на струята от маркуча?

0 0
bilki.bg

   bilki.bg
   04 Май 2017


Здравейте Анонимен, накрайниците са пластмасови.

0 0
Анонимен

   Анонимен
   03 Май 2017


накрайниците пластмасови ли са

0 0
Анонимен

   Анонимен
   17 Мар 2016


Много добър продукт. С достатъчно дълъг маркуч и удобен за употреба. Ползвам го доста време!

0 0
потлебител

   потлебител
   17 Сеп 2015


Чудесен иригатор за клизма, побира наистина 2 литра, лесно се почиства и съхранява, накрайниците са добре направени. Много съм доволна, ползвам го близо година, веднъж дваж месечно.

0 0
«1»
  • Клиентите, закупили този продукт, купиха и:


Автор:

За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах