bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Pinterest

Диатомит – Диатомична пръст food grade, Сертифициран, Kieselgur powder

Цена: 4,99 лв.

* Задължителни полета

+
ИЛИ

Бърз преглед

Диатомит, смлян на пудра. Пудрата е с консистенция на брашно, изключително фино обработена и нежна на допир. С бледожълт цвят. Подходяща е и за втриване в козината на домашни любимци, както и против паразити в дома /мравки, хлебарки, бълхи, дървеници/ като се насипва около местата, където насекомите минават.

Кат. №: b593conf

Производител: Bilki.bg - Билки ЕООД

Диатомит, Инфузорна пръст, Атомна пръст, Кизелгур

Още изгледи

  • Diatomaceous earth, diatomaceous earth, Atomic earth, diatomite
  • Диатомит, Инфузорна пръст, Атомна пръст, Диатомична пръст
  • Диатомична пръст снимка на структурата, макроснимка
  • Диатомит Сертификат
Описание на продукта Мнения (26) Свързани продукти Препоръчваме още

Най-нови мнения от клиенти

Сертифициран Диатомит Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте, скъпи приятели,
Новата ни партида диатомит, който предлагаме, е с приятен бледожълт цвят. Той е чист натурален диатомит, сертифициран food grade. Нашият Диатомит, все още е единственият сертифициран в България, легитимно пакетиран и произведен в нашата сертифицирана производствена база.
Желаем ви здраве,
Екип Bilki.bg (Публикувано на 26.03.2024)
Цвят на Диатомита, розов, бял, сив Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте Петя и скъпи приятели, розовия диатомит, който предлагаме е чист натурален диатомит сертифициран food grade, като съдържа в минимално количество и органично желязо /а не хума, глина/, което придава розовия оттенък и в органичния му вид желязото е изключително благоприятно.
Синтетичния силициев диоксид е чисто бял на цвят. Можете да проверите в Уикипедия. Тъй като нашият Диатомит е натурален силициев диоксид, който е древно сладководно отлагане има примеси на различни минерали в количества от 0,01%. Обичайно това са Магнезий и Калций.
Сивия диатомит се ползва основно в промишлеността и за животните. Сивия Диатомит, Сивата диатомитна пръст съдържа хума, глина и други примеси, или другото име е бентонит. Както сами можете да проверите в интернет цвета на бентонита е сив, оттам идва и сивия цвят на диатомит, който има примеси на хума, глина, бентонит.
В самата статия за диатомита сме публикували снимка с всички основни цветове диатомит, които съществуват.
Желая ви здраве! (Публикувано на 21.05.2020)
Качествен Сертифициран Диатомит Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте уважаема Госпожа Костова, Диатомита който предлагаме е единствения на пазара, който предлага подробен сертификат за безопасност и техническа характеристика. Също така е единственият, който се произвежда в съответствие с изискванията на закона.
Диатомита, който предлагаме ние, а и много фирми в цяла европейска общност е фууд грейд /хранителен размер/, което са специфичен размер на частиците диатомитна пръст. Диатомита с размер фууд грейд, се използва традиционно от векове, по лично усмотрение, както за вътрешно така и за външно обезпаразитяване от хората и също за животни.
Диатомита на планетата Земя има големи находища само на няколко места. Добива се промишлено и се работи в различни фракции, както споменах.
Диатомита в Европа не е регламентиран като храна, затова към настоящия момент в България, нито вие нито някоя друга фирма може да си позволи да твърди, че продава диатомит за хранителни цели. Причината е проста, не са проведени съответните клинични изпитания, за може документално да се оформи регламент. Може би някой ден това ще бъде факт, но към момента не е.
Въпреки това в цяла Европа фирми продават, а много хора приемат вътрешно диатомична пръст, за обезпаразитяване и за минерализация, по лично усмотрение.
Ние предлагаме диатомит, който се използва в хранителната индустрия, с много сериозни сертификати и техническа документация /няколко десетки страници/ за безопасност, както вие самата споменавате. Също така държа да спомена, че предпочитаме да предлагаме термично обработен диатомит, тъй като в него не присъстват никакви зловредни бактерии, микроби, микроорганизми. Сама разбирате, че диатомита в природата е ронлива скала и не се добива с пинсети, затова ние предпочитаме да предлагаме чист, термично обработен продукт, който има сертификат за използване в хранителната индустрия в Европейска общност. Убедена съм, че никой друг на пазара не предлага такова високо ниво на техническата и сертифицираща документация, както Диатомита от bilki.bg.
Благодаря ви за проявения интерес. Желая здраве на всички наши клиенти и на вас Госпожа Костова! (Публикувано на 18.05.2020)
Мнение Мнение на Милена Костова
Оценка
Това което показвате е част от техническа характеристика, лист за безопасност. (Публикувано на 11.05.2020)
- Мнение на Петя
Оценка
Исках само да отговоря на хората, които се чудят защо този диатомит е червеникав, а не сив. В света има много находища, които не са се утаили по еднакъв начин и не са с еднакъв състав. Чистият диатомит е сив на цвят, а този вероятно е с примеси на червена хума, която е естествена част от почвата и е полезна сама по себе си. Не знам дали като цяло това отслабва ефекта на продукта, аз съм го взела за външна употреба и хумата не ми пречи. (Публикувано на 1.02.2020)
Диатомична пръст, допълнителна информация за произход Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте уважаема Г-жа Диди,
Аморфната диатомична пръст или диатомит е добита от един от най-големите сладководни залежи в Ню Мексико, САЩ. Голяма част от диатомита в света се добива там. Съдържа по-малко от 1% кристален силициев диоксид, с уникално качество и перфектна чистота. Сертификата за качество /техническа документация/ потвърждава, че отговаря на стандартите на Европейска общност за чистота, за размер и качество. Продукта е сертифициран от реномирана немска сертифицираща фирма за това, че това е диатомит и че има съответния размер и чистота.
Надявам се да сме ви били полезни.
Бъдете здрави! (Публикувано на 4.10.2019)
Произход на диатомита Мнение на Диди
Оценка
Здравейте,
от какъв басейн е произхода - сладководен или морски?
От коя държава е? (Публикувано на 3.06.2019)
5126 Мнение на Крушева
Оценка
Здравейте, купих си диатомит и искам да попитам за обезпаразитяване в какви количества и колко пъти на ден трябва да се взема и за колко време? (Публикувано на 30.08.2017)
4943 Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте, нашия продукт е Сертифициран Диатомит, кизелгур, диатомитна пръст, силиций. Вие знаете, че това са отлагания на древни ракообразни. диатомита с розов цвят вероятно съдържа малки количества натурално желязо в лесноусвоима форма. Само мога да предположа, диатомита със сив цвят вероятно съдържа бентонит, глина, на което се дължи сивият цвят, тъй като е от друго находище на черупчести фосили и има друг оттенък на цвета. Поздрави! (Публикувано на 10.07.2017)
4934 Мнение на Елена Иванова
Оценка
Здравейте,на какво се дължи розовият цвят на вашия продукт,чела сам, че диатомитната пръст е със сив оттенък (Публикувано на 9.07.2017)
4193 Мнение на Ваня Цонкова
Оценка
Аз също ползвах вашият Диатомит. Мой познат е влел от друга фирма и наистина има разлика в цвета,а също и в цената. Коя е истинската? И още нещо - другата фирма няма сертификат. - *** Отговор: Здравейте Ваня Цонкова, вероятно другата фирма предлага някакаъв диатомит за промишлени цели, защото никъде не видях да има каквато и да е документация към него, нито сертификати. Със сигурност другата фирма няма сертификат за хранителна употреба. Вероятно другия диатомит, за да е СИВ, съдържа глина, бентонит със сив цвят, оттам и цвета е сив. Цената му е по-висока, което е плод на търговската политика и печалбата на вносителя или производителя. Нашето верую е да сме полезни на хората, затова произвеждаме и предлагаме качествени продукти на достъпни цени със техническа документация и сертификат. Как ще го използвате вие, е ваше решение. (Публикувано на 14.12.2016)
4167 Мнение на Пепе Савова
Оценка
Здравейте! Купих си от вашия продукт преди три дена, днеска видях в билкова аптека друг вид диатомит на друга фирма и останах много учудена от разликата на цвета. Вашата пръст е розова а другата пеше сива! От къде идва тази разлика? - Отговор - Диатомичната пръст от различните залежи има различен цвят, добавихме снимка на различните видове диатомична пръст като цвят в описанието на продукта, за да можете да се уверите, че цвета варира много, от макари минималното съдържание на други минерали в нея. Цвета на диатомичната пръст варира от бял, през розов до сив. За нашата гарантираме качеството и чистотата, докато за другата, сивата не мога да кажа дали е истинска. Успех и бъдете здрави! (Публикувано на 5.12.2016)
Вижте още мнения на клиенти