bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Pinterest

Диатомит – Инфузорна пръст, Kieselgur powder, насипно

Цена: 5,18 лв.

* Задължителни полета

+
ИЛИ

Бърз преглед

Диатомит, смлян на пудра. Пудрата е с консистенция на брашно, изключително фино обработена и нежна на допир. С розов цвят. Подходяща е и за втриване в козината на домашни любимци, както и против паразити в дома /мравки, хлебарки, бълхи, дървеници/ като се насипва около местата, където насекомите минават.

Кат. №: b593conf

Производител: Bilki.bg - Билки ЕООД

Диатомит, Инфузорна пръст, Атомна пръст, Кизелгур

Още изгледи

  • Диатомит, Инфузорна пръст, Атомна пръст, Кизелгур
  • Diatomaceous earth, diatomaceous earth, Atomic earth, diatomite
  • Диатомична пръст снимка на структурата, макроснимка
  • Диатомит Сертификат
Описание на продукта Мнения (26) Свързани продукти Препоръчваме още

Най-нови мнения от клиенти

Цвят на Диатомита, розов, бял, сив Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте Петя и скъпи приятели, чистият синтетичен силициев диоксид е чисто бял на цвят. Можете да проверите в Уикипедия. Тъй като нашият Диатомит е натурален силициев диоксид, който е морско отлагане има примеси на различни минерали в количества от 0,01%. Обичайно това са Магнезий и Калций.
Розовия диатомит, който предлагаме е чист натурален диатомит, като вероятно съдържа в минимално количество и органично желязо /а не хума, глина/, което придава розовия оттенък и в органичния му вид желязото е изключително благоприятно за човешкия организъм.
Сивата диатомитна пръст вероятно съдържа хума, глина или другото име е бентонит. Както сами можете да проверите в интернет цвета на бентонита е сив, оттам идва и сивия цвят на диатомит, който има примеси на хума, глина, бентонит.
В самата статия за диатомита сме публикували снимка с всички основни цветове диатомит, които съществуват.
Желая ви здраве! (Публикувано на 21.05.2020)
Качествен Сертифициран Диатомит Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте уважаема Госпожа Костова, позволихме си да редактираме коментара ви за Диатомична пръст /диатомит/, тъй като излиза изън рамките на добрия тон. Можем само да предположим, че или сте от конкурентна фирма или не сте запозната с материята за производството и продажба на диатомит, тъй като думите ви издават непознаване на закона, регламентирането и производството на диатомит като цяло.
Диатомита, който предлагаме ние, а и много фирми в цяла европейска общност е фууд грейд /хранителен размер/, което са специфичен размер на частиците диатомитна пръст. Диатомита с размер фууд грейд, се използва традиционно от векове, по лично усмотрение, както за вътрешно така и за външно обезпаразитяване от хората и също за животни.
Диатомита на планетата Земя има големи находища само на няколко места. Добива се промишлено и се работи в различни фракции, както споменах.
Диатомита в Европа не е регламентиран като храна, затова към настоящия момент в България, нито вие нито някоя друга фирма може да си позволи да твърди, че продава диатомит за хранителни цели. Причината е проста, не са проведени съответните клинични изпитания, за може документално да се оформи регламент. Може би някой ден това ще бъде факт, но към момента не е.
Въпреки това в цяла Европа фирми продават, а много хора приемат вътрешно диатомична пръст, за обезпаразитяване и за минерализация, по лично усмотрение.
Ние предлагаме диатомит, който се използва в хранителната индустрия, с много сериозни сертификати и техническа документация /няколко десетки страници/ за безопасност, както вие самата споменавате. Също така държа да спомена, че предпочитаме да предлагаме термично обработен диатомит, тъй като в него не присъстват никакви зловредни бактерии, микроби, микроорганизми. Сама разбирате, че диатомита в природата е ронлива скала и не се добива с пинсети,а с багери, и зитова ние предпочитаме да предлагаме чист, термично обработен продукт, който има сертификат за използване в хранителната индустирия в Европейска общност. Убедена съм, че никой друг на пазара не предлага такова високо ниво на техническата и сертифицираща документация, както Диатомита от bilki.bg.
Желая здраве на всички наши клиенти и на вас Госпожа Костова! (Публикувано на 18.05.2020)
Мнение Мнение на Милена Костова
Оценка
Това което показвате не е сертификат, а част от техническа характеристика, лист за безопасност! (Публикувано на 11.05.2020)
- Мнение на Петя
Оценка
Исках само да отговоря на хората, които се чудят защо този диатомит е червеникав, а не сив. В света има много находища, които не са се утаили по еднакъв начин и не са с еднакъв състав. Чистият диатомит е сив на цвят, а този вероятно е с примеси на червена хума, която е естествена част от почвата и е полезна сама по себе си. Не знам дали като цяло това отслабва ефекта на продукта, аз съм го взела за външна употреба и хумата не ми пречи. (Публикувано на 1.02.2020)
Диатомична пръст, допълнителна информация за произход Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте уважаема Г-жа Диди,
Аморфната диатомична пръст или диатомит е добита от един от най-големите сладководни залежи в Ню Мексико, САЩ. Голяма част от диатомита в света се добива там. Съдържа по-малко от 1% кристален силициев диоксид, с уникално качество и перфектна чистота. Сертификата за качество /техническа документация/ потвърждава, че отговаря на стандартите на Европейска общност за чистота, за размер и качество. Продукта е сертифициран от реномирана немска сертифицираща фирма за това, че това е диатомит и че има съответния размер и чистота.
Надявам се да сме ви били полезни.
Бъдете здрави! (Публикувано на 4.10.2019)
Произход на диатомита Мнение на Диди
Оценка
Здравейте,
от какъв басейн е произхода - сладководен или морски?
От коя държава е? (Публикувано на 3.06.2019)
5126 Мнение на Крушева
Оценка
Здравейте, купих си диатомит и искам да попитам за обезпаразитяване в какви количества и колко пъти на ден трябва да се взема и за колко време? (Публикувано на 30.08.2017)
4943 Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте, нашия продукт е Сертифициран Диатомит, кизелгур, диатомитна пръст, силиций. Вие знаете, че това са отлагания на древни ракообразни. диатомита с розов цвят вероятно съдържа малки количества натурално желязо в лесноусвоима форма. Само мога да предположа, диатомита със сив цвят вероятно съдържа бентонит, глина, на което се дължи сивият цвят, тъй като е от друго находище на черупчести фосили и има друг оттенък на цвета. Поздрави! (Публикувано на 10.07.2017)
4934 Мнение на Елена Иванова
Оценка
Здравейте,на какво се дължи розовият цвят на вашия продукт,чела сам, че диатомитната пръст е със сив оттенък (Публикувано на 9.07.2017)
4195 Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте, вероятно продукта на другата фирма е диатомит, не сме сигурни тъй като не са показали документация. Нашият продукт има сертификация, докато не виждаме никаква документация за другия продукт. Нашият продукт е Диатомит, кизелгур, диатомитна пръст, силиций. Вие знаете, че това са отлагания на древни ракообразни. Различните находища имат оттенък на цвета. Поздрави! (Публикувано на 15.12.2016)
4193 Мнение на Ваня Цонкова
Оценка
Аз също ползвах вашият Диатомит. Близките ми обаче са си купили на друга фирма и наистина има разлика в цвета,а също и в цената. Коя е истинската? И още нещо-наречете ме невежа ,обаче нищо не разбрах от публикуваният сертификат. - *** Отговор: Здравейте Ваня Цонкова, вероятно и на другата фирма диатомит, но никъде не видях да има каквато и да е документация към него, нито сертификати. Вероятно другия диатомит, за да е сим съдържа глина, бентонит със сив цвят, оттам и цвета е сив. Цената му е по-висока, което е плод на търговската политика на вносителя и на цената на производителя. Нашето верую е да сме полезни на хората, затова произвеждаме и предлагаме качествени продукти на достъпни цени със техническа документация и сертификат. Как ще го използвате вие, е ваше решение. (Публикувано на 14.12.2016)
4167 Мнение на Пепе Савова
Оценка
Здравейте! Купих си от вашия продукт преди три дена, днеска видях в билкова аптека друг вид диатомит на друга фирма и останах много учудена от разликата на цвета. Вашата пръст е розова а другата пеше сива! От къде идва тази разлика? - Отговор - Диатомичната пръст от различните залежи има различен цвят, добавихме снимка на различните видове диатомична пръст като цвят в описанието на продукта, за да можете да се уверите, че цвета варира много, от макари минималното съдържание на други минерали в нея. Цвета на диатомичната пръст варира от бял, през розов до сив. За нашата гарантираме качеството и чистотата, докато за другата, сивата не мога да кажа дали е истинска. Успех и бъдете здрави! (Публикувано на 5.12.2016)
Вижте още мнения на клиенти