bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Pinterest

Босвелия клей гранули – Индийски тамян, Boswellia serrata

Цена: 3,17 лв.

* Задължителни полета

+
ИЛИ

Бърз преглед

Народът на Индия използва смолата от Boswellia (Индийски тамян) при артрит, диария, дизентерия, белодробни заболявания, както и паразитни червеи. През последното десетилетие, са предприети обширни изследвания, за да се разбере по-добре действието на Boswellia serrata. Резултатите от тези проучвания показват, че киселините съдържащи се в индийския тамян са много ефективни при ревматични заболявания и са безопасни.

Кат. №: b164conf

Производител: Bilki.bg - Билки ЕООД

босвелия клей

Още изгледи

  • босвелия, тамян гранули, индийски тамян, Бял тамян цена, босвелия цена
  • босвелия клей лечение, индийски тамян ползи
  • Boswellia serrata, Натурален тамян, лечение с тамян, индийски тамян цена
Описание на продукта Мнения (21) Свързани продукти Препоръчваме още

Най-нови мнения от клиенти

Отговор до Дани Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте, Дани! Разбирам разочарованието Ви от традиционната мединица. Бихте могла да се консултирате с лекар-хомеопат или друг специалист по нетрадиционна медицина, който да Ви консултира за най-подходящите методи на лечение конкретно във Вашия случай.
Самолечението може да доведе до сериозни нарушения на здравето Ви, ако не е приложено правилно. За съжаление, тук нямаме специалист-ендокринолог, който може да Ви направи он-лайн консултация.
Имаме доста продукти, които влияят благотворно при хормонални нарушения. Един от най-ефективните е Див Ям/Див Картоф. Тинктурата "Формла за гинекологична подкрепа", също действа благоприятно: https://bilki.bg/formula-za-ginekologichna-podkrepa-100ml.html
Но, Ви препоръчвамеда се въоръжите с търпение. Да отделите малко повече време, за да намерите точния за Вас специалист, на когото да се доверите. Желаем Ви здраве! (Публикувано на 15.03.2021)
кисти Мнение на Дани
Оценка
от противозачатасчни ми расте ,дуфастона също не ми помага
минах през скенер едната била твърда другата мека
на лекари не вярвам вече не могат да ми помогнат и сега се самолекувам !!!!! (Публикувано на 12.03.2021)
Отговор до Дани Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте, Дани! Няма как да Ви отговорим на този въпрос, защото не сме запознати със състоянието Ви - за какви кисти и на кой орган в тялото Ви става въпрос. Препоръчваме да се консултирате с наблюдаващия Ви специалист. Той ще Прецени най-добре дали ще Ви подейства Босвелията.
Поздрави, bilki.bg (Публикувано на 12.03.2021)
кисти Мнение на Дани
Оценка
става ли за кисти? (Публикувано на 11.03.2021)
Отговор до Г-жа Андонова Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте, Босвелията е смола. Вие знаете че тя съдържа много вещества, не всички от които са разтворими в спирт. Аз също съм си правила тинктура и част от веществата остават като утайка, а други се разтварят в спирта. Самата тинктура е лепкава и затова трябва да ползвате за накапване и разтваряне чаша за еднократна употреба.
Смолата е висококачествена, имаме анализен сертификат. Смолата сълзи от кората на дървото, не е еднородна.
Тоест не може натурална смола, да се разтвори напълно в спирта. Ако се разтвори напълно, значи не е натурална, а преработена, екстрахирана и съдържа само част от веществата, които има натуралната смола Босвелия.
Даденото съотношение е доста точно, тъй като литър спирт е около 0,8кг. Точната дозировка е 25гр смола със 153 мл спирт.
В крайна сметка е важно получения извлек да се разтваря в чаша вода преди пиене.
Поздрави (Публикувано на 2.09.2019)
качеството на босфелията ? Мнение на В. Андонова
Оценка
Купих си босфелия и си направих спиртен извлек /95 об.%/. Въпросът за отношенията е точен. 1:5. Пиша го по повод мненията е тук. Все пак отношението е маса :маса, а спирът е с плътност < 1.Въпросът е за разтварянето...Всъщност , независимо ,че го смлях смея да твърдя много фино...разтворимостта е горе долу 50%.Според различни източници се разтваря от една седмица до 8 седмици?! Колко време е необходимо и тази слаба разтворимост не се ли дължи наистина на качеството т.е. продаваната босфелия е с мн. примеси. Мисля ,че това би трябвало да се укаже на етикета. (Публикувано на 25.08.2019)
5089 Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте, Рени Митева, и двата начина са правилни, въпрос на избор е, ако желаете да направите тинктура е посочен точния начин, ако желаете да приемате босвелията с вода, можете да следвате указанията от закупения пакет. Пожелаваме Ви здраве! (Публикувано на 17.08.2017)
5085 Мнение на Рени Митева
Оценка
Здравейте - купих този продукт - Босвелия клей - 50 гр.За начин на употреба е даден следният текст : по 1/2 чаена лъжичка парченца се изпиват едно по едно с 200 мл. вода 3 пъти на ден - 10 - 15 мин. преди храна . Не се споменава за спиртен извлек.Бихте ли изяснили кой начин е правилен .Благодаря. (Публикувано на 17.08.2017)
4769 Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте, Николай, едно време хората да правели тинктури само с ракия, която обичайно е от 40 до 50 градуса. Сега на пазара е наличен спирт от 95 до 98 процента. Със този вид спирт, растварянето става по-бързо. Вие преценете кой вариант да изберете. Във всички случаи растварянето е със спирт. Поздрави (Публикувано на 29.05.2017)
4758 Мнение на Николай
Оценка
Здравейте,
1. На 22.05 в сайта променихте указанията за начин на употреба, като водния р-р се заменя с тинктура, но: медицинският сприрт е 95%, а не 98% об/об; 25 гр. смола към 100 мл. сприрт е 1:4, а не 1:5 !
2. Днес получих чрез Спиди пакетче гранули босвелия, а в приложенато листче пише: "25гр смола се растварат с 150 мл. 50% алкохол ...", т.е.: не 95% а 50%, не 1:4, а 1:6 !!!
Кое е верно? Все пак става дума за лекарство, а във втория случай дозата 20 капки ще съдържа много по-малко активно вещество!
Моля Ви отговорете! (Публикувано на 27.05.2017)
4733 Мнение на bilki.bg
Оценка
Здравейте, Мариян, извиняваме се, има корекция в описанието. Приложението е както следва: ....
Начин на употреба: Смолата Босмелия се растваря в пропорция 1:5 например - 25гр смола към 100мл медицински спирт 98 градуса. Пие се, като се растварят 20 капки в чаша вода преди хранене, три пъти дневно. Ползвайте една и съща стара чаша, тъй като смолата полепва по съдовете. След като приклъчите с изпиването на цялата тинктура от Босвелия, почистете чашата с чист спирт и хартиена салфетка. (Публикувано на 22.05.2017)
4722 Мнение на Мариян
Оценка
Написахте за употребата, обаче най-важното е ДОЗИРОВКАТА.
1. С колко вода се залива тази 1/2 чаена лъжичка?
2. Колко време се държи клея във водата? Час, два. ден, два?
3. Ако водата е за три взимания, какво количество е за "една порция"? А само за три взимания ли е или количеството може да е повече - 1л., 2л...?
4. Колко време се използва тази 1/2 лъжичка - за една доза вода, за две?
Явно, че клеят се разтваря и намалява. Изчаква се целият ли да се разтвори с една или "n" на брой дози и тогава се взима следващата 1/2 ч.лъжичка? (Публикувано на 19.05.2017)
Вижте още мнения на клиенти