Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Транквиланти - как да се отучим да ги използваме

 Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Транквиланти - как да се отучим да ги използвамеПреди няколко години ме запознаха с жена, която беше на тридесет години. Пушеше много и взимаше таблетки ативан три пъти на ден, откакто беше родила близнаци. Едното й дете беше починало, а другото оцеляло с помощта на апарат за дишане. Тя беше разбрала, че пушенето е причинило смъртта на детето й, и това беше предизвикало у нея силно чувство на вина, довело я до депресия. Именно заради депресията й бяха предписали ативан, но след три години и половина, вече справила се с проблема, искаше да се откаже от лекарството.

Ароматерапия срещу транквиланти

Предложих й да спре взимането на таблетката нощем и вместо нея да прави вана с лавандула, освен което да прибавя по една капка лавандула в крайчето на възглавницата си, ако смята, че има нужда. Тя проведе този курс на терапия за две седмици, почувства се добре и беше доволна от себе си. Пожела да спре да взима и останалите таблетки. Посъветвах я да взима салвия и иланг-иланг за подобряване на самочувствието и преодоляване на депресията. Налагаше се да ползва етеричните масла през деня или добавени във ваната, или към купа с гореща вода, за да се ароматизира атмосферата наоколо. Приготвих за нея разреден разтвор от жасмин в жожоба, за да може да го употребява като парфюм през деня, когато не беше в състояние да се справи сама с проблемите.

В рамките на 2 месеца тя успя да прекъсне взимането на таблетките ативан с помощта на ароматерапията. Чувствуваше се толкова добре, че взе твърдо решение да се откаже и от пушенето, защото искаше да има още едно дете. С тази твърда решимост от нейна страна и с помощта на ароматерапията, от друга, след няколко месеца тя наистина успя да спре цигарите и една година по-късно роди живо и здраво бебе.

 

Продукти свързани със статията

  1. ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл
  2. МАСЛО ОТ ЖОЖОБА, Jojoba oil, БИОХЕРБА, 10мл, растителен восък
  3. МАСЛО ОТ ИЛАНГ ИЛАНГ, YLANG YLANG OIL, БИОХЕРБА, 10мл