bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Транквиланти - как да се отучим да ги използваме

 Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Транквиланти - как да се отучим да ги използвамеПреди няколко години ме запознаха с жена, която беше на тридесет години. Пушеше много и взимаше таблетки ативан три пъти на ден, откакто беше родила близнаци. Едното й дете беше починало, а другото оцеляло с помощта на апарат за дишане. Тя беше разбрала, че пушенето е причинило смъртта на детето й, и това беше предизвикало у нея силно чувство на вина, довело я до депресия. Именно заради депресията й бяха предписали ативан, но след три години и половина, вече справила се с проблема, искаше да се откаже от лекарството.

Ароматерапия срещу транквиланти

Предложих й да спре взимането на таблетката нощем и вместо нея да прави вана с лавандула, освен което да прибавя по една капка лавандула в крайчето на възглавницата си, ако смята, че има нужда. Тя проведе този курс на терапия за две седмици, почувства се добре и беше доволна от себе си. Пожела да спре да взима и останалите таблетки. Посъветвах я да взима салвия и иланг-иланг за подобряване на самочувствието и преодоляване на депресията. Налагаше се да ползва етеричните масла през деня или добавени във ваната, или към купа с гореща вода, за да се ароматизира атмосферата наоколо. Приготвих за нея разреден разтвор от жасмин в жожоба, за да може да го употребява като парфюм през деня, когато не беше в състояние да се справи сама с проблемите.

В рамките на 2 месеца тя успя да прекъсне взимането на таблетките ативан с помощта на ароматерапията. Чувствуваше се толкова добре, че взе твърдо решение да се откаже и от пушенето, защото искаше да има още едно дете. С тази твърда решимост от нейна страна и с помощта на ароматерапията, от друга, след няколко месеца тя наистина успя да спре цигарите и една година по-късно роди живо и здраво бебе.