bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Презервативи, безопасен секс

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Презервативи, безопасен  сексС непрекъснатите кампании и реклами за безопасен секс употребата на кондоми се увеличава. За много жени спермицидното покритие на кондомите причинява възпаление на вагината. Въпреки че повечето произвеждани презервативи съдържат спермицид, някои от тях се произвеждат без него. Ако при вас се е получавало вагинално раздразване, ви съветвам да използвате презервативи без такова покритие (попитайте вашия аптекар за съвет).

Етерични масла за безопасен секс

Промивките с бергамот, лавандула или чаено дърво ще помогнат да се премахнат следите от спермицида и вагината ще се върне към нормалното си състояние.

Ако пациентката предпочита тампоните с масло от чаено дърво, и в този случай тя може да си поставя от тях две-три вечери подред, докато се излекува. Чаеното дърво е мощен антисептик, спомагащ за развитието на нови кожни клетки и в същото време не наранява кожата. Следователно това е идеалното масло за използване при вагинални възпаления. (Обърнете внимание, че то единствено може да се прилага директно на раздразнена кожа или лигавица, като ги лекува, без да ги наранява.) Много двойки не използват кондоми, защото са прекалено сухи и имат мирис на гума. Смазки на водна основа се намират по аптеките. За целта можете да използвате и мед - един от спермицидите на природата. Използвайте презервативи с лека и приятна миризма, ако сте от хората, за които мириса на гума е неприятен.

 

Продукти свързани със статията

  1. МАСЛО ОТ БЕРГАМОТ, BERGAMOT OIL, БИОХЕРБА, 10мл
  2. ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл
  3. Масло от Чаено дърво, Bioherba, 10 мл