bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Пречистване на въздуха наоколо

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Пречистване на въздуха наоколоОбикновено лекарите и акушерките поставят маски на лицето си, преди да започне раждане, но аз се надявам, че този относително безсмислен ритуал вече е изоставен. Бактериите из въздуха са толкова малки, че проникват през марлените маски в момента, когато човек продума или се изкашля. Почти няма смисъл те да се носят, освен като психологическа утеха за жената, която ражда. В същото време бактериите във въздуха са уязвими от парите на етеричните масла. Следователно, когато има раждане, било то в домашни условия, или в болница, дръжте край леглото на родилката малка купа с топла вода, към която сте добавили вашите етерични масла.

Би трябвало да се използват силни антибактериални етерични масла, за предпочитане с лек аромат - бергамот, лимон, лавандула или ниаули. Може да се използва и евкалиптово етерично масло или „братовчед" му - миртата, въпреки че за някои хора тези две масла са прекалено силни.

Чаеното дърво е чудесно антисептично масло, макар много хора да не харесват аромата му. Намирам, че чаеното дърво се смесва добре с лавандуловото или лимоненото етерично масло и тогава се получава много свеж аромат, който е антисептичен, но в същото време милиони пъти по-приятен от миризмата на болничен дезинфектант.

Когато използвате етеричните масла като пречиствател на въздуха на дадено помещение, предпазвате средата край себе си от бактерии и вируси, които са непрекъснато наоколо.

Веднъж наблюдавах как един лекар и няколко сестри, облечени в защитни облекла, маски на лицата и ръкавици, влязоха в стая с болно дете. Искаше ми се да ги попитам какви мерки бяха взели, за да стерилизират обувките си. Толкова са малки организмите, които ни причиняват болести, че не биха могли да се видят с невъоръжено око, но носът ни безпогрешно може да ни каже дали сме защитени, или не. За мен е истинско успокоение да знам, че винаги, когато вдишвам етерични масла, вдишвам жизнена сила. която ме предпазва и защитава.