bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Брадавици и кокоши тръни

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Брадавици и кокоши тръниБрадавици и кокоши тръни при деца

Децата, изглежда, са по-податливи от възрастните да прихващат брадавици и кокоши трън, вероятно защото във връзка с обучението си два или три пъти седмично ходят боси в часовете по физическо възпитание, на уроците по плуване или в съблекалните след футбол или волейбол.

Етерично масло при брадавици и кокоши тръни

Веднъж преди много години най-малкото от моите деца ми показа, че има брадавица на крака. Беше точно на върха на пръста и сякаш беше залепена с лепило. Всяка вечер преди лягане нанасях по малко чисто лимоново масло. Отмервах лимоновото масло на крайчеца на салфетка после нежно докосвах салфетката в центъра на брадавицата. Следваше малко писък от дискомфорта, който причинявах на детето, но упорствахме малко повече от седмица. На осмия или деветия ден от лечението тъкмо се бях запътила с лимоновото масло да обработвам брадавицата, когато разбрах, че вече я няма. Не беше останал никакъв белег на мястото й. А дъщеря ми съвсем безгрижно отбеляза: „О, мамо, забравих да ти кажа, че тя падна".

Човек по-трудно може да се отърве от кокошите тръни. Кокошият трън трябва да се закрива с пластир всеки ден, за да не се прехвърли и на останалите членове от семейството. Маслата, с които се лекуват, са чаено дърво, лимон или лавандула. На кожата около кокошия трън не трябва да ѝ се позволява да се засуши и да е твърда. Необходимо е да се правят бани всекидневно и всяка мъртва тъкан в центъра на кокошия трън внимателно да се изважда. След това може да се втрие вътре малко масло и да се закрие с пластир.

Забележка: Обикновено не използвам лимоново масло при децата - цитрусовите етерични масла могат леко да раздразнят кожата. Но по мое мнение лимоновото масло е ненадминато при лекуването на брадавици.

 

Продукти свързани със статията

  1. ЛИМОН МАСЛО, LEMON OIL, БИОХЕРБА, 10мл
  2. Масло от Чаено дърво, Bioherba, 10 мл
  3. ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл