bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Болки в краката, стомашни, конвулсии

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Болки в краката

Болки в краката, стомашни, конвулсииКогато едно дете се събуди посред нощ и започне да плаче и стене, че го болят крачетата, нито вие, нито детето бихте се успокоили от констатацията, че това са „болки на растежа". Нормално е мускулите на прасците да болят или да се почувства спазъм, но не знам защо това се случва на някои деца, а на други - не. Две от децата ми са имали подобни проблеми и всички вкъщи сме бивали събуждани от страдащото от болки в момента дете. Обикновено давам малко от хомеопатичното средство Агnicа, а също така масажирам краката със смес от етерични масла, която съм запазила за подобни непредвидени случаи. Това лечение винаги е имало добър ефект.

 


 

Стомашни болки

Стомашни болкиСега децата ми все по-рядко се оплакват от болки в корема, но когато бяха по-малки и ходеха по рождени дни, тези проблеми не им бяха чужди, в рамките на нормалното, разбира се. Всичко, което е сладко, привлекателно и определено под забрана, изведнъж се предлага в големи количества, а може ли едно дете да устои? Обикновено пъшканията и оплакванията се появяват късно вечер, когато си легнат.

Моето лекарство за болки в корема е винаги едно и също. Разтварям чаена лъжичка мед в половин чаша топла вода и добавям една капка ментово масло, като отново разбърквам. Това масло е много силно дори и за мен, затова го давам на детето с лъжичка, а не от чашата. Парите на ментовото масло са много силни. Най-малкото ми дете винаги трябваше да си поеме въздух дълбоко, да притвори очи и тогава да преглътне ментовата вода. Само няколко лъжички от сместа ще оправят стомаха.

 

 Конвулсии

КонвулсииАко дете изпадне в конвулсии, винаги трябва да се вика лекар, но докато той пристигне, вие трябва да свършите някои неща. Свалете всички дрехи от детето и го сложете във ваната с хладка вода. Придържайте главата му с една ръка и нежно намокряйте телцето на детето с вода. Няколко минути са достатъчни. После го увийте в голяма хавлия, за да не изстине. Когато едно дете е в конвулсии, гледката е ужасна. Препоръчвам на родителите да си вземат успокоително хапче (валериан, валидол), за да не ги обхване паника.

Когато малката дъщеря на една моя приятелка изпадна в конвулсии, Лизи проведе лечение, подобно на гореописаното, и когато лекарят дойде, детето си седеше и се усмихваше. Лизи не знаеше какво да прави - дали да се извинява на лекаря, че му е загубила времето, или да благодари на лавандулата, че е подействала бързо.