bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Билки срещу грипове и простуди

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Билки срещу грипове и простудиМерки при децата срещу грип и настинка

Още щом забележа, че децата ми са със запушени носове, ги слагам в леглото с капка евкалипт на крайчето на възглавницата им. Понякога само това лечение е достатъчно, за да не се усили хремата. Евкалиптът е в състояние да отпуши и най-запушения нос, но трябва да сте зареден с много книжни салфетки!

Мерки при хрема от грипен тип

За хремите от грипен тип лечението с евкалипт няма да е достатъчно. През 1989 г.  годината на грипната епидемия, децата ми разказваха как цели класове от тридесет и повече ученици в техните училища са намалели до десет. Децата ми се заразиха и разболяха от грипа и, за да облекча схванатите им вратове и болящите ги гърбове, им втривах по малко чисто лавандулово масло, като особено внимание отделях на пространството между ребрата. Открих, че инфекциите се придружават от болки - когато масажирах леко наболяващите ги места, децата в скоро време започваха да се чувстват по-добре и енергията им се възвръщаше. По гръдния кош има много лимфни възли и болката там показва, че те са в схватка с инфекцията. Малко лавандулово масло би помогнало на тези части от тялото, които имат най-голяма нужда от помощ.

Най-малкото ми дете се събуди една сутрин с такова запушено гърло, че едвам говореше. Към вечерта съвсем се уплаших. Не спирах да втривам обилно лавандула в лимфните възли на врата му и под челюстта; използвах и акупунктура - шиацу техники (от тях първоначално боли, но с отминаване на болката от масажа намалява и основната болка). Втриването на лавандулово масло на тила допринася за успокояване на главоболието, което съпътства грипа.

За себе си бях решила да не се поддавам на вируса, въпреки че вече чувствах присъствието му във врата и гърлото си. Започнах и върху себе си манипулациите, които описах по-горе. Благодарение на това продължих да си върша работата както обикновено, без да става нужда да прекарам нито ден в леглото. По време на десетте дни, които бяха необходими на семейството ми да се възстанови напълно от грипа, непрекъснато чувах разкази за грипната вълна - истории, завършили фатално, и ми беше тъжно и болно за напразно загубените човешки животи. Това поражда въпроса: "Не е ли време медицинските институции да проведат изпитания и проучвания за валидността на терапевтичните твърдения по отношение на етеричните масла?"

Забележка: Контролиращата (възпрепятстващата) техника включва пощипване на плътта между вторите фаланги на първи и втори пръст. Упражнявайте това и на врата си, независимо че ще е съпроводено с малко болка. Убедете детето си, че знаете какво вършите.

Продукти свързани със статията

  1. Чай при Грип и простуда, насипен
  2. Памуклийка лист и цвят, Cistus Incanus
  3. ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл