Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Увеличена простата – лечение, хранене, билки

Познато също като доброкачествена простатна хипертрофия, увеличението на простатната жлеза обикновено засяга мъжете над 50 години. Нарасналата жлеза притиска пикочопровода и смущава отделянето на урината. Първите симптоми са увеличеното желание за уриниране и през деня, и през нощта, трудностите при започване на уринирането, слаба струя на урината и най-накрая - незадържане. Може да се появят болки в гърба или между краката.

Увеличена простата

Лечение

Билки

• Палмето е ефикасно средство за премахване на инфекцията на простатата: вземайте по 160 мг. дневно липостеролен екстракт от плодовете.

Отитайте Билкова смес Простатит - 100% натурално средство в помощ на простатата!

Китайска медицина

• Препоръчва се билковото лекарство женшен: 3 пъти на ден вземайте 2-4 грама от изсушения корен.

Хранене

 • Изследванията показват, че недостигът на цинк влияе върху увеличаването на простатата. Увеличената употреба на цинк намалява размера на простатата и отстранява симптомите. Цинкът се съдържа в стридите, херингата, мидите, пшеничените трици, овесените ядки, тиквеното и слънчогледовото семе. За да си осигурите необходимото количество, през ден можете да вземате добавки цинк.

• Холестеролът в кръвта се натрупва в простатата, разрушава клетките и може да доведе до рак. Намалете нивото на холестерола, като избягвате обогатените мазнини: заменете червеното месо с пилешко месо и риба, намалете приема на високомаслени млечни продукти .

• Страдащите обикновено имат недостиг на основните мастни киселини: допълнете храната си с 4 капсули малера, рибено масло и 4x500 мг. масло от иглика.

• Яжте много нискомаслен протеин, зеленчуци и плодове, употребявайте умерено пълнозърнестите въглехидрати. Влакнестите храни са важни за предотвратяване на констипацията и напрежението.

Хидротерапия

 • Седенето в редуващи се топли и студени седящи вани стимулира кръвообращението в областта на таза и тонизира мускулите. Пригответе си гореща вана, около 105-115°по Фаренхайт (40-46°С), и студена вана, около 55-85° по Фаренхайт (12-29°С). Поседете 30 сек. в горещата, след това 3 сек. в студената и повторете три пъти, завършвайки със студената вода. Изпълнявайте тази процедура през ден. Останалите части на тялото трябва да са добре покрити.

Йога

• Следващото упражнение подобрява кръвоснабдяването на увеличената простата и помага за премахване на подуването:

• Лежаща пеперуда: легнете по гръб, свийте коленете, допрете едно до друго стъпалата и изтеглете краката към хълбоците доколкото можете.

Отпуснете краката, като оставите коленете да се наклонят към земята, задръжте в това положение 5 минути.

Традиционна медицина

• Увеличението се палпира и оценява клинично чрез ректален преглед. Изследването на кръвта помага да се определи дали увеличението е доброкачествено или злокачествено. При доброкачествено увеличение, ако натискът върху уретера прави положението непоносимо, може да се изреже част от жлезата.

  1. EVENING PRIMROSE OIL / ВЕЧЕРНА ИГЛИКА МАСЛО  100 СОФТГЕЛ КАПСУЛИ

    EVENING PRIMROSE OIL / ВЕЧЕРНА ИГЛИКА МАСЛО 100 СОФТГЕЛ КАПСУЛИ

    Редовна цена: 14,99 лв.

    Промо цена 14,84 лв.

    1%