Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Натъртване - симптоми и практически съвети

Потъмняло пространство под кожата в резултат от удар или нараняване, което разкъсва кръвоносните капиляри и причинява подкожно кървене. Често се появява при някои болести като хемофилия, където липсва съсирващ кръвта фактор .

Натъртване

Лечение на натъртванията при хора, които не са болни от хемофилия

Билки

•  Промийте натъртеното място със студен разтвор от Наmamelis virginica (храст с жълти цветове), който може да се открие в повечето аптеки.

Хомеопатия

•  Намазването с мехлем от арника е много ефикасно, ако удареното или натъртено място се обработи веднага. Всяко домакинство с деца трябва да го има подръка. Да не се прилага обаче върху наранена кожа!

•  Арника: след нараняването вземайте на всеки час до  6  дози; и  по  3  пъти  дневно  на следващия  ден,  ако продължи да боли.

Цветолечение на Бах

•   Кремът Rescue Remedy е полезен за лекуването на натъртвания. Капките помагат да се преодолее шокът.

Хранене

Ако лесно се наранявате, увеличете употребата на витамин С. Биофлавоноиди и цинкът може също да са от полза, тъй като тези хранителни вещества заздравяват капилярите като цяло. Витамин С и биофлавоноиди се съдържат в цитрусовите плодове (сок, плод и обвивка), зелените чушки и елдата. Цинкът се съдържа в месото, сиренето „Чедър", лещата, боба, пълнозърнестия хляб и яйцата.

Хидротерапия

•   Направете леден компрес, като  завиете ледените блокчета в хавлиена кърпа. Дръжте го 10 минути на натъртеното място, за да намалите отока и болката.

Традиционна  медицина

•  Когато синините се дължат на нараняване, лечението обикновено включва промиването на мястото със студена вода или покриване със студен компрес. Хемофилиците  се лекуват с  антихемофилен  фактор VIII - белтък, който съсирва кръвта.

 1. ТИНКТУРА ХАМАМЕЛИС ВИРДЖИНИЯ ПРИ ХЕМОРОИДИ, 100 мл

  ТИНКТУРА ХАМАМЕЛИС ВИРДЖИНИЯ ПРИ ХЕМОРОИДИ, 100 мл

  Редовна цена: 9,30 лв.

  Промо цена 9,20 лв.

  1%

 1. ЦИНК ЦИТРАТ 30 МГ, 60 КАПСУЛИ

  ЦИНК ЦИТРАТ 30 МГ, 60 КАПСУЛИ

  Редовна цена: 7,00 лв.

  Промо цена 6,92 лв.

  1%

 1. Арника, ARNICA MONTANA CH 9, Боарон

  Арника, ARNICA MONTANA CH 9, Боарон

  Редовна цена: 4,03 лв.

  Промо цена 3,79 лв.

  6%