Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лечение на баланит - практически съвети, ароматерапия, билки

Възпаление на главичката на пениса, а понякога и на кожата наоколо. Мястото сърби, зачервено е и понякога влажно. Баланитът може да се причини от протриване с пелените или от влажни дрехи, бактериална или гъбична инфекция, нараняване, възпаление от химикали по дрехите, от презервативи или от спермицидни кремове. Характерно е за мъже, болни от диабет, тъй като захарта в урината стимулира размножаването на микробите.

Бланит причини

Като се имат предвид причините за баланит при възрастни и деца, лекарите отбелязват, че това политологично заболяване може да се причини не само от сексуални инфекции. Причините за заболяването са различни, но най-често те се свързват с липса на хигиена по отношение на гениталиите. Урината или други течности, които остават по пениса, образуват гнездови терен за микроби.Те причиняват риска от инфекции и ускоряват развитието на заболяването. Диабетът също допринася за развитието на патогени.

Небезопасния секс е добра причина за появата на баланит, тъй като заболяването е инфекциозно и лесно се предава на потенциален партньор. И опасността се причинява не само от вагинален контакт с жена, но и от орален или сексуален контакт.

Дори и с всички хигиенни правила може да се появи баланит при мъжете, които имат доста високо натоварване на пениса. При честа сексуална активност главата и препуциума често са възпалени, което е причина за заболяването.

Бланит симптоми

Често баланитът започва с фини симптоми, които се увеличават с по-нататъшната прогресия на заболяването. Баланитът се характеризира с усещане за сърбеж и парене в областта на главата на пениса.  Появяват се болки и неприятни чувства по време на секс. Характерно е зачервяването на главата и подуването на засегнатата област. Освен това може да се появи обрив. Болестта често засяга не само главата, но и се разпространява по цялата дължина на пениса и прилежащите части на тялото. Често възпалителният процес е придружен от неприятни чувства. Най-разпознаваемите признаци на баланит са секрети от пениса, които имат неприятна миризма и сиво-зелен цвят. В бъдеще уринирането е трудно. Много мъже дори имат треска.

Лечение на баланит

Лечение на баланит

Билки при баланит

  След почистване и подсушаване намажете с гел от алое.

Практически съвети при баланит

• При бебетата баланитът се лекува с по-честа смяна на пелените и с грижи пенисът да е винаги чист и сух. Пелените за еднократна употреба увеличават проблемите. От друга страна, възможно е това да се дължи на сапуна или на препарата, с който миете бебето или перете пелените.

• При възрастните добре е да се отиде на контролен преглед, тъй като симптомите на баланита са сходни със симптомите на много по-сериозни болести.

• Ако диагнозата е вече поставена, следното лечение може да ви помогне:

•Носете винаги памучно бельо.

• Сменете перилния препарат, за да видите дали ще се подобри състоянието ви, и винаги добре почиствайте бельото си.

• Избягвайте ароматизираните сапуни и талка.

• Употребявайте хипоалергични презервативи и спермицидни кремове.

• Ако според вашия лекар причината се дължи на гъбична инфекция, добре е вашата партньорка също да се прегледа, тъй като заразата може да продължи да се пренася от единия на другия.

Хранене при баланит

• Ако баланитът се дължи на гъбична инфекция, увеличете употребата на естествено, неподсладено кисело мляко/поне една кофичка дневно/.

• Ограничете употребата на на храни съдържащи ззахар и тестени изделия/включително плодове и алкохол/.

• В чаша изворна вода разтворете половин чаена лъжичка Lactobacillus (млечно кисела бактерия) с една лъжичка Bifidobacteria на прах и ½  лъжичка Lactobacillus bulgaricus и пиите 3 пъти на дневно.Тово възстановява здравословните бактерии в организма и помага в борбата срещу гъбичните инфекции.

Ароматерапия при баланит

• Редовно измивайте пениса с маслен разтвор от чаено дърво.Той има ефикасно антисептично и противобактериално действие. Разтворете 4 капки етерично масло от чаено дърво в легенче с топла вода.

Традиционна медицина при баланит

• Лекарите предписват антибиотичен крем, а при често появяване на заболяването – обрязване.

 1. АЛОЕ ВЕРА 25 МГ, 100 КАПСУЛИ

  АЛОЕ ВЕРА 25 МГ, 100 КАПСУЛИ

  Редовна цена: 13,00 лв.

  Промо цена 12,86 лв.

  1%

 1. МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО, Tea Tree Oil, БИОХЕРБА, 10мл

  МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО, Tea Tree Oil, БИОХЕРБА, 10мл

  Редовна цена: 4,39 лв.

  Промо цена 4,34 лв.

  1%