Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лечение на аневризма - хранене, упражнения, релаксация

Аневризма причини

Неестествено, постоянно подуване на изтъняла артериална стена, което се дължи на нейната неустойчивост и на налягането на кръвния поток. Получава се в резултат на заболяване, нараняване и вроден дефект. Може да съществува години наред, без да се прояви. Не се лекува и целта на лечението е да се предотврати влошаване.

Съдовата аневризма може да се появи при вродена патология на стените на кръвоносните съдове. Много често вътречерепният аневризъм се диагностицира при хора, които имат някои генетични разстройства-например заболявания на съединителната тъкан, нарушения на кръвообращението, поликистозно бъбречно заболяване, вродена артериовеноза и др.

Сред редките причини за съдова аневризма трябва да се отбележи нараняването на главата, инфекциозни заболявания, високо кръвно налягане, атеросклероза, тумор. Също така са включени други заболявания на кръвоносната система, и лошите навици-злоупотреба с алкохол, наркотици и пушене. Според някои изследователи рискът от развитие на аневризма може да увеличи риска от перорални контрацептивни лекарства.

Лечение на аневризма

Признаци на аневризма

Опасността от тази патология е, че често се случва без никакви симптоми и се диагностицира само когато аневризма е особено голям.

Най-често идентифицираните симптоми на мозъчен аневризъм включват,
Болка в областта на очите;
Слабост или парализа на нервите от едната страна на лицето;
Замъглено зрение;
Разширени зеници;
Изтръпване на лицето.

Лечение при аневризма

Хранене при аневризма

• Употребявайте богати на мазнини храни (червени меса и млечни продукти).

• Увеличете употребата на риба, богата на мазнини: сардини, херинги, сьомга.

• Яжте много чесън.

• Поръсвайте храната си с бирена мая.

• Избягвайте солта.

Хомеопатия при аневризма

Бариев карбонат, веднъж дневно в продължение на 1 месец подобрява състоянието и укрепва артериалните стени.

Упражнения при аневризма

• Редовното ходене или плуване подобрява състоянието. Псе пак избягвайте да излизате навън в много студено време и спрете раздвижването веднага, ако усетите болка.

Релаксация при аневризма

Заниманията с йога или медитация ще ви помогнат да подобрите или да предотвратите това състояние. Следните упражнения трябва да се изпълняват поне веднъж дневно.

• Легнете на твърда повърхност, затворете очи и се съсредоточете върху тялото си. Обърнете внимание на всяка част, като започнете с пръстите на краката и свършите с лицето и очите, опитайте съзнателно да отпуснете поред всяка част от тялото. Цялата процедура трябва да отнеме поне 10 минути.

• Дихателните упражнения също помагат да се отпуснете.

Седнете на колене на пода, сложете едната ръка на стомаха, а другата на гърдите. Вдишайте, като издувате стомаха, след което бавно издишайте. Поставете ръката на гърдите и повторете процедурата, като ги изпълните с въздух и го издишате. Дишайте така няколко минути.

• Биозареждането ще ви помогне да се научите как да релаксирате, ако изпитвате затруднения.

Традиционни медицина при аневризма

• Когато аневризмата, застрашава живота, успехът на хирургичната намеса е относителен и се изразява в „завързване“ на неустойчивата част или в замяната й със синтетична.

  1. ЧЕСЪН ГРАНУЛИ
  1. Барита, BARYTA CARBONICA CH 9, Боарон

    Барита, BARYTA CARBONICA CH 9, Боарон

    Редовна цена: 4,03 лв.

    Промо цена 3,79 лв.

    6%