Колит – лечение, хранене, билки, хомеопатия

Възпаление на дебелото черво, причиняващо диария, коремни болки, а понякога слуз и кръв в урината. Причината за колита е неизвестна и това, че преобладава в страните с развита индустрия, навежда на мисълта за недостиг от целулозни храни на трапезата в западния свят.

Колит – лечение, хранене, билки, хомеопатия

Лечение

Билки

Чесънът поддържа ризвитието на естествената бактериална флора в червата и в същото време унищожава инфекцията. Употробявайте го обилно при готвене и го скълцвайте и поръсвайте суров върху хляба. Чеснови капсули (3 капсули, 3 пъти дневно) могат да се вземат при условие, че не понасяте вкуса и миризмата на пресния чесън.

Брястът успокоява възпалената лигавица на червото: 1/4 чаена лъжичка се разтваря в топла вода и се пие 4 пъти дневно.

Опитайте Билковата смес Антиколит на БИЛКИ ЕООД и усетете мигновения ефект

Хомеопатия

• При много кръв и слуз в изпражненията и чувството, че пикочният мехур не е напълно изпразнен: корозивен живак (Mercurius corrosivus).

• При обилна диария, придружена от парене и стомашни колики, безпокойство, депресия и втрисане: Бял арсеник (Arsenicum album).

• При зеленикава безболезнена диария с клокочене и стомашни спазми, влошаваща се рано сутрин: подофилин (Podophyllum).

Взема се на всеки час до 6 дози и се повтаря при необходимост

Хранене

• Понякога причина за колита може да са хранителните алергии. Най-често това са млечните продукти, зърнените храни (пшеница, овес, ечемик, ръж) и кофеинът (кафе, чай, коли, шоколад). За да разберете дали сте алергичен към дадена храна, изключете я от менюто си поне за две седмици и вижте дали състоянието ви ще се подобри.

• Увеличете употребата на целулозни храни, като пълнозърнестите например (или кафяв ориз, ако сте алергичен към останалите), на плодовете, зеленчуците и на протеините в крехкото месо.

Упражнения

• Следните упражнения укрепват коремните мускули и намаляват подуването. Правете ги поне два пъти дневно. Започнете по-леко и постепенно набирайте сила:

• Легнете по гръб, вдигнете бавно изпънатите крака на 30 см. от земята, свалете ги и се отпуснете. Повторете 6-10 пъти.

• Отново от тилен лег вдигнете краката във вертикално положение, след което ги разтворете встрани и отново ги съберете. Повтаря се 5-10 пъти.

• „Коремните преси“ също укрепват коремните мускули.

Традиционна медицина

Тъй като тази болест лесно може да се сбърка със много други, диагнозата се поставя след преглед на ректума и дебелото черво през зрителна тръба(сигмоидоскопия). Лечението  се провежда със cтероидни лекарства, а при тежки случаи се стига до отстраняване на част от червото по хирургически път.

  1. ЧАЙ АНТИКОЛИТ при ГАЗОВE , МЕТЕОРИЗЪМ , БИЛКИ ЕООД
  1. ЧЕСЪН ГРАНУЛИ
  1. БРЯСТ КОРА

    БРЯСТ КОРА

    1,32 лв.