bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Глисти в изпражненията – снимки, симптоми, лечение

Глисти при възрастни и деца

 • Сурово тиквено семе белено - при паразити, глисти, Cucurbita рeрo
 • Тройчатка ® Тинктура при паразити, Bioherba, 100 мл

  Тройчатка ® Тинктура при паразити, Bioherba, 100 мл

  Цена:

  Редовна цена: 18,59 лв.

  Промо цена 16,73 лв.

  -10%

 • Наличието на глисти при възрастни много по-трудно се диагностицира, тъй като рядко е придружено със силно изразени симптоми. Колкото повече време минава и заболяването се превръща в остро или хронично, симптомите, които се наблюдават, вече са петна по лицето и пъпки, черни точки, бръчки, както и чупливи нокти. Не е изключено да се появят и повишена температура и треска.

  Най-често срещаният тип червеи, които попадат в човешкия организъм, са паразитите в храносмилателната система, плоски и кръгли червеи. Може да попаднат в тялото чрез ядене на недостатъчно сготвено заразено месо.

  Особено често засягат децата между 2 и 5 години, тъй като те обичат да си играят по земята и да лапат най-различни неща: в мръсотията може да са скрити яйца, които се поглъщат и засядат в червата. Възрастните обаче не са изключение.

 • Тиквен тахан - 100% фино смляно тиквено семе, Bioherba, 250 гр.
 • Черен орех люспи - при паразити, Bioherba, 230 мг, 60 капсули

  Черен орех люспи - при паразити, Bioherba, 230 мг, 60 капсули

  Цена:

  Редовна цена: 10,99 лв.

  Промо цена 9,89 лв.

  -10%

 • глисти симптомиГлисти причини

  Паразитни червеи и глистите, които живеят в животни и растения, хранят се и се размножават в тялото на донора. Човекът не е изключение. Само на територията на страната има над 70 вида паразити. Според статистиката всеки трети жител на Земята е заразен с паразитни червеи, глисти.

  Без значение колко внимателно родителите следват чистотата на ръцете на децата си, почти е невъзможно да ги предпазите от паразити. Децата изследват външния свят, природата събужда особен интерес. Те искат да докоснат всичко, да го вкусят.

  Хората, които ядат риба, месо от диви животни и птици, домашно приготвено мляко, са изложени на риск от заразяване с трихинелоза и дифилоботриаза. Чрез пряк контакт, глистите от домашните животни се предават на хората, чрез контакт с ръце, игри, съвместни дейности.

  Глисти симптоми

  Как да разберем дали имаме глисти? Признаците за появата на глисти при хората са очевидни и скрити. "Нелогична" загуба на тегло, бледият вид (анемия на кожата), хроничната умора, нощния сърбеж в аналния проход могат да се отдадат на глисти. При други хора, се наблюдава повишен апетит, особено за сладко.

  Това не е необичайно за случаи на хелминтна инвазия, при която заболяванията на вътрешните органи се влошават и възникват болести, които не са се проявявали преди това. Това се счита за скрити знаци. Човек се приема за лечение на много болести, а причината се игнорира.

  В този случай терапията не дава резултати. Основният симптом за наличието на плоски червеи е сърбеж около ануса през нощта. Докато не се размножат, кръглите червеи причиняват появата на малко симптоми. След това са причина за стомашни болки, диария и повръщане.

  Глисти симптоми при деца

 • Тройчатка ®, Bioherba, 250 мг, 100 капсули, при паразити, детокс

  Тройчатка ®, Bioherba, 250 мг, 100 капсули, при паразити, детокс

  Цена:

  Редовна цена: 18,59 лв.

  Промо цена 16,73 лв.

  -10%

 • Зелен орех обвивка - за детоксикация, паразити, Bioherba, 300 мг, 100 капсули

  Зелен орех обвивка - за детоксикация, паразити, Bioherba, 300 мг, 100 капсули

  Цена:

  Редовна цена: 14,29 лв.

  Промо цена 12,86 лв.

  -10%

 • Децата може да не забележат симптоми при глисти. Тук родителското наблюдение влиза в игра. Погледнете по-отблизо, ако детето ви има тези симптоми, трябва да се консултирате с лекар:

  • сърбеж в ануса;
  • появата на обрив по кожата;
  • гнойни пъпки по лицето и около носа, сърбеж на носа;
  • внезапни чести пристъпи на гадене, повръщане (без отравяне);
  • нарушение на изпражненията (диария, запек);
  • нарушения на съня, безсъние;
  • алергия под формата на кашлица, бронхит, астматични атаки;
  • лимфните възли са възпалени или увеличени;
  • слабост, умора без особена причина;
  • рязко повишаване на температурата без съпътстващи заболявания;
  • мускулни и ставни болки при липса на пренапрежение;
  • нощно хъркане и скърцащи зъби насън;
  • загуба на тегло без никакви промени в диетата и начина на живот;
  • повишаване на тегло и огромно желание за сладки храни.

  Предпазни мерки при глисти

  Съблюдавайте внимателно хигиената: децата винаги трябва да измиват ръцете си след ходене до тоалетна и преди хранене. Изрязвайте и почиствайте редовно ноктите, не позволявайте на децата да си лапат ръцете.

  • Редовно ваксинирайте домашните си животни.

  • Редовно почиствайте с прахосмукачка килимите, особено около и под леглата.

  Глисти - лечение с билки

  Вратигата също се използва за лечение на глисти като алтернатива. То помага за изхвърлянето на паразитите и действа благоприятно на пречистването на организма. Внимавайте с обаче да не прекалявате с вратига, тъй като съдържа туйон и не трябва да се предозира! Най-добре е да се консултирате със специалист за правилното приемане на билката. Най-често се препоръчва да не се прилага лечение на глисти за повече от три дни.

  Глисти в изпражненията (как изглеждат)

  Често срещан симптом е и наличието на глисти в изпражненията. Могат да се видят в гърнето на бебе и с просто око като най-често се оприличават на остатъци от бели конци. А белите червейчета в изпражненията говорят за заразяване с острици, което е най-често срещаният паразит, заразяващ човешкото тяло.

  Глисти при възрастни симптоми

  Както вече споменахме, при наличието на глисти при възрастни, симптоми при глисти рядко се откриват в началото. Един от тях е срещаниият и при децата, ефект на скърцащите зъби. Търкането и тракане на сън може да е ясен признак за наличието на глисти. Освен на съня, те влияят и зле на нервната система и вътрешните органи, тъй като по време на храненето глистите отделят токсини.

  Лечение на глисти с чесън

  Благодарение на антисептичните си свойства, чесънът е сред топ решенията за лечение на глисти. Освен за глисти, той помага за премахването на всякакви други паразити от организма и консумацията на няколко скилидки на ден може да допринесе за по-доброто му състояние. За да направите приятно за децата приемането на чесън, можете да го нарежете и смесите със сок.

  Домашни средства срещу глисти - храна

  Всеизвестно е, че тиквените семки могат да помогнат в борбата с червеите. В този случай те могат да се използват в изсушен вид както за деца, така и за възрастни. Те съдържат специални вещества куркубицини, които са в състояние да унищожат паразитни червеи. подходящ е и тиквеният тахан, който се усвоява още по-добре. Подходящи са билките пелин, орех зелен или черен, карамфил, роза цвят и много други.

  Билки при глисти

  Пелинът е ефикасно лекарство. За точната дозировка се консултирайте със специалист по билколечение или вижте описанието на опаковката.

  • Дневно трябва да се приема по 1 счукана скилидка чесън - самото растение или на капсули.

  Хомеопатия при глисти

  • Против плоски червеи: да се взема хомеопатичното лекаство China 3 пъти дневно в продължение на 2 седмици; консултирайте се със специалист, ако не забележите подобрение:

  • При сърбеж около ануса, детето е раздразнително, с повишен апетит и кръгове под очите: хомеопатичното лекаство China.

  • При сърбеж в ануса и носа, който се влошава вечер след лягане: червено подъбиче (хомеопатичното лекаство Teucrium) или билката.

  Традиционна медицина при глисти

  • Предписват се противоглистни лекарства. Те убиват или парализират глистите и спомагат за преминаването им във фекалиите. Тези лекарства може да причинят странични ефекти като гадене, повръщане и болки в корема.

  Продукти свързани със статията

  1. Тиквен тахан - 100% фино смляно тиквено семе, Bioherba, 250 гр.
  2. Сурово тиквено семе белено - при паразити, глисти, Cucurbita рeрo
  3. Тройчатка ®, Bioherba, 250 мг, 100 капсули, при паразити, детокс

   Тройчатка ®, Bioherba, 250 мг, 100 капсули, при паразити, детокс

   Цена:

   Редовна цена: 18,59 лв.

   Промо цена 16,73 лв.

   -10%

  4. Черен орех люспи - при паразити, Bioherba, 230 мг, 60 капсули

   Черен орех люспи - при паразити, Bioherba, 230 мг, 60 капсули

   Цена:

   Редовна цена: 10,99 лв.

   Промо цена 9,89 лв.

   -10%

  5. Тройчатка ® Тинктура при паразити, Bioherba, 100 мл

   Тройчатка ® Тинктура при паразити, Bioherba, 100 мл

   Цена:

   Редовна цена: 18,59 лв.

   Промо цена 16,73 лв.

   -10%

  6. Хина рубра, CHINA RUBRA CH 9, Боарон

   Хина рубра, CHINA RUBRA CH 9, Боарон

   Цена: 5,33 лв.