Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Глисти – симптоми, предпазни мерки, лечение

Глисти – симптоми, предпазни мерки, лечениеНай-често срещаният тип червеи, които попадат в човешкия организъм, са паразитите в храносмилателната система, плоски и кръгли червеи. Може да попаднат в тялото чрез ядене на недостатъчно сготвено заразено месо. Особено често засягат децата между 2 и 5 години, тъй като те обичат да си играят по земята и да лапат най-различни неща: в мръсотията може да са скрити яйца, които се поглъщат и засядат в червата. Възрастните обаче не са изключение.

Глисти причини

Паразитни червеи и глистите, които живеят в животни и растения, хранят се и се размножават в тялото на донора. Човекът не е изключение. Само на територията на страната има над 70 вида паразити. Според статистиката всеки трети жител на Земята е заразен с паразитни червеи, глисти.

Без значение колко внимателно родителите следват чистотата на ръцете на децата си, почти е невъзможно да ги предпазите от паразити. Децата изследват външния свят, природата събужда особен интерес. Те искат да докоснат всичко, да го вкусят. Хората, които ядат риба, месо от диви животни и птици, домашно приготвено мляко, са изложени на риск от заразяване с трихинелоза и дифилоботриаза.

Чрез пряк контакт, глистите от домашните животни се предават на хората, чрез контакт с ръце, игри, съвместни дейности.

Глисти симптоми

Признаците за появата на глисти при хората са очевидни и скрити. "Нелогична" загуба на тегло, бледият вид (анемия на кожата), хроничната умора, нощния сърбеж в аналния проход могат да се отдадат на глисти. При други хора, се наблюдава повишен апетит, особено за сладко.
Това не е необичайно за случаи на хелминтна инвазия, при която заболяванията на вътрешните органи се влошават и възникват болести, които не са се проявявали преди това. Това се счита за скрити знаци. Човек се приема за лечение на много болести, а причината се игнорира. В този случай терапията не дава резултати. Основният симптом за наличието на плоски червеи е сърбеж около ануса през нощта. Докато не се размножат, кръглите червеи причиняват появата на малко симптоми. След това са причина за стомашни болки, диария и повръщане.

Симптоми за глисти при деца

Децата може да не забележат симптоми на глисти. Тук родителското наблюдение влиза в игра. Погледнете по-отблизо, ако детето ви има тези симптоми, трябва да се консултирате с лекар:

сърбеж в ануса;
появата на обрив по кожата;
гнойни пъпки по лицето и около носа, сърбеж на носа;
внезапни чести пристъпи на гадене, повръщане (без отравяне);
нарушение на изпражненията (диария, запек);
нарушения на съня, безсъние;
алергия под формата на кашлица, бронхит, астматични атаки;
лимфните възли са възпалени или увеличени;
слабост, умора без особена причина;
рязко повишаване на температурата без съпътстващи заболявания;
мускулни и ставни болки при липса на пренапрежение;
нощно хъркане и скърцащи зъби насън;
загуба на тегло без никакви промени в диетата и начина на живот;
повишаване на тегло и огромно желание за сладки храни;

Предпазни мерки при глисти

Съблюдавайте внимателно хигиената: децата винаги трябва да измиват ръцете си след ходене до тоалетна и преди хранене. Изрязвайте и почиствайте редовно ноктите, не позволявайте на децата да си лапат ръцете.

• Редовно ваксинирайте домашните си животни.

• Редовно почиствайте с прахосмукачка килимите, особено около и под леглата.

Лечение при глисти

Домашни средства срещу глисти - храна

Всеизвестно е, че тиквените семки могат да помогнат в борбата с червеите. В този случай те могат да се използват в изсушен вид както за деца, така и за възрастни. Те съдържат специални вещества куркубицини, които са в състояние да унищожат паразитни червеи. подходящ е и тиквеният тахан, който се усвоява още по-добре. Подходящи са билките пелин, орех зелен или черен, карамфил, роза цвят и много други.

Билки при глисти

Пелинът е ефикасно лекарство. За точната дозировка се консултирайте със специалист по билколечение или вижте описанието на опаковката.

• Дневно трябва да се приема по 1 счукана скилидка чесън - самото растение или на капсули.

Хомеопатия при глисти

• Против плоски червеи: да се взема хомеопатичното лекаство China 3 пъти дневно в продължение на 2 седмици; консултирайте се със специалист, ако не забележите подобрение:

• При сърбеж около ануса, детето е раздразнително, с повишен апетит и кръгове под очите: хомеопатичното лекаство China.

• При сърбеж в ануса и носа, който се влошава вечер след лягане: червено подъбиче (хомеопатичното лекаство Teucrium) или билката.

Традиционна медицина при глисти

• Предписват се противоглистни лекарства. Те убиват или парализират глистите и спомагат за преминаването им във фекалиите. Тези лекарства може да причинят странични ефекти като гадене, повръщане и болки в корема.

Продукти свързани със статията

 1. ТИКВЕН ТАХАН 100% фино смляно тиквено семе, 250гр
 2. Сурово белено тиквено семе - тиквени семки - тиква семе - насипно , Cucurbita рeрo
 3. Тройчатка, Биохерба Р, 250 mg, 100 капс.

  Тройчатка, Биохерба Р, 250 mg, 100 капс.

  Цена: 16,73 лв.

 4. ЧЕРЕН ОРЕХ ОБВИВКА 250МГ, 60 КАПС, БИОХЕРБА Р, при паразити
 5. Пакет в подкрепа при Паразити

  Пакет в подкрепа при Паразити

  Цена: 44,44 лв.

  Не е в наличност

 6. Тинктура Тройчатка, Биохерба Р, 100 мл.
 7. Хина рубра, CHINA RUBRA CH 9, Боарон

  Хина рубра, CHINA RUBRA CH 9, Боарон

  Цена:

  Редовна цена: 4,74 лв.

  Промо цена 4,27 лв.

  -10%

 8.