bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Глисти в изпражненията – снимки, симптоми, лечение

Глисти при възрастни и деца

 • Сурово тиквено семе белено - при паразити, глисти, Cucurbita рeрo
 • Тройчатка Тинктура при чревни паразити, Bioherba, 100 мл.
 • Наличието на глисти при възрастни много по-трудно се диагностицира, тъй като рядко е придружено със силно изразени симптоми. Колкото повече време минава и заболяването се превръща в остро или хронично, симптомите, които се наблюдават, вече са петна по лицето и пъпки, черни точки, бръчки, както и чупливи нокти. Не е изключено да се появят и повишена температура и треска.

  Най-често срещаният тип червеи, които попадат в човешкия организъм, са паразитите в храносмилателната система, плоски и кръгли червеи. Може да попаднат в тялото чрез ядене на недостатъчно сготвено заразено месо.

  Особено често засягат децата между 2 и 5 години, тъй като те обичат да си играят по земята и да лапат най-различни неща: в мръсотията може да са скрити яйца, които се поглъщат и засядат в червата. Възрастните обаче не са изключение.

 • Тиквен тахан - 100% фино смляно тиквено семе, Bioherba, 250 гр.
 • Черен орех обвивка - при паразити, Bioherba, 250 мг, 60 капс.
 • глисти симптомиГлисти причини

  Паразитни червеи и глистите, които живеят в животни и растения, хранят се и се размножават в тялото на донора. Човекът не е изключение. Само на територията на страната има над 70 вида паразити. Според статистиката всеки трети жител на Земята е заразен с паразитни червеи, глисти.

  Без значение колко внимателно родителите следват чистотата на ръцете на децата си, почти е невъзможно да ги предпазите от паразити. Децата изследват външния свят, природата събужда особен интерес. Те искат да докоснат всичко, да го вкусят.

  Хората, които ядат риба, месо от диви животни и птици, домашно приготвено мляко, са изложени на риск от заразяване с трихинелоза и дифилоботриаза. Чрез пряк контакт, глистите от домашните животни се предават на хората, чрез контакт с ръце, игри, съвместни дейности.

  Глисти симптоми

  Как да разберем дали имаме глисти? Признаците за появата на глисти при хората са очевидни и скрити. "Нелогична" загуба на тегло, бледият вид (анемия на кожата), хроничната умора, нощния сърбеж в аналния проход могат да се отдадат на глисти. При други хора, се наблюдава повишен апетит, особено за сладко.

  Това не е необичайно за случаи на хелминтна инвазия, при която заболяванията на вътрешните органи се влошават и възникват болести, които не са се проявявали преди това. Това се счита за скрити знаци. Човек се приема за лечение на много болести, а причината се игнорира.

  В този случай терапията не дава резултати. Основният симптом за наличието на плоски червеи е сърбеж около ануса през нощта. Докато не се размножат, кръглите червеи причиняват появата на малко симптоми. След това са причина за стомашни болки, диария и повръщане.

  Глисти симптоми при деца

 • Тройчатка, Bioherba, 250 мг, 100 капс., при паразити, детокс
 • Зелен орех обвивка - за детоксикация, паразити, Bioherba, 450 мг, 100 капс.
 • Децата може да не забележат симптоми при глисти. Тук родителското наблюдение влиза в игра. Погледнете по-отблизо, ако детето ви има тези симптоми, трябва да се консултирате с лекар:

  • сърбеж в ануса;
  • появата на обрив по кожата;
  • гнойни пъпки по лицето и около носа, сърбеж на носа;
  • внезапни чести пристъпи на гадене, повръщане (без отравяне);
  • нарушение на изпражненията (диария, запек);
  • нарушения на съня, безсъние;
  • алергия под формата на кашлица, бронхит, астматични атаки;
  • лимфните възли са възпалени или увеличени;
  • слабост, умора без особена причина;
  • рязко повишаване на температурата без съпътстващи заболявания;
  • мускулни и ставни болки при липса на пренапрежение;
  • нощно хъркане и скърцащи зъби насън;
  • загуба на тегло без никакви промени в диетата и начина на живот;
  • повишаване на тегло и огромно желание за сладки храни.

  Предпазни мерки при глисти

  Съблюдавайте внимателно хигиената: децата винаги трябва да измиват ръцете си след ходене до тоалетна и преди хранене. Изрязвайте и почиствайте редовно ноктите, не позволявайте на децата да си лапат ръцете.

  • Редовно ваксинирайте домашните си животни.

  • Редовно почиствайте с прахосмукачка килимите, особено около и под леглата.

  Глисти - лечение с билки

  Вратигата също се използва за лечение на глисти като алтернатива. То помага за изхвърлянето на паразитите и действа благоприятно на пречистването на организма. Внимавайте с обаче да не прекалявате с вратига, тъй като съдържа туйон и не трябва да се предозира! Най-добре е да се консултирате със специалист за правилното приемане на билката. Най-често се препоръчва да не се прилага лечение на глисти за повече от три дни.

  Глисти в изпражненията (как изглеждат)

  Често срещан симптом е и наличието на глисти в изпражненията. Могат да се видят в гърнето на бебе и с просто око като най-често се оприличават на остатъци от бели конци. А белите червейчета в изпражненията говорят за заразяване с острици, което е най-често срещаният паразит, заразяващ човешкото тяло.

  Глисти при възрастни симптоми

  Както вече споменахме, при наличието на глисти при възрастни, симптоми при глисти рядко се откриват в началото. Един от тях е срещаниият и при децата, ефект на скърцащите зъби. Търкането и тракане на сън може да е ясен признак за наличието на глисти. Освен на съня, те влияят и зле на нервната система и вътрешните органи, тъй като по време на храненето глистите отделят токсини.

  Лечение на глисти с чесън

  Благодарение на антисептичните си свойства, чесънът е сред топ решенията за лечение на глисти. Освен за глисти, той помага за премахването на всякакви други паразити от организма и консумацията на няколко скилидки на ден може да допринесе за по-доброто му състояние. За да направите приятно за децата приемането на чесън, можете да го нарежете и смесите със сок.

  Домашни средства срещу глисти - храна

  Всеизвестно е, че тиквените семки могат да помогнат в борбата с червеите. В този случай те могат да се използват в изсушен вид както за деца, така и за възрастни. Те съдържат специални вещества куркубицини, които са в състояние да унищожат паразитни червеи. подходящ е и тиквеният тахан, който се усвоява още по-добре. Подходящи са билките пелин, орех зелен или черен, карамфил, роза цвят и много други.

  Билки при глисти

  Пелинът е ефикасно лекарство. За точната дозировка се консултирайте със специалист по билколечение или вижте описанието на опаковката.

  • Дневно трябва да се приема по 1 счукана скилидка чесън - самото растение или на капсули.

  Хомеопатия при глисти

  • Против плоски червеи: да се взема хомеопатичното лекаство China 3 пъти дневно в продължение на 2 седмици; консултирайте се със специалист, ако не забележите подобрение:

  • При сърбеж около ануса, детето е раздразнително, с повишен апетит и кръгове под очите: хомеопатичното лекаство China.

  • При сърбеж в ануса и носа, който се влошава вечер след лягане: червено подъбиче (хомеопатичното лекаство Teucrium) или билката.

  Традиционна медицина при глисти

  • Предписват се противоглистни лекарства. Те убиват или парализират глистите и спомагат за преминаването им във фекалиите. Тези лекарства може да причинят странични ефекти като гадене, повръщане и болки в корема.

  Продукти свързани със статията

  1. Тиквен тахан - 100% фино смляно тиквено семе, Bioherba, 250 гр.
  2. Сурово тиквено семе белено - при паразити, глисти, Cucurbita рeрo
  3. Тройчатка, Bioherba, 250 мг, 100 капс., при паразити, детокс
  4. Черен орех обвивка - при паразити, Bioherba, 250 мг, 60 капс.
  5. Тройчатка Тинктура при чревни паразити, Bioherba, 100 мл.
  6. Хина рубра, CHINA RUBRA CH 9, Боарон

   Хина рубра, CHINA RUBRA CH 9, Боарон

   Цена: 5,54 лв.