Противогрипен пакет

protivorevmatichen-paket-statiq.jpgКато по традиция, всяка година щом дойде студът идват и грипа и настинките. Намаления имунитет, липсапа на свежа и витаминозна храна, слънце, дългите разхотки са една от главните предпоставки за развитието на инфекции и намаляване на инунната сила на организма.

Неприятната хрема, болки в гърлото, отпадналост са част от симптомите на сезонния грип, които за съжаление са доста упорити и трудни за отстраняване. Медицината предлага редица решения за тези симптоми, но с много странични ефекти, които вместо да помогнат могат да влошат състоянието на болния.

За щастие, все още съществуват изпитани природни средства за борба с грипа и настинките! Един от тези методи е ПРОТИВОГРИПНИЯТ ПАКЕТ от bilki.bg:

 

Пакетът съдържа  

СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО ТИБЕТСКИ КАПКИ С ПРОПОЛИС, 50 мл - Уникално средство при възпалителни заболявания на устната кухина, гърлото и трахеята. Силно антисептично, ранозаздравяващо и укрепващо средство, което е с доказан ефект. Направен по оригинална тибетска рецепта, спрея действа върху целия оргнизъм, като стимулира по-бързото витализиране на тялото. Благодарение на съдържанието на чесън и прополис, продукта може да се нарече природен антибиотик, които действа цялостно, без странични ефекти. 

Състав: 1ml съдържа 1ml тинктура 1:5, еквивалентен на 250 mg чесън, лайка, жълт кантарион, безсмъртниче цвят, брезови пъпки и лист, ягода горска лист и 12.5mg прополис (5% ). Етанол 15% об./об. 

Чесън при грип

Чесънът е мощен антиоксидант, който е богат на витамини C и B6, както и манган. Последните проучвания показват, че чесънът има антибактериални и антивирусни свойства, което подобрява имунната система. Това означава, че този ценен продукт може да намали продължителността на настинки, да намали тежестта на симптомите и да ускори лечебния процес. Също така чесън намалява възпалението в синусите. Според проучванията, активната съставка на чесън е сяра-съдържаща съединение alliine, благодарение на което дава положителен ефект при настинки. Той е отлична профилактика срещу грип и настинки, както и ефективен начин за лечение на тези заболявания.

Лайка при грип

Лайката при грип и настинки е наистина ефективна, но това не е единствената ѝ употреба. Лечебните свойства на лайка не могат да бъдат преброени. Тя ще облекчава болката, успокоява и укрепва тялото. Използва се не само вътрешно, но и външно, под формата на бани и компреси. Лайката отдавна се е утвърдила като отлично болкоуспокояващо, противовъзпалително, изпотяващо средство. Ето защо в много рецепти се използва под формата на инфузии и инхалации.

Жълт кантарион при грип

Антимикробните и противовъзпалителни терапевтични свойства на жълтия кантарион се използват при остри респираторни заболявания. Отвари и инфузии се приготвят от билката за облекчаване на кашлицата, главоболие, лечение на инфекции на синусите (включително синузит), фарингит, възпалено гърло. Също така, в случай на грип и настинки, е полезно да се пие инфузия от жълт кантарион като общо подсилващо средство.

Безсмъртниче цвят при грип

Безсмъртничето насърчава втечняването на жлъчката, потиска растежа на стрептококи и стафилококите, спират повръщането и гаденето, облекчават болката в жлъчния мехур. Безсмъртничето се използва при гастрит, колит, панкреатит, атоничен запек, началните стадии на жлъчно-каменната болест, холецистит, дискинезия на жлъчката, холанит, хепатит, киселини, дизентерия, стомашна язва, а в народната медицина-при цироза на черния дроб.

Брезови пъпки и лист при грип

Има малко растения в природата, които имат такова разнообразие от ценни лечебни свойства и такава широка гама от терапевтични ефекти върху настинки и грип, както в бреза. Листата и пъпките ѝ са широко използвани в официалната и традиционната медицина при лечението на почти всички настинки.

Горска ягода лист

Ягодите съдържат огромно количество захари, витамини, фолиева киселина, фибри, фосфор и манган. Полезните свойства на ягодите са отлични при лечението на заболявания като хипертония и склероза. Тя също има благоприятен ефект в случай на анемия и заболяване на щитовидната жлеза. Полезно е да разнообразите менюто си с ягоди в случай на загуба на сила, депресия, стрес, влошаване на имунитета. Калцият и флуорида, съдържащи се в ягодите, спомагат за укрепването на костите и зъбите. Ягодите са богати на витамин C, E, фолиева киселина. B-каротин от ягоди помага за подновяване на клетките, увеличава еластичността на кожата, намалява признаците на стареене, укрепва имунната система, подобрява зрението. Използването на ягоди е отбелязано за отстраняване на топлината, това се улеснява от салицилова киселина, съдържаща се в ягоди.

 

ТИНКТУРА STOP-GRIP, 100 мл - Класическа комбинация, която действа тонизиращо, детоксикиращо, имуноукрепващо. Стимулира цялостно организма, особено подходяща за прилагане през грипния сезон.

Състав:1ml съдържа 1ml тинктура 1:5, еквивалентен на 200mg билки. Етанол 66% об./об. Билки: ехинацея стрък, боунсет, бъз плод, чесън, прополис;

 

Пакета съдържа 100% натурални съставки с доказано действие и без странични ефекти! Подходящ е за прием от цялото семейство, благодарение на изцяло билковият си състав!