Билка за забременяване - АлфалфаБилка за забременяване - Червена детелина или Алфалфа

Извадка от книгата на Susun S. Weed "Wise Woman Herbal For The Childbearing Year":


Червена детелина приложение

Една от малкото билки за забременяване е Червена детелина - Trifolium pratense. Нейното високо съдържание на витамини е особено полезно за матката, високото съдържание на протеини укрепва цялото тяло. Червената детелина има извънредно високо съдържание на лесно усвоими калций и магнезий, които релаксират нервната система и спомагат забременяването, и високоминерален състав, съдържащ буквално всички необходими минерали за доброто действие на жлезите с вътрешна секреция и спомагащ да се възстановят и балансират хормоналните функции. И накаря, но съвсем не маловажен е фактът, че червената детелина алкализира тялото и може да балансира киселинно-алкалните нива на вагината и матката в полза на евентуално зачеване и бременност.

 • Червена детелина - при менопауза и ПМС, Bioherba, 150 мг, 100 капсули
 • Червена Детелина цвят - при менопауза и ПМС, Trifolium pratense
 • Какво представлява червената детелина

  В дивата природа, червената детелина расте като многогодишно растение, в култура се отглежда като двугодишно растение. Това е трева с височина до 50 см с корен и изправени (възходящи) стъбла. Листата са тройни, яйцевидни, фино назъбени по ръба. Неправилни цветове от розово, лилаво, пурпурно или бяло се събират в сферични глави.

  Червената детелина, употребата на която е често срещана в различни лекарства, инфузии и отвари, съдържа много полезни вещества. Зелената част на растението е наситена с етерични масла, органични и аминокиселини, танини, гликозиди и витамини B, C, E.

  Червена детелина дозировка

  1 с.л. билка се вари 10 мин с 250 мл вода. Изпива се за 1 ден. *За външна употреба се правят компреси и лапи.

  Как се добива червена детелина

  Детелината се използва в животновъдството, готвенето, традиционната медицина. Екстракти от етерични масла и мазнини се използват в парфюмерийната и козметичната промишленост.

  Витаминните салати и супи се приготвят през пролетта за възстановяване на тялото, защита срещу авитаминози и повишен имунитет. Наберете ги преди цъфтежа.

  Можете да приберете листата за зимата.

  В традиционната медицина растението не се използва, но лечението с червена детелина се използва широко от лечители и в популярни рецепти. За тези цели използвайте цветовете. Можете да ги съберете през целия период на цъфтеж.

  Червена детелина противопоказания

  Употребата в традиционната медицина е толкова високо ценена и има предимно положителен ефект. Въпреки това, не се препоръчва при определени заболявания, както и по време на бременност и по време на кърмене. Използването на чай, тинктури и отвари с червена детелина се препоръчва само под наблюдението на лекуващия лекар, ако: наскоро сте претърпели инфаркт или инсулт; хронична диария и стомашно-чревни заболявания; ниско кръвосъсирване; имате склонност към алергии.

  Съчетание с други билки

  За забременяване, може да се съчетае с китайски лимонник, шизандра.